Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Na našem portalu smo že poročali o največjem projektu, katerega izvaja Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci že nekaj let in bo v letu 2011 zaključen. Predvidoma v jesenskih mesecih bo namreč izšla monografija Male Nedelje in njene okolice. Pod sicer skromnim naslovom Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh, bo izšla okrog 800 strani obsegajoča knjiga, v kateri bo poleg 500 strani besedila tudi okrog 300 črnobelih in barvnih fotografij ter prepisi številnih originalnih zgodovinskih ...

torek, 17. maj 2011 ob 18:532

Tamara Vogrin ter portreti oseb iz sveta filma in glasbe

V razstavišču na sejmišču (nekdaj igralni salon) v Gornji Radgoni od minule sobote, 14. maja, razstavlja svoja likovna dela pod naslovom »0brazi - portreti oseb iz sveta filma in glasbe« članica Likovnega društva Gornja Radgona Tamara Vogrin. Zatorej jo je ob otvoritvi razstave pozdravila tudi predsednica Likovnega društva v Gornji Radgoni, Tatjana Mijatović iz Radenec.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:303

Razstavi Pavle Krajnc in Kristine Rožman

V Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru si lahko do konca maja ogledamo kar dve razstavi naenkrat oziroma dela slikarke Pavle Krajnc ter mlade kiparke Kristine Rožman.

nedelja, 15. maj 2011 ob 18:51

V soboto Prlekija plesala in pela, navdušili gostje iz Srbije

V sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi, je v Parku I. slovenskega tabora bila razstava desetih fotografij natečaja Lepote Prlekije. Mimoidoči so si lahko na prostem ogledali razstavljene fotografije ter se ustavili na stojnicah Vina in trgi Lotmerka, kjer so potekale vodene degustacije od Glavnega do Starega in Miklošičevega trga ter v park, kjer je bila razstava, ki se je pozneje preselila na Glavni trg.

nedelja, 15. maj 2011 ob 11:422

Petkovo živahno dogajanje v cvetočem Lotmerku

V petek je bilo v Ljutomer na Glavnem trgu živahno, saj se je na prireditvi Lotmerk v cvetoči pomladi, predstavila Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer na letnem koncertu. Še prej je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, na odru sprejela otroški pevski zbor OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, ki so na svetovnem prvenstvu v Bratislavi prejeli srebrno medaljo. Nato je sledila še razglasitev najboljših fotografij foto natečaja Lepote Prlekije.

petek, 13. maj 2011 ob 23:25

Uspešno iskanje zaposlitve

Prleški študentski klub (PŠK). v soboto 14. maja prireja brezplačno izobraževanje na temo kako najuspešneje poiskati zaposlitev. Vabljeni so vsi iskalci zaposlitve, stari in mladi na Prešernovo 5 v prostore kluba v Ljutomeru.

četrtek, 12. maj 2011 ob 18:00

20. srečanje pevcev in godcev ljudkih pesmi SV Slovenije in Porabja

Ljudski pevci Fantje od Male Nedeljevabijo na tradicionalno20. srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih vižseverovzhodne Slovenije in Porabja.Srečanje bo v petek, 13. maja 2011 ob 20. uriV Kulturnem domu pri Mali Nedelji.V programu se bodo predstavili poustvarjalciljudskega glasbenega izročila iz Prlekije,Pohorja, Prekmurja in madžarskega Porabja.Vstopnine ne bo, dobrodošli so prostovoljni prispevki.Prisrčno vabljeni!

sreda, 11. maj 2011 ob 10:12

Koncert pevke Petre Habjanič in pevca Matjaža Zanjkoviča

Kulturno in mladinsko društvo sv. Janez Krstnik Ljutomer vabi na koncert pevke Petre Habjanič in pevca Matjaža Zanjkoviča, ki bo to soboto, 14. maja 2011 ob 20. uri v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru.

sreda, 11. maj 2011 ob 09:25

Kdor poje rad, v srcu je bogat

Osemnajst let mineva, odkar se je Danijelu Cajnku in Rudolf Ludviku porodila ideja o vsakoletnih srečanjih ljudskih pevcev in godcev štirih sosednjih far, katerih meje se stikajo ob najvišjem vrhu Prlekije, 351 metrov visoki Gomili. Pri Mali Nedelji, v Juršincih, Sv. Tomažu in pri Sv. Juriju ob Ščavnici, se izmenično srečujejo ljubitelji in poustvarjalci ljudskega petja in instrumentalni izvajalci te glasbene zvrsti. Letošnje, že osemnajsto srečanje se je odvijalo v soboto, 7. maja ...

nedelja, 8. maj 2011 ob 19:221

Enajstič po Anini poti

Turistično društvo Sveta Ana v Slovenskih goricah je 1. maja pripravilo že 11. pohod po Anini poti, ki se ga je udeležilo veliko število pohodnikov iz Podravja in Pomurja. Start je bil ob 10. uri pri »stari preši« v središču naselja Sveta Ana, ko je vse pohodnike pred odhodom pozdravil tajnik Občine Sveta Ana Viktor Kapl. Istočasno je v prostorih občinske avle odprl razstavo likovnih del Nika Ribiča iz Maribora.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 20:351