Razstava risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji

Društvo prašičerejcev Ormož je v okviru Antonovanja na Kogu organiziralo tretjo Razstavo risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji. Sodelovalo je veliko otrok in mladine, kateri so poslali na razstavo različna dela na omenjeno temo. Strokovna komisija je dela ocenila in nagradila najboljše.

sobota, 15. januar 2011 ob 14:15

Orfej osvaja Ljubljano

Ljutomerski Komorni zbor Orfej po izjemno uspešnem letu 2010, v katerem si je na najvišjem državnem zborovskem tekmovanju pripel zlato, začenja novo leto delovno. Potem, ko je prejšnjo nedeljo nastopil na božičnem koncertu v domači cerkvi, mu bodo lahko že čez štirinajst dni prisluhnili v prestolnici. Na povabilo Glasbene matice Ljubljana bo Orfej nastopil na koncertu z zgovornim naslovom "Tako pojo zlati". Nastopajoče na koncertu je organizator izbral med dobitniki najvišjega priznanja ...

torek, 11. januar 2011 ob 09:59

Park na slikah

V predprostoru grajske dvorane murskosoboškega gradu je bila 6. januarja ob 19. uri otvoritev likovne razstave slikarjev z obeh bregov reke Mure. Razstavljena dela so naslikali  udeleženci likovne kolonije 16. oktobra lani, ko je kolonijo pod naslovom »Soboški park« organizirala in izvedla murskosoboška Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. S tem se je izpolnila obljuba koordinatorja Območne izpostave, Geze Kišfalvija, ki je razstavo ...

četrtek, 6. januar 2011 ob 22:32

Jana razstavlja v Mariboru

V soboto, 27. novembra, je bila odprta 4. samostojna razstava likovnih del slikarke Tatjane Mijatović iz Radenec v občinski avli Občine Sveta Ana (nekdaj Zgornja Ščavnica). Tam je bila na ogled do 5. januarja. Še isti dan popoldne pa so razstavo preselili v Maribor.

četrtek, 6. januar 2011 ob 00:28

Razstava fotografij dogodkov v letih 1990 in 1991

Območno združenje vojnih veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer je v počastitev Dneva samostojnosti in enotnosti v hotelu Bioterme pri Mali Nedelji postavilo razstavo fotografij prelomnih dogodkov ob osamosvajanju Slovenije v letih 1990 in 1991. Razstavo z naslovom Občina Ljutomer v boju za samostojno Slovenijo so pripravili člani Območnegazdruženja Alojz Novak, Alojz Filipič, Miloš Vrbančič in Marko Milič.

nedelja, 26. december 2010 ob 20:54

Dobrodelna prodajna razstava likovnih del

Predsednik Lions kluba Ljutomer Boris Sunko je v ponedeljek, 20. decembra zvečer v avli Hotela Bioterme Mala Nedelja odprl dobrodelno prodajno razstavo likovnih del. K tej odločitvi so člane kluba pripeljali vsaj trije razlogi. Prvi razlog je temeljni smisel kluba in lionizma nasploh, to je zbiranje sredstev za dobrodelne namene, drugi, pripravljenost številnih priznanih prleških likovnih umetnikov za sodelovanje v dobrodelnih akcijah.

torek, 21. december 2010 ob 19:19

Mira Rebernik Žižek dobitnica Severjeve nagrade

V Škofji Loki so podelili Severjeve nagrade za najboljše dosežke na področju slovenske dramske igre v letošnjem letu. Nagrado za dosežke na poklicnih odrih sta prejela Nataša Matjašec Rošker (SNG Drama Maribor) in Renato Jenček (SLG Celje), nagrado za dosežke v ljubiteljskem gledališču pa je prejela Mira Rebernik Žižek, članica Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer. Nagrado za študenta dramske igre je prejel Žiga Udir (AGRFT).

ponedeljek, 20. december 2010 ob 12:461

Sprejem občanov in društva, kateri so bili deležni priznanja na ravni države

Danes je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela občane ter društvo, kateri so bili deležni posebnega priznanja na ravni države in širše. Monografijo Ljutomera so tako prejeli Branko Žnidarič, Boris Sunko, Marija Pušenjak, Marija Gaube, Mira Babič, Mira Rebernik Žižek in KTD Festival Ljutomer.

ponedeljek, 20. december 2010 ob 11:031

Razstava dedka in vnukinje

Likovno društvo Gornja Radgona se je s spominsko razstavo spomnilo svojega lani preminulega člana, 67-letnega Tomaža Peternela. Kot je ob svoji zadnji razstavi likovnih del lani sam napovedal predsednici društva, Evi Žula, se je tokrat zgodilo: njegova dela so razstavljena skupaj z deli njegove vnukinje, 13-letne Urške Peternel, ki se ukvarja z umetniško fotografijo, čeprav je še učenka 8. razreda Osnovne šole Gornja Radgona.

sobota, 18. december 2010 ob 23:52

Ob obletnici smrti Anteja Trstenjaka - Tuneka

V galeriji z njegovim imenom v Ljutomeru je bila v četrtek, 16.decembra 2010, odprta razstava likovnih del akademskega slikarja Anteja Trstenjaka (1894 – 1970) in to ob 40-letnici njegove smrti.

četrtek, 16. december 2010 ob 21:351