Pojejo že 15 let

Društvo medicinskih sester, babic in medicinskih tehnikov Pomurja slavi letos pol stoletja svojega obstoja, a pevski zbor Žarek pri tem društvu nastopa že 15 let. V zboru pojeta kar dve predsednici: Milka Kavaš kot predsednica prej imenovanega društva in Erika Žilavec kot predsednica zbora. Obema, tako kot 19 pevkam skupaj, že vsa leta od nastanka zbora dirigira glasbena pedagoginja Anka Suhadolnik.

sreda, 15. december 2010 ob 20:53

V Veržeju na ogled zanimive jaslice iz vsega sveta

V Zavodu Marianum v Veržeju so od 10. decembra 2010 pa do 10. januarja 2011 na ogled jaslice. Na 3. Razstavi slovenskih jaslic in jaslic sveta si poleg nam običajnih slovenskih jaslic lahko ogledate okoli 60 jaslic iz celotnega sveta, ki so nam malo manj poznane in zato toliko bolj zanimive. Ogledate si lahko tudi številne jaslice, ki so jih izdelali otroci vrtcev in osnovnih šol.

sreda, 15. december 2010 ob 17:09

Vsestranski likovniki

Ob koncu prve polovice zadnjega meseca v tem letu, 11. decembra zvečer, so se v prostorih pizzerije Panda v Gornji Radgoni na društvenem srečanju zbrali udje Likovnega društva Gornja Radgona. Prišlo jih je 17 in nad tolikšno udeležbo je bila presenečena celo predsednica Eva Žula, ki je običajno v času »svoje vladavine« na tovrstnih srečanjih videvala le do deset članic ali članov. Vendar pa so bili veliko bolj aktivni pri izvajanju ostalih društvenih aktivnosti.

nedelja, 12. december 2010 ob 18:58

Za srce in dušo

V predprazničnem božično novoletnem času se tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vrstijo številne družabne prireditve. Ena takšnih je bila v četrtek, 9. decembra, dopoldne, ko je v domski knjižnici nastopil Mešani pevski zbor Društva upokojencev Černelavci. K nastopu ga je, skupaj z DOSOR-jem, povabilo Društvo upokojencev Radenci.

četrtek, 9. december 2010 ob 18:15

Ljubiteljska kultura v decembru 2010

Spoštovani!V obilici decemberskih nakupovanj, analiz, načrtovanj....vabljeni,da preživite popoldne ali večer v družbi kulturnih ustvarjalcev, ki se z vso svojo življenjsko energijo trudijo, da bi Vi, spoštovani obiskovalci, doživeli nekaj lepega in iskrenega.Veselimo se vašega obiska in vam želimo vse dobro v prihajajočih prazničnih dneh.Vaši kulturni ustvarjalci.

torek, 30. november 2010 ob 15:561

Pacienti v čakalnici

Kulturno društvo Anton Krempl, Mala Nedelja, vabi na ogled komedije avtorja Andreja JelačinaPACIENTI V ČAKALNICI. Komedijo bodo uprizorili člani Gledališke skupine KUD Ivan Kavčič iz Ljutomera, v SOBOTO, 4. DECEMBRA OB 19. URI V KULTURNEM DOMU PRI MALI NEDELJI.Vstopnice so na voljo v predprodaji v trgovini aMord, Mala Nedelja.Pridite, da skupaj s smehom vstopimo v veseli december!

torek, 30. november 2010 ob 15:522

Ikone ekumenstva v Radencih

Dan po prvi adventni nedelji (simbolično pa na 29. november, nekdanji Dan republike v SFRJ) je bila v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, odprta razstava pravoslavnih ikon dveh avtorjev: akademskega slikarja Dušana Neškovića iz Šabca ter Alimpija Košarkoskega iz Makedonije. Razstavo je pripravilo Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost, s sedežem v Mariboru. Predsednik tega društva Rade Bakračević (sicer domačin v Radencih), je prevzel vlogo avtorja razstave.

torek, 30. november 2010 ob 13:00

Grossmannov festival sprejet v EFFFF

Grossmannov festival je 14. novembra postal najnovejši član Evropske federacije festivalov fantastičnega filma (European Fantastic Film Festivals Federation), največje mreže festivalov žanrskega filma na svetu, s člani v 16 državah in s skupnim občinstvom približno 600.000 ljudi.

nedelja, 28. november 2010 ob 21:59

4. razstava Tatjane Mijatović pri Sveti Ani

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, že drugo sezono poteka likovna delavnica za odrasle, ki jo vodi akademska slikarka, magistrica umetnosti, Saša Bezjak iz Gornje Radgone. Pred tem je ta delavnica potekala dve sezoni v Gornji Radgoni in vsa ta leta se je udeležuje tudi Tatjana Mijatović iz Radenec.

nedelja, 28. november 2010 ob 11:06

Alma Ajka za smeh in razmislek

V petek, 26. novembra, je v Domu kulture Ljutomer nastopila Maja Gal Štromar v dovršeni predstavi, monokomediji Alma Ajka. Maja je z igro prikazala svoj širok ustvarjalni razpon z igranjem, petjem in govorico ter gledalce popeljala na kratko potovanje notranje preobrazbe in jim prikazala aktualne teme na malo drugačen način, ob katerih so se lahko nasmejali in hkrati zamislili.

petek, 26. november 2010 ob 23:09