Predstavitev likovne delavnice

Že drugo jesensko-zimsko sezono poteka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, likovna delavnica pod vodstvom Saše Bezjak, akademske slikarke in magistre kiparstva iz Gornje Radgone. Ta je s svojimi devetimi »delavničarji« (tako jih poimenuje sama !) pripravila v avli DOSOR-ja razstavo del, ki so nastala v okviru delavnice. Otvoritev je potekala zadnji dan minulega meseca, 31. marca, od 18.30 pod geslom pisca Balzaca: »Ni velikega talenta brez velike moči volje.« ...

petek, 1. april 2011 ob 17:13

Dve razstavi naenkrat

V Domu starejših občanov Gornja Radgona sta od srede, 30. marca, na ogled kar dve likovni razstavi. Slovesna otvoritev je potekala tega dne popoldne ob 16.30.

četrtek, 31. marec 2011 ob 20:24

O argumentih za in proti malemu delu

Na okrogli mizi, ki jo je Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij priredilo 30. marca v Murski Soboti, so navedli tehtne argumente za in proti malemu delu. Sogovorniki na okrogli mizi so bili: mag. Cvetka Sreš, direktorica Zavoda za zaposlovanje Murska Sobota, Ines Sukič iz Kluba prekmurskih študentov, Samuel Friškič, diplomirani zgodovinar in iskalec zaposlitve, Gašper Kokot, predsednik Združenja za odgovorno prihodnost vseh generacij (ZOPG), Jože Türkl, predstavnik ZSSS, in ...

četrtek, 31. marec 2011 ob 09:04

Prleške cejtnge še naprej, Občina v prihodnosti z glasilom Prleški utrip

Ta teden izide 13. oz. 3. številka drugega letnika brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. Čeprav smo v uredništvu bili tik pred tem, da bo to hkrati tudi zadnja številka, smo se odločili, da bomo vztrajali. Finančno se nam izdajajnje sicer ne izide a se bomo vseeno trudili še naprej, saj to delamo iz veselja in ne kakršnekoli osebne koristi.

sreda, 30. marec 2011 ob 13:325

Okrogla miza: Malo delo - priložnost za študente, brezposelne in upokojence

Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij (ZOPG) Vas vljudno vabi na okroglo mizo z naslovom »Malo delo – priložnost za študente, brezposelne in upokojence«, ki se bo odvijala v sredo, 30. marca 2011 ob 18.00, v Murski Soboti, in sicer v restavraciji Zvezda.

sreda, 30. marec 2011 ob 10:05

Zdravko Dolinšek razstavlja

Dolga leta je Zdravko Dolinšek kot zlatar in oblikovalec ustvarjal v Trbovljah, ob tem pa za sprostitev tudi slikal. To slednje počne že 48 let in letos januarja je za oljno sliko na natečaju v Turnišču prejel nagrado za prvo mesto. Kajti po upokojitvi se je preselil v Radence in sedaj živi v pokrajini ob reki Muri ter še vedno ustvarja.

torek, 29. marec 2011 ob 11:10

Razstava likovne delavnice

Akademska slikarka ter magistra kiparstva Saša Bezjak iz Gornje Radgone že drugo leto kot mentorica vodi likovno delavnico v DOSOR-ju, Domu starejših občanov v Radencih. Likovno delavnico obiskuje devet kandidatk in kandidatov, ki bodo sedaj javnosti svoja dela predstavili na posebni razstavi.

torek, 29. marec 2011 ob 10:22

Selitev razstave šestih

Poročali smo že, da je od 3. do 27. marca bila v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov v Radencih, na ogled razstava likovnih del šestih članic in članov Društva upokojencev Radenci. Svoja dela so razstavili Antonija Grum iz Gornje Radgone, Edvard Ketiš s Kobilščaka ter Albina Kragelj, Tatjana Mijatović, Ivanka Roškar in Filip Matko Ficko iz Radenec.

torek, 29. marec 2011 ob 09:19

68 »hrabrih« v Združenju MS

V restavracijskih prostorih hotela Diana v Murski Soboti je v soboto, 26. marca, po tradiciji potekal redni letni občni zbor članic in članov Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije. Sklical ga je predsednik podružnice, Franc Gobar, kot gostja pa se ga je udeležila Antonija Zupančič, ki je podpredsednica Združenja MS, a aktivno deluje v svoji matični Kamniško-zasavski podružnici.

sobota, 26. marec 2011 ob 23:06

Zbrali 2.300 evrov za pomoč trem družinam

V petek, 25. marca, je v organizaciji Karitas Ljutomer, v Kulturnem domu Ljutomer potekal dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu. Nastopile so plesalke baletnega oddelka Glasbene šole Ljutomer, otroški zbor OŠ Ljutomer, pevka Petra Habjanič in Judita Karba, večer pa je obogatil slovenski citrarski kvartet in nekdanja pevka ansambla Avsenik Joži Kališnik.

sobota, 26. marec 2011 ob 11:221