Popotni okruški Ivanke Klopčič Casar

V knjižnici DOSOR-ja je bila v četrtek popoldne, 24. marca, predstavitev knjige »Popotni okruški«, ki jo je napisala Ivanka Klopčič Casar iz Murske Sobote. Literarni popoldan pod geslom »Življenje je potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida, ampak vsak potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid !« sta skupaj pripravila Dom starejših občanov Radenci in Društvo upokojencev Radenci.

petek, 25. marec 2011 ob 12:25

Študenti predali izdelano pohištvo družini

Danes smo študenti 2. letnika Lesarske šole Maribor uspešno zaključili dobrodelni projekt KO ZAZNAJO MLADI in predali izdelke svojemu namenu. Na sami predstavitvi so bili starši in profesorji ter družina, kateri smo pomagali. Predajo smo naredili s krajšim kulturnim programom, ki smo ga naredili študentje sami. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so nam omogočili, da ta projekt izpeljemo.

četrtek, 24. marec 2011 ob 20:40

Nevladniki za ozaveščanje javnih uslužbencev

Društvo za pomoč in samopomoč na področju zasvojenosti ZDRAVA POT v letu 2011, ki je proglašeno za leto prostovoljstva, izvaja projekt »Znanje za sodelovanje in promocijo prostovoljstva«. Izvajanje projekta v celoti financira Ministrstvo za javno upravo, saj so ciljna skupina sodelujočih v projektu uslužbenci javnih uprav in ustanov s katerimi se Nevladne organizacije srečujemo v posameznih lokalnih okoljih.

sreda, 23. marec 2011 ob 21:201

Ta četrtek Okrogla miza o Malem delu v Ljutomeru

Vabimo vas na Okroglo mizo na temo Malo delo, ki bo potekala v četrtek, 24.3.2011 ob 18.00 uri, v Kulturnem domu Ljutomer. Z nami bodo znani gosti na obeh straneh, s katerimi bomo poizkušali razviti konstruktivno debato o prednostih in slabostih predlaganega zakona.

sreda, 23. marec 2011 ob 17:293

Študenti izdelali pohištvo za socialno ogroženo družino

Dne 24.3.2010 bomo študenti 2. letnika Lesarske šole Maribor v okviru predmeta Podjetništvo predstavili projektno delo Ko zaznajo mladi. Namen projekta je bil, da poiščemo socialno ogroženo družino in ji poskušamo pomagati tako, da izdelamo pohištvo, ki je najbolj pomembno za življenje. Našli smo družino iz okolice Maribora, ki jim je za novo leto pogorela hiša in ki so ostali brez očeta. Tako smo s pomočjo donatorjev zbrali sredstva za material izdelave pohištva.

sreda, 23. marec 2011 ob 14:463

Županja sprejela dobitnike priznanj Civilne zaščite

Danes je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela dobitnike priznanj Civilne zaščite za leto 2011. Županja se je vsem dobitnikom iskreno zahvalila za delo, ki ga opravljajo, da ljudem priskočijo na pomoč, ko jo le-ti potrebujejo ter dejala, da si brez njih ne predstavlja, da bi naša družba brezhibno delovala.

ponedeljek, 21. marec 2011 ob 09:20

Literarni večer Kolpingovega literarnega kluba

V dvorani Kulturnega doma pri Mali Nedelji so se v soboto, 19. marca zvečer, predstavili člani Kolpingovega literarnega kluba, ki deluje v okviru Kolpingovega združenja Slovenije. V klubu sodelujejo laični literati, ki čutijo potrebo v obliki verzov ali v prozi na papir prenesti vsakodnevna čutenja in opažanja, spomine na otroštvo in mladost, na rojstni kraj, ljubezni...

nedelja, 20. marec 2011 ob 22:04

Zbor Štajerske skupnosti

V klubskih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je na 6. redni letni konferenci 19. marca dopoldne zbralo 18 članic in članov Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost, ki ima svoj sedež uradno v Mariboru. Društvo ima 50 članic in članov s področja Štajerske in drugih krajev po Sloveniji ter sosednji Avstriji, njihov predsednik pa je Rade Bakračević iz Radenec. Med gosti je bil tudi paroh srbske pravoslavne cerkve v Mariboru Sava Kosojević.

sobota, 19. marec 2011 ob 16:29

Beseda o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci zaključuje večletni projekt izdaje monografije Male Nedelje z okolico. Gradivo za knjigo je dolga leta zbiral in urejal znani domačin, ljubiteljski zgodovinar in ljudski pesnik Ludvik Rudolf, v zadnjih letih mu je veliko pomagala etnologinja Jelka Pšajd iz Pokrajinskega muzeja v Murski Soboti, fotografsko gradivo pa je v glavnem obdelal ljubiteljski fotograf, domačin Branko Kosi.

nedelja, 13. marec 2011 ob 18:352

Vsestransko aktivni in delavni

Redni letni občni zbor članic in članov Društva upokojencev Radenci je potekal v četrtek, 10. marca, v restavracijskih prostorih hotela Radin v Radencih. Kot gostje so se ga udeležili podžupan Občine Radenci Janez Konrad, predstavniki sosednjih društev upokojencev ter predsednik Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Mirko Lebarič.

petek, 11. marec 2011 ob 16:08