Razstavlja Marina Vuk

V prodajno razstavni galeriji in trgovini s slikarskimi potrebščinami Boni (podjetnik Marko Logar Boni) v radenskem hotelu Radin v dneh od 9. do 30. marca razstavlja dela na svoji prvi samostojni razstavi Marina Vuk iz Gornje Radgone.

četrtek, 10. marec 2011 ob 09:24

Likovniki DU Radenci

V drugi polovici januarja letos so pri Društvu upokojencev v Radencih ustanovili likovno sekcijo, ki deluje pod delovnim nazivom Likovniki DU Radenci. Ta skupina je (zaenkrat šest likovnic in likovnikov) ob pomoči društva prvi četrtek v tem mesecu (3. marca) pripravila razstavo del svojih članic in članov v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 19:16

Zbrali 1.713 evrov za Cvetko Kšela

Dvorana kulturnega doma pri Mali Nedelji je bila v petek zvečer skoraj premala za vse, ki so se odzvali vabilu na dobrodelni koncert "Darujem zate", na katerem smo zbirali denarna sredstva za zdravljenje naše rojakinje Cvetke Kšela, obolelo z boleznijo motoričnega nevrona. Cvetka je bila rojena v Kuršincih, v tem kraju je preživela otroška in najstniška leta,sedaj že vrsto let z družino živi v Radencih.

nedelja, 6. marec 2011 ob 09:15

Ljubiteljska kultura v marcu 2011

Vabljeni na kulturne prireditve v pomladnem mesecu marcu.

petek, 4. marec 2011 ob 21:11

Naredite nekaj za svoje zdravje in telo vam bo hvaležno

Si želite posebnega razvajanja in sprostitve? Potem poznamo odgovor za Vas. Ponujamo vam masaže v prijetnem ambientu in sproščenem vzdušju. S pomočjo spretnih rok našega maserja vam omogočimo, da privoščite svojemu telesu le najboljše in naredite nekaj za dobro počutje. Poleg ugodnih cen masaž, vam pri nas ponujamo še edinstveno sprostitev. Namestite se v udoben počivalnik in ob skodelici čaja sprostite svoje čute in misli. Tako omogočite telesu maksimalen učinek masaže.

petek, 4. marec 2011 ob 12:15

Dvigalo velika pridobitev v ljutomerski knjižnici

Delavcem in obiskovalcem Splošne knjižnice Ljutomer se uresničuje dolgoletna želja, pravzaprav potreba, ki je v današnjem času v podobnih ustanovah nekaj samoumevnega. Izvajajo se zaključna dela pri montaži dvigala, s katerim bo omogočen dostop v prostore knjižnice tudi invalidom, novost pa bo vsekakor dobrodošla tudi za starejše osebe, mamice z otroki in ostale gibalno ovirane uporabnike.

četrtek, 3. marec 2011 ob 15:25

Šaleški APZ v Ljutomeru

V Ljutomeru bomo lahko spet prisluhnili vrhunskemu zborovskemu petju. Vajeni smo že, da ljutomerski Orfej vabi v goste najodličnejše vokalne zasedbe od blizu in daleč. Tokrat se veselimo odličnega slovenskega zbora, dobitnika visokih in bleščečih priznanj na tekmovanjih doma in v tujini. V soboto, 5. marca ob 18. uri bomo lahko v ljutomerski cerkvi prisluhnili Šaleškemu akademskemu pevskemu zboru iz Velenja. Glede na odličnost zbora in njegove umetniške vodje, profesorice Danice Pire ...

sreda, 2. marec 2011 ob 09:21

Prleki smo veseli lidje

V soboto so se v Kulturnem domu v Veržeju zbrali ljudje, ki jim je skupna ljubezen do negovanja, poustvarjanja in širjenja ljudskega glasbenega izročila. Pevci ljudskih pesmi in godci ljudskih viž iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje so se predstavili na vsakoletnem območnem srečanju. Domačini, člani KD Slavko Osterc iz Veržeja, katerim je Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ljutomer zaupala organizacijo, so prireditev naslovili "Prleki smo veseli ...

nedelja, 27. februar 2011 ob 16:571

V Mali Nedelji se pridružujemo akciji za pomoč Cvetki Kšela

Bolezen motoričnega nevrona, strokovno imenovana ALS (amio-trofična lateralna skleroza), je redka nevrološka bolezen, pri kateri slabijo in usihajo mišice, kar privede do težav s hojo, z gibanjem, govorjenjem, s požiranjem hrane in dihanjem. Pri nas bolezni ne zdravijo, v tujini jo zdravijo s presajanjem matičnih celic. Naše zdravstvene zavarovalnice tega zdravljenja ne plačujejo, zato mora zelo visoke stroške v celoti poravnati bolnik oz. njegova družina, svojci...

četrtek, 24. februar 2011 ob 20:28

Narodno zabavni dopoldan

Četrtkov dopoldan, 24. februarja, so stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, popestrili s svojim nastopom pevci in folkloristi Kulturnega društva Slavka Osterca iz Veržeja. Kot vemo, to društvo ohranja tradicijo kulture v Veržeju že skoraj 120 let, od marca 2008 pa društvo kot predsednica vodi Damjana Ferenc.

četrtek, 24. februar 2011 ob 15:12