Sprehod s stanovalci DOSOR-ja, ki so na vozičkih

V okviru projekta Z ROKO V ROKI, ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva za krepitev socialnega dela in DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo študentje prostovoljci v nedeljo, 29. maja izvedli spomladanski sprehod s stanovalci DOSOR-ja. V sončnem nedeljskem dopoldnevu smo se skupaj sprehodili študentje in stanovalci DOSOR-ja, ki so na vozičkih, nato pa smo se v prijetni senci podružili in osvežili s sokom.

torek, 31. maj 2011 ob 12:12

Podelitev bralnih značk na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Bralna značka je gibanje, ki otroke in mlade spodbuja k branju. Trudimo se, da bi otrokom in mladim olajšali in polepšali stik s knjigo in jim pomagali, da bi se spoprijateljili z njo. Želimo si še več: da bi postali redni bralci in to ostali tudi kasneje v življenju.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 23:091

Koncert učencev glasbene šole in učencev OŠ Mala Nedelja

Glasbena šola Slavka Osterca iz Ljutomera in OŠ Mala Nedelja vabita na koncert svojih učencev. Koncert z naslovom Pozdrav pomladi bo v sredo, 1. junija ob 18. uri v kulturnem domu pri Mali Nedelji. V programu se bo predstavil harmonikarski orkester, solisti na raznih instrumentih in komorne skupine.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 22:50

Lutkovna skupina Zarja iz Ormoža na državnem srečanju lutkovnih skupin Slovenije

24. maja, je v Centru kulture v Mostah – Španski borci Ljubljana v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Območni izpostavi JSKD Ljubljana, potekalo državno srečanje lutkovnih skupin Slovenije, dan ljubkih in iskrenih predstav naših lutkovnih skupin. Na lutkovna srečanja je bilo prijavljenih 96 skupin, tako da biti eden izmed trinajstih izbranih ni mala stvar.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 22:10

Najblog natečaj »Poslušajte nas!«

V natečaju lahko sodelujejo vsi mladi v starosti od 14 do 19 let  s pisnimi prispevki v slovenskem ali angleškem jeziku. Prispevek ima lahko obliko  debate, pesmi,  nevezanega razmišljanja, eseja, študije, pisma, črtice, članka ...

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 19:14

O kakovostnem življenju z osteoporozo te dni v Murski Soboti in Radencih

Radenci, 19. maja 2011: Osteoporozo so nekdaj povezovali izključno s staranjem. Danes vemo, da je osteoporoza bolezen kosti, ki postajajo krhkejše. V Sloveniji ocenjujemo, da ima osteoporozo med 80.000 in 100.000 prebivalcev v starosti nad 65 let. Za osteoporozo po 50. letu zboli vsaka druga ženska in vsak peti moški.

petek, 20. maj 2011 ob 12:27

Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Na našem portalu smo že poročali o največjem projektu, katerega izvaja Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci že nekaj let in bo v letu 2011 zaključen. Predvidoma v jesenskih mesecih bo namreč izšla monografija Male Nedelje in njene okolice. Pod sicer skromnim naslovom Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh, bo izšla okrog 800 strani obsegajoča knjiga, v kateri bo poleg 500 strani besedila tudi okrog 300 črnobelih in barvnih fotografij ter prepisi številnih originalnih zgodovinskih ...

torek, 17. maj 2011 ob 18:532

Tamara Vogrin ter portreti oseb iz sveta filma in glasbe

V razstavišču na sejmišču (nekdaj igralni salon) v Gornji Radgoni od minule sobote, 14. maja, razstavlja svoja likovna dela pod naslovom »0brazi - portreti oseb iz sveta filma in glasbe« članica Likovnega društva Gornja Radgona Tamara Vogrin. Zatorej jo je ob otvoritvi razstave pozdravila tudi predsednica Likovnega društva v Gornji Radgoni, Tatjana Mijatović iz Radenec.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:303

Razstavi Pavle Krajnc in Kristine Rožman

V Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru si lahko do konca maja ogledamo kar dve razstavi naenkrat oziroma dela slikarke Pavle Krajnc ter mlade kiparke Kristine Rožman.

nedelja, 15. maj 2011 ob 18:51

V soboto Prlekija plesala in pela, navdušili gostje iz Srbije

V sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi, je v Parku I. slovenskega tabora bila razstava desetih fotografij natečaja Lepote Prlekije. Mimoidoči so si lahko na prostem ogledali razstavljene fotografije ter se ustavili na stojnicah Vina in trgi Lotmerka, kjer so potekale vodene degustacije od Glavnega do Starega in Miklošičevega trga ter v park, kjer je bila razstava, ki se je pozneje preselila na Glavni trg.

nedelja, 15. maj 2011 ob 11:422