Županja sprejela dobitnike priznanj Civilne zaščite

Danes je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela dobitnike priznanj Civilne zaščite za leto 2011. Županja se je vsem dobitnikom iskreno zahvalila za delo, ki ga opravljajo, da ljudem priskočijo na pomoč, ko jo le-ti potrebujejo ter dejala, da si brez njih ne predstavlja, da bi naša družba brezhibno delovala.

ponedeljek, 21. marec 2011 ob 09:20

Literarni večer Kolpingovega literarnega kluba

V dvorani Kulturnega doma pri Mali Nedelji so se v soboto, 19. marca zvečer, predstavili člani Kolpingovega literarnega kluba, ki deluje v okviru Kolpingovega združenja Slovenije. V klubu sodelujejo laični literati, ki čutijo potrebo v obliki verzov ali v prozi na papir prenesti vsakodnevna čutenja in opažanja, spomine na otroštvo in mladost, na rojstni kraj, ljubezni...

nedelja, 20. marec 2011 ob 22:04

Zbor Štajerske skupnosti

V klubskih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je na 6. redni letni konferenci 19. marca dopoldne zbralo 18 članic in članov Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost, ki ima svoj sedež uradno v Mariboru. Društvo ima 50 članic in članov s področja Štajerske in drugih krajev po Sloveniji ter sosednji Avstriji, njihov predsednik pa je Rade Bakračević iz Radenec. Med gosti je bil tudi paroh srbske pravoslavne cerkve v Mariboru Sava Kosojević.

sobota, 19. marec 2011 ob 16:29

Beseda o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci zaključuje večletni projekt izdaje monografije Male Nedelje z okolico. Gradivo za knjigo je dolga leta zbiral in urejal znani domačin, ljubiteljski zgodovinar in ljudski pesnik Ludvik Rudolf, v zadnjih letih mu je veliko pomagala etnologinja Jelka Pšajd iz Pokrajinskega muzeja v Murski Soboti, fotografsko gradivo pa je v glavnem obdelal ljubiteljski fotograf, domačin Branko Kosi.

nedelja, 13. marec 2011 ob 18:352

Vsestransko aktivni in delavni

Redni letni občni zbor članic in članov Društva upokojencev Radenci je potekal v četrtek, 10. marca, v restavracijskih prostorih hotela Radin v Radencih. Kot gostje so se ga udeležili podžupan Občine Radenci Janez Konrad, predstavniki sosednjih društev upokojencev ter predsednik Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Mirko Lebarič.

petek, 11. marec 2011 ob 16:08

Razstavlja Marina Vuk

V prodajno razstavni galeriji in trgovini s slikarskimi potrebščinami Boni (podjetnik Marko Logar Boni) v radenskem hotelu Radin v dneh od 9. do 30. marca razstavlja dela na svoji prvi samostojni razstavi Marina Vuk iz Gornje Radgone.

četrtek, 10. marec 2011 ob 09:24

Likovniki DU Radenci

V drugi polovici januarja letos so pri Društvu upokojencev v Radencih ustanovili likovno sekcijo, ki deluje pod delovnim nazivom Likovniki DU Radenci. Ta skupina je (zaenkrat šest likovnic in likovnikov) ob pomoči društva prvi četrtek v tem mesecu (3. marca) pripravila razstavo del svojih članic in članov v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 19:16

Zbrali 1.713 evrov za Cvetko Kšela

Dvorana kulturnega doma pri Mali Nedelji je bila v petek zvečer skoraj premala za vse, ki so se odzvali vabilu na dobrodelni koncert "Darujem zate", na katerem smo zbirali denarna sredstva za zdravljenje naše rojakinje Cvetke Kšela, obolelo z boleznijo motoričnega nevrona. Cvetka je bila rojena v Kuršincih, v tem kraju je preživela otroška in najstniška leta,sedaj že vrsto let z družino živi v Radencih.

nedelja, 6. marec 2011 ob 09:15

Ljubiteljska kultura v marcu 2011

Vabljeni na kulturne prireditve v pomladnem mesecu marcu.

petek, 4. marec 2011 ob 21:11

Naredite nekaj za svoje zdravje in telo vam bo hvaležno

Si želite posebnega razvajanja in sprostitve? Potem poznamo odgovor za Vas. Ponujamo vam masaže v prijetnem ambientu in sproščenem vzdušju. S pomočjo spretnih rok našega maserja vam omogočimo, da privoščite svojemu telesu le najboljše in naredite nekaj za dobro počutje. Poleg ugodnih cen masaž, vam pri nas ponujamo še edinstveno sprostitev. Namestite se v udoben počivalnik in ob skodelici čaja sprostite svoje čute in misli. Tako omogočite telesu maksimalen učinek masaže.

petek, 4. marec 2011 ob 12:15