Prleki smo veseli lidje

V soboto so se v Kulturnem domu v Veržeju zbrali ljudje, ki jim je skupna ljubezen do negovanja, poustvarjanja in širjenja ljudskega glasbenega izročila. Pevci ljudskih pesmi in godci ljudskih viž iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje so se predstavili na vsakoletnem območnem srečanju. Domačini, člani KD Slavko Osterc iz Veržeja, katerim je Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ljutomer zaupala organizacijo, so prireditev naslovili "Prleki smo veseli ...

nedelja, 27. februar 2011 ob 16:571

V Mali Nedelji se pridružujemo akciji za pomoč Cvetki Kšela

Bolezen motoričnega nevrona, strokovno imenovana ALS (amio-trofična lateralna skleroza), je redka nevrološka bolezen, pri kateri slabijo in usihajo mišice, kar privede do težav s hojo, z gibanjem, govorjenjem, s požiranjem hrane in dihanjem. Pri nas bolezni ne zdravijo, v tujini jo zdravijo s presajanjem matičnih celic. Naše zdravstvene zavarovalnice tega zdravljenja ne plačujejo, zato mora zelo visoke stroške v celoti poravnati bolnik oz. njegova družina, svojci...

četrtek, 24. februar 2011 ob 20:28

Narodno zabavni dopoldan

Četrtkov dopoldan, 24. februarja, so stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, popestrili s svojim nastopom pevci in folkloristi Kulturnega društva Slavka Osterca iz Veržeja. Kot vemo, to društvo ohranja tradicijo kulture v Veržeju že skoraj 120 let, od marca 2008 pa društvo kot predsednica vodi Damjana Ferenc.

četrtek, 24. februar 2011 ob 15:12

Nastop MPZ Rožmarin

Sobotni popoldan v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je 19. februarja, popestril nastop Mešanega pevskega zbora Rožmarin s Pertoče, ki deluje pri tamkajšnjem Kulturno turističnem društvu Sončnica. Že pomladi leta 2007 je prišlo do pobude za ustanovitev tega zbora, kar sta tedaj predlagala Alojz Kosednar in Andreja Nemec, zbor pa je bil ustanovljen 24. maja.

sobota, 19. februar 2011 ob 21:58

Še so dobri ljudje, za Cvetko Kšela zbranih 3.240 evrov

Kongresna dvorana  hotela Radin v Radencih že dolgo ni privabila toliko obiskovalcev kot minuli petek zvečer na dobrodelno prireditev »Darujem zate«, katera sredstva zbrana od vstopnine ter prostovoljni prispevek je bil namenjen za zdravljenje Cvetke Kšela, občanke Radencev, nekdanje direktorice Zavoda za šport in turizem Radenci.

nedelja, 13. februar 2011 ob 12:441

Predstava Gosposka kmetija

Po dolgih letih je ponovno zaživela Gledališka skupina v Cerkvenjaku. Ob pomoči režiserja Milana Černela iz Vitomarcev so na oder postavili komedijo Gosposka kmetija, s katero gostujejo širom po Sloveniji. V nedeljo, 13. februarja ob 15. uri se bodo predstavili v Kulturnem domu pri Mali Nedelji. Vabljeni vsi, ki si želite poldrugo uro zabave in sproščenega smeha. Vstopnice po 5 evrov bodo v prodaji uro pred predstavo, lahko pa jih kupite tudi v predprodaji v trgovini pri Hotelu Grozd pri ...

torek, 8. februar 2011 ob 10:58

Popoldan s Prešernom

Članice in člani literarnega krožka pri Društvu upokojencev Radenci, ki se enkrat tedensko, pod vodstvom mentorice Bee Baboš Logar, srečujejo v prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so pripravili literarni popoldan v čast slovenskega kulturnega praznika – 8. februarja.

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 21:23

Dannyjevi akvareli Prešerna

Članice in člani likovne sekcije Društva upokojencev Radenci so se v Karitasovem domu svetega Lenarta v Lenartu v ponedeljek, 7. februarja, ob 10. uri udeležili odprtja razstave petnajstih akvarelov  slikarja Danijela Ferlinca - Danny-ja iz Zgornje Ščavnice. V čast slovenskega kulturnega praznika je do 7. marca razstavljen ciklus kar 15 akvarelov velikosti 70/50 cm pod naslovom »Doktor France Prešeren skozi prostor in čas«, ki jih je slikar leta 2007 podaril Osnovni šoli ...

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 16:40

Slavje zakoncev Dolinšek in drugih iz Radenec

Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče, ki ga kot predsednica vodi Danijela Apatič, je ob praznovanju slovenskega kulturnega praznika pripravilo osrednjo prireditev Občine Turnišče v nedeljo, 6. februarja, ob 15. uri v Kulturnem domu Turnišče. Slovesni nagovor je imel župan Občine Turnišče Slavko Režonja.

nedelja, 6. februar 2011 ob 22:20

Šolska kulturna prireditev v Radencih

Pesem je, če si vesel in poješ vesele pesmi.Pesem je, če si žalosten in poješ žalostne pesmi.Pesem je, če si zaljubljen in poješ zaljubljene pesmi.Pesem je hrup, je sol, je solza na licu,pesem je nasmeh, je poljub, je stisk roke,pesem je srce, če ga imaš.

sobota, 5. februar 2011 ob 12:31