Zbor Štajerske skupnosti

V klubskih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je na 6. redni letni konferenci 19. marca dopoldne zbralo 18 članic in članov Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost, ki ima svoj sedež uradno v Mariboru. Društvo ima 50 članic in članov s področja Štajerske in drugih krajev po Sloveniji ter sosednji Avstriji, njihov predsednik pa je Rade Bakračević iz Radenec. Med gosti je bil tudi paroh srbske pravoslavne cerkve v Mariboru Sava Kosojević.

sobota, 19. marec 2011 ob 16:29

Beseda o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci zaključuje večletni projekt izdaje monografije Male Nedelje z okolico. Gradivo za knjigo je dolga leta zbiral in urejal znani domačin, ljubiteljski zgodovinar in ljudski pesnik Ludvik Rudolf, v zadnjih letih mu je veliko pomagala etnologinja Jelka Pšajd iz Pokrajinskega muzeja v Murski Soboti, fotografsko gradivo pa je v glavnem obdelal ljubiteljski fotograf, domačin Branko Kosi.

nedelja, 13. marec 2011 ob 18:352

Vsestransko aktivni in delavni

Redni letni občni zbor članic in članov Društva upokojencev Radenci je potekal v četrtek, 10. marca, v restavracijskih prostorih hotela Radin v Radencih. Kot gostje so se ga udeležili podžupan Občine Radenci Janez Konrad, predstavniki sosednjih društev upokojencev ter predsednik Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Mirko Lebarič.

petek, 11. marec 2011 ob 16:08

Razstavlja Marina Vuk

V prodajno razstavni galeriji in trgovini s slikarskimi potrebščinami Boni (podjetnik Marko Logar Boni) v radenskem hotelu Radin v dneh od 9. do 30. marca razstavlja dela na svoji prvi samostojni razstavi Marina Vuk iz Gornje Radgone.

četrtek, 10. marec 2011 ob 09:24

Likovniki DU Radenci

V drugi polovici januarja letos so pri Društvu upokojencev v Radencih ustanovili likovno sekcijo, ki deluje pod delovnim nazivom Likovniki DU Radenci. Ta skupina je (zaenkrat šest likovnic in likovnikov) ob pomoči društva prvi četrtek v tem mesecu (3. marca) pripravila razstavo del svojih članic in članov v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 19:16

Zbrali 1.713 evrov za Cvetko Kšela

Dvorana kulturnega doma pri Mali Nedelji je bila v petek zvečer skoraj premala za vse, ki so se odzvali vabilu na dobrodelni koncert "Darujem zate", na katerem smo zbirali denarna sredstva za zdravljenje naše rojakinje Cvetke Kšela, obolelo z boleznijo motoričnega nevrona. Cvetka je bila rojena v Kuršincih, v tem kraju je preživela otroška in najstniška leta,sedaj že vrsto let z družino živi v Radencih.

nedelja, 6. marec 2011 ob 09:15

Ljubiteljska kultura v marcu 2011

Vabljeni na kulturne prireditve v pomladnem mesecu marcu.

petek, 4. marec 2011 ob 21:11

Naredite nekaj za svoje zdravje in telo vam bo hvaležno

Si želite posebnega razvajanja in sprostitve? Potem poznamo odgovor za Vas. Ponujamo vam masaže v prijetnem ambientu in sproščenem vzdušju. S pomočjo spretnih rok našega maserja vam omogočimo, da privoščite svojemu telesu le najboljše in naredite nekaj za dobro počutje. Poleg ugodnih cen masaž, vam pri nas ponujamo še edinstveno sprostitev. Namestite se v udoben počivalnik in ob skodelici čaja sprostite svoje čute in misli. Tako omogočite telesu maksimalen učinek masaže.

petek, 4. marec 2011 ob 12:15

Dvigalo velika pridobitev v ljutomerski knjižnici

Delavcem in obiskovalcem Splošne knjižnice Ljutomer se uresničuje dolgoletna želja, pravzaprav potreba, ki je v današnjem času v podobnih ustanovah nekaj samoumevnega. Izvajajo se zaključna dela pri montaži dvigala, s katerim bo omogočen dostop v prostore knjižnice tudi invalidom, novost pa bo vsekakor dobrodošla tudi za starejše osebe, mamice z otroki in ostale gibalno ovirane uporabnike.

četrtek, 3. marec 2011 ob 15:25

Šaleški APZ v Ljutomeru

V Ljutomeru bomo lahko spet prisluhnili vrhunskemu zborovskemu petju. Vajeni smo že, da ljutomerski Orfej vabi v goste najodličnejše vokalne zasedbe od blizu in daleč. Tokrat se veselimo odličnega slovenskega zbora, dobitnika visokih in bleščečih priznanj na tekmovanjih doma in v tujini. V soboto, 5. marca ob 18. uri bomo lahko v ljutomerski cerkvi prisluhnili Šaleškemu akademskemu pevskemu zboru iz Velenja. Glede na odličnost zbora in njegove umetniške vodje, profesorice Danice Pire ...

sreda, 2. marec 2011 ob 09:21