Naš glas je naše orožje

Na predvečer 66. obletnice osvoboditve Prekmurja izpod okupacije (4. aprila 1945) je v Murski Soboti gostoval Ženski pevski zbor Kombinat iz Ljubljane, ki je v goste povabil še Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič. Med potjo v prekmursko prestolnico se je 60 pevk ustavilo za koncert še v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

nedelja, 3. april 2011 ob 00:241

Pravljice pri Methansu

Franc Senekovič (1874 – 1935) iz Zgornje Ščavnice pri Sveti Ani, v osrčju Slovenskih goric,  je konec 19. ter v začetku 20. stoletja zapisoval v svoje zvezke pravljice, pripovedi, prilike in legende. Te sta v mladih letih prebirale ter ob selitvi v novo hišo ponovno odkrili v skrinji na podstrešju njegovi vnukinji Marija (roj. Senekovič) Ferk in Elizabeta (roj. Senekovič) Ajtnik.

sobota, 2. april 2011 ob 18:25

Vinsko-kulinarični večeri v Hiši Stare trte

V Hiši Stare trte na Lentu v Mariboru so v letošnjem letu pričeli z izvajanjem vinsko-kulinaričnih večerov, ki se odvijajo ob četrtkih. V mesecu januarju in februarju je bilo moč degustirati vina in kulinariko iz mariborske, gornje-slovenjegoriške in podpohorske vinske ceste. V mesecu marcu so se odvili štirje kulturno obarvani vinsko-kulinarični večeri v okviru cikla »Vino, trta in literatura«.

petek, 1. april 2011 ob 17:18

Predstavitev likovne delavnice

Že drugo jesensko-zimsko sezono poteka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, likovna delavnica pod vodstvom Saše Bezjak, akademske slikarke in magistre kiparstva iz Gornje Radgone. Ta je s svojimi devetimi »delavničarji« (tako jih poimenuje sama !) pripravila v avli DOSOR-ja razstavo del, ki so nastala v okviru delavnice. Otvoritev je potekala zadnji dan minulega meseca, 31. marca, od 18.30 pod geslom pisca Balzaca: »Ni velikega talenta brez velike moči volje.« ...

petek, 1. april 2011 ob 17:13

Dve razstavi naenkrat

V Domu starejših občanov Gornja Radgona sta od srede, 30. marca, na ogled kar dve likovni razstavi. Slovesna otvoritev je potekala tega dne popoldne ob 16.30.

četrtek, 31. marec 2011 ob 20:24

O argumentih za in proti malemu delu

Na okrogli mizi, ki jo je Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij priredilo 30. marca v Murski Soboti, so navedli tehtne argumente za in proti malemu delu. Sogovorniki na okrogli mizi so bili: mag. Cvetka Sreš, direktorica Zavoda za zaposlovanje Murska Sobota, Ines Sukič iz Kluba prekmurskih študentov, Samuel Friškič, diplomirani zgodovinar in iskalec zaposlitve, Gašper Kokot, predsednik Združenja za odgovorno prihodnost vseh generacij (ZOPG), Jože Türkl, predstavnik ZSSS, in ...

četrtek, 31. marec 2011 ob 09:04

Prleške cejtnge še naprej, Občina v prihodnosti z glasilom Prleški utrip

Ta teden izide 13. oz. 3. številka drugega letnika brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. Čeprav smo v uredništvu bili tik pred tem, da bo to hkrati tudi zadnja številka, smo se odločili, da bomo vztrajali. Finančno se nam izdajajnje sicer ne izide a se bomo vseeno trudili še naprej, saj to delamo iz veselja in ne kakršnekoli osebne koristi.

sreda, 30. marec 2011 ob 13:325

Okrogla miza: Malo delo - priložnost za študente, brezposelne in upokojence

Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij (ZOPG) Vas vljudno vabi na okroglo mizo z naslovom »Malo delo – priložnost za študente, brezposelne in upokojence«, ki se bo odvijala v sredo, 30. marca 2011 ob 18.00, v Murski Soboti, in sicer v restavraciji Zvezda.

sreda, 30. marec 2011 ob 10:05

Zdravko Dolinšek razstavlja

Dolga leta je Zdravko Dolinšek kot zlatar in oblikovalec ustvarjal v Trbovljah, ob tem pa za sprostitev tudi slikal. To slednje počne že 48 let in letos januarja je za oljno sliko na natečaju v Turnišču prejel nagrado za prvo mesto. Kajti po upokojitvi se je preselil v Radence in sedaj živi v pokrajini ob reki Muri ter še vedno ustvarja.

torek, 29. marec 2011 ob 11:10

Razstava likovne delavnice

Akademska slikarka ter magistra kiparstva Saša Bezjak iz Gornje Radgone že drugo leto kot mentorica vodi likovno delavnico v DOSOR-ju, Domu starejših občanov v Radencih. Likovno delavnico obiskuje devet kandidatk in kandidatov, ki bodo sedaj javnosti svoja dela predstavili na posebni razstavi.

torek, 29. marec 2011 ob 10:22