Otvoritev gozdne igralnice »Lipnjak«

Vrtec Stročja vas se je v letošnjem šolskem letu pridružil več kot 80 - im vrtcem v Sloveniji, ki delujejo v mreži gozdnih vrtcev Slovenije. Poučevanje v naravnih okoljih v neposredni bližini vrtcev in šol je več kot primerno za celostni razvoj otrok, šol in vrtcev ter celotne lokalne skupnosti. V praksi pomeni gozdni vrtec, da si v gozdu ali katerem koli naravnem okolju poiščemo prostor, kjer izvajamo različne dejavnosti, pri katerih upoštevamo zmožnosti otrok in njihove individualne ...

torek, 2. oktober 2018 ob 09:16

V vrtcu Cezanjevci so se odvijale druge športne igre

V petek, 28. 9. 2018, so se v vrtcu Cezanjevci odvijale druge športne igre. Tokrat v obliki oviratlona. V spretnosti so se preizkusili otroci iz vrtca Ljutomer, Razkrižje, Stročja vas, Mala Nedelja, Veržej in otroci iz vrtca Cezanjevci.

petek, 28. september 2018 ob 23:04

Otroci so preživeli zabaven popoldan v parku

Vsako leto v času praznovanja praznika Občine Ljutomer pripravijo tudi zabavno popoldne za najmlajše občane in njihove starše. V nedeljo, 29. julija, so tako v Parku 1. slovenskega tabora v Ljutomeru za otroško rajanje poskrbeli Andreja Zupančič in cirkus Arbadakarba. Otroci so se zabavali, peli in plesali, naučili pa so se tudi nekaterih cirkuških spretnosti, pridružila se jim je tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

torek, 31. julij 2018 ob 08:43

Zaključna prireditev »Zmaga je naša«

V torek, 19. 6. 2018 smo v telovadnici OŠ Stročja vas izvedli zaključno prireditev vrtca. Zaključna prireditev je bila povezana s knjigo Zmaga je moja avtorice Ruth Wielockx. Otroci so med seboj tekmovali s prevoznimi sredstvi kot so avtobus, tricikli, gasilski avtomobil, formula in letalo. Med prireditvijo so prikazovali tekmovalnost in na koncu so se združili v eno in zaključili s pesmijo »Življenje je vrtiljak, ki ga vrti sivi čas ... a spet in spet sije v veselih lučkah«, ...

nedelja, 24. junij 2018 ob 16:23

Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja »Adijo vrtec, gremo mi...«

V torek, 19.6. 2018 se je v vrtcu Mala Nedelja odvila zaključna prireditev pod naslovom »Adijo vrtec, gremo mi...«. V kulturnem programu, ki je bil počitniško - poletno obarvan, so se otroci in vzgojiteljice vrtca predstavili s plesnimi in pevskimi koreografijami.

petek, 22. junij 2018 ob 09:13

20. likovna kolonija na Ranču Jureš v Babincih

V organizaciji vrtca Ljutomer je v bogatem vzpodbudnem okolju Ranča Jureš, potekala 20. likovna kolonija. Udeležilo se je devet vrtcev, od tega 18 mladih ustvarjalcev in njihovih mentorjev. Ustvarjali smo v različnih likovnih tehnikah: risanje z ogljem, frotaž in slikanje s tempera barvami, slikanje na kamen, risanje s flomastri in barvanje z barvnimi kredami. Otroci so bili zelo sproščeni, ustvarjalni, motivirani za delo, saj so si nekatere motive izbirali tudi sami. Nastali so čudoviti ...

ponedeljek, 11. junij 2018 ob 14:16

Zaključna prireditev vrtca Križevci

V torek, 5. junija je popoldne potekala zaključna prireditev v vrtcu Križevci. Otroci so skupaj s svojimi starši tokrat ustvarjali didaktične igre in igrače v ustvarjalnicah s področja predbralne pismenosti. S tem smo nekako dokončali in zaključili načrtovano tematsko delo v skupinah kot tudi na ravni vrtca. Predvsem pa smo s prednostno nalogo vrtca Komunikacija in razvoj govora, ki jo izvajamo sedaj že drugo leto posegli na področje zgodnje pismenosti, ki smo jo razvijali skozi igro ...

nedelja, 10. junij 2018 ob 10:34

Vrtec Manka Golarja obiskal Medvedek Henry

Medvedek Henry, ki je doma v velikem švicarskem gozdu (oziroma na RKS - Območno združenje Gornja Radgona), je v ponedeljek, 4. junija dopoldne, v spremstvu svojega mentorja (spodaj podpisani !) obiskal najmlajše v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni.

ponedeljek, 4. junij 2018 ob 22:06

Medgeneracijsko srečanje »Sonce, zdravje in gibanje za vse«

Prva poletna junijska sobota je bila v našem vrtcu v znamenju medgeneracijskega srečanja, ki smo ga poimenovali »Sonce, zdravje in gibanje za vse«. Ta dan smo pod tem naslovom združevali poleg prijetnega druženja še aktivnosti vezane na zaključke treh projektov, ki potekajo v našem vrtcu skozi vse leto: Zdravje v vrtcu, Mali sonček in Varno s soncem.

ponedeljek, 4. junij 2018 ob 17:55

Zaključna prireditev vrtca Cezanjevci

Strokovne delavke smo z otroki spoznale knjigo avtorice Ane Žontar Kristanc, Zajček Timi in čarobni recept. Veliko smo se pogovarjali o zdravi prehrani, o gibanju, o sodelovanju in medsebojni pomoči. Živali, ki nastopajo v zgodbi so namreč z zdravimi jedmi zajčku Timiju pomagale na poti do vrha gore, kjer je našel magični recept za čokoladno torto njam njam.

ponedeljek, 4. junij 2018 ob 16:22