Božiček obiskal vrtec v Mali Nedelji

Otroci iz vrtca Mala Nedelja so v četrtek dopoldne v šolski telovadnici nestrpno pričakovali Božička. Napetost pričakovanja so nekoliko zmanjšale njihove mamice, ki so za njih uprizorile igrico Babica Zima, ob koncu katere so vsi skupaj poklicali Božička.

četrtek, 22. december 2011 ob 23:50

»Eko dan« in krasitev vrtca v veselem decembru

Mesec december je mesec velikih pričakovanj, veselja, radosti, tako med otroki, kot med odraslimi. Še posebej se to odraža pri naših predšolskih otrocih v vrtcih.

ponedeljek, 19. december 2011 ob 18:53

Zimska pravljica otrok vrtca Ljutomer

V četrtek, 15. decembra, so otroci starejših skupin vrtca Ljutomer, svojim staršem ter ostalim obiskovalcem v Domu kulture Ljutomer prikazali Zimsko pravljico.

četrtek, 15. december 2011 ob 20:31

Ekodan v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

V projektu Ekovrtec, v katerega smo v našem vrtcu vključeni tudi to šolsko leto, smo se odločili, da vsak mesec pripravimo dejavnost s področja Kurikuluma, kjer bomo uporabili le naravne in eko materiale.

torek, 29. november 2011 ob 17:00

Tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Otroci in strokovne delavke vrtca Stročja vas smo ves teden izvajali različne aktivnosti, povezane s tradicionalnim zajtrkom. Iz odpadnega materiala smo izdelovali čebelnjake, čebelice, svečke iz voska ter se srečevali s proizvajalci lokalne prehrane. Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, saj želimo, da bi otroci pridobili zdrave prehranske navade. Predvsem pa je naš cilj, da otroci spoznajo, kako pomemben dnevni obrok je zajtrk. Pravijo, da se po jutro dan pozna.

sreda, 23. november 2011 ob 08:13

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Stara Cesta

Tudi v vrtcu Stara Cesta smo se pridružili akciji slovenskih čebelarjev in si pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. A v dnevih pred tradicionalnim slovenskim zajtrkom, smo še marsikaj izvedeli. Tako smo se pogovarjali o prehrambeni piramidi – pogovarjali smo se kaj je zdravo, česa lahko malo pojemo in kaj moramo vsakodnevno uživati. Nato smo iz reklam izrezali živila in jih nalepili na piramido.

torek, 22. november 2011 ob 12:02

Živahen dan v ljutomerskem vrtcu

Letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer g. Olga Karba. Zajtrk je bil v vseh skupinah prav posebno prazničen-pogrnjena miza, svečke itd.

sobota, 19. november 2011 ob 00:212

Čebelarka na obisku v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

Med, kot zdravilo, so uporabljali že naše babice in dedki. Ker se je ohranjalo iz roda v rod, ga tudi mi doma in pri delu z otroki (v vrtcu) uporabljamo zelo pogosto. Uporabljamo ga kot dodatek za čaje (pripravljenih iz zelišč, ki smo si jih sami posušili in shranili), namaz za kruh, dodatek za peko slaščic...

petek, 18. november 2011 ob 17:201

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu in OŠ Mala Nedelja

Otroci vrtca in OŠ Mala Nedelja so se priključili projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. V avli šole so pripravili priložnostno razstavo, k sodelovanju pa so povabili okoliške pridelovalce hrane. Tako so v petek, 18. novembra, prvo šolsko uro zajtrkovali mleko, pridelano na kmetiji Jožeta Sodeca, jedli so kruh, namazan z medom, katerega je pridelal čebelar Milan Cvetko, seveda s pomočjo svojih čebel, jabolka na mizah so bile iz sadovnjaka Sadjarstva Štajerc, katerega vodi družina Š ...

petek, 18. november 2011 ob 17:031

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Križevci

V petek, 18. novembra, smo tudi na naši šoli za učence pripravili »Tradicionalni slovenski zajtrk«: kruh, maslo, mleko, med in jabolko. Živila so učencem in učiteljem podarili kmetje in kmetijska podjetja, čebelarji in živilsko-predelovalna podjetja.

petek, 18. november 2011 ob 13:52