Peka parkljev v vrtcu Križevci

Mesec december je tu. Je najlepši mesec, je čas veselja in pričakovanj, saj nas obiščejo trije dobri možje: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. Prvi dobri mož nas je že obiskal. Spekli smo mu parklje.

petek, 7. december 2012 ob 15:191

Miklavžev pohod v vrtcu Stara Cesta

V sredo, 5.12.2012 je otroke iz vrtca Stara Cesta obiskal Miklavž. Že v ponedeljek in torek smo se v vrtcu pričeli pripravljati na prihod Miklavža, saj smo si izdelovali svetilke. Otroci so jih pobarvali z barvami za steklo. Pogovarjali smo se tudi kdo spremlja Miklavža in kaj naj otrokom prinese. Nekateri otroci so imeli veliko želja, nekateri pa le kakšno majhno igračo.

petek, 7. december 2012 ob 15:10

Miklavževanje v vrtcu Cezanjevci

Na Miklavžev večer smo se otroci, starši, stari starši in zaposleni v vrtcu zbrali na hribu nad vasjo in se z lučkami odpravili na pohod. Svetilke so si otroci izdelali v vrtcu, do cilja pohoda pa nas je vodil harmonikaš Dejan.

četrtek, 6. december 2012 ob 15:25

Miklavž obiskal otroke pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Množica otrok in staršev je v mrzlem sredinem večeru 5. decembra, pred cerkvijo Sv. Jurija, nestrpno pričakovala prihod prvega od decemberskih dobrih mož, Miklavža.

sreda, 5. december 2012 ob 21:081

Božiček obdaroval najmlajše

V torek, 4. decembra, je v Domu kulture v Ljutomeru, Društvo prijateljev mladine pripravilo predstavo o drevesu Krištofu, v kateri so nastopile vzgojiteljice vrtca Ljutomer.

sreda, 5. december 2012 ob 17:12

Miklavževanje v enoti Grozdek Kapela

Mesec december je prav poseben mesec, je mesec pričakovanj in obdarovanj. Obiščejo nas trije dobri možje: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz.

sreda, 5. december 2012 ob 09:37

Ustvarjalne delavnice v vrtcu Križevci

V tednu od 19.11 do 23.11.2012, smo v vrtcu Križevci pripravili ustvarjalne delavnice za starše. Delavnice so potekale v popoldanskem času v skupinah 1. in 2. starostnega obdobja.

torek, 4. december 2012 ob 15:00

Čebelje dopoldne v vrtcu Cezanjevci

V novembru so nam učenci, ki obiskujejo čebelarski krožek z učiteljico Jasno Lampreht pripravili čebelje dopoldne. Učenci so nam na zanimiv način predstavili delo čebelice in čebelarja. Sodelovali smo tudi v delavnicah, kjer smo izrezovali okraske iz voska, sestavljali čebelico in spoznali pot čebelice, ki nabira cvetni prah in ga nese v čebelnjak. Zaplesali smo tudi čebelji ples.

petek, 23. november 2012 ob 15:14

Medeni zajtrk v vrtcu Ljutomer

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je vseslovenski projekt, ki spodbuja zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe, dejavnostih domače pridelave in predelave in v okviru sistema javnega naročanja oziroma naročil zagotavljati hrano, ki je pridelana v lokalnem okolju. Ozavešča javnost o pomenu kmetijstva in čebelarstva, pomenu pravilne in zdrave prehrane, pomenu živilske industrije, pomenu gibanja ter pomenu ohranjanja čistega okolja.

ponedeljek, 19. november 2012 ob 14:41

Slovenski tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Prehrana v vrtcu Stročja vas predstavlja pomemben dejavnik zdravja. Trudimo se, da je pestra, uravnotežena, sveža, sezonska in da je, kolikor je to mogoče, pridelana na naših domačih kmetijah.

nedelja, 18. november 2012 ob 12:54