Izšla nova slikanica Žabja alergija, alergija na vodo

Zavod VISTA Murska Sobota v sodelovanju z različnimi institucijami nadaljuje svojo izvirno idejo o izdajanju otroških slikanic, katere bogatijo ravno otroške ilustracije. Osrednja vsebinska nota knjig za otroke zbranih v zbirki EkoŠkrat je okoljsko osveščanje.

petek, 23. september 2011 ob 22:24

Mednarodni dan mobilnosti

Gibanje je primarna otrokova potreba, zato je gibanje eno izmed pomembnih dejavnosti v vrtcu. Izvedba gibalnih dejavnosti je povezana s starostjo otrok. V vrtcu se trudimo za izvajanje vsakodnevnih gibalnih dejavnosti tako spontanih kot tudi načrtovanih.

ponedeljek, 19. september 2011 ob 20:272

Otroci poučno preživeli zadnje dneve počitnic na Pohorju

Letošnje počitnice se počasi iztekajo, skupini otrok pa se bodo zadnji avgustovski dnevi prav gotovo vtisnili v spomin. Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je namreč v sodelovanju z družbo OMV Slovenija in jezikovno šolo Berlitz 20 mladih nadebudnežev, starih od 7 do 13 let, iz socialno šibkega okolja, posebej razveselila in jim omogočila enotedenske jezikovne počitnice na Pohorju, kjer so med 21. in 26. avgustom odkrivali skrivnosti angleškega jezika.

sreda, 31. avgust 2011 ob 20:131

Pravljično dopoldne pod hrasti ob glasbenem muzikalu Rege

Splošna knjižnica Ljutomer je ta teden vsak dan pripravila pravljično dopoldne pod hrasti, v Parku I. slovenskega tabora. Zadnji dan so otroci prisluhnili glasbenemu muzikalu Rege ali Žabje frke.

petek, 26. avgust 2011 ob 19:362

Počitniško gusarstvo

V počitniški dneh, od 18. do 22. julija, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, o čemer smo poročali, izvedli prvi projektni teden. Bile so to aktivne počitnice za 15 mladih, otrok zaposlenih v tem domu, od predšolskih in osnovnošolskih otrok do srednješolcev.

sreda, 24. avgust 2011 ob 13:25

Otroci šivali pravljico na zgodbo Doktor Belko

Splošna knjižnica Ljutomer je za ta teden vsak dan pripravila bralne urice, pravljično dopoldne pod hrasti. Danes so otroci šivali pravljico na zgodbo Doktor Belko (Jane Goodall).

ponedeljek, 22. avgust 2011 ob 18:55

Otroci prisluhnili pravljicam pod hrasti

V Splošni knjižnici Ljutomer so ob 55. občinskem prazniku pripravili bralne urice za otroke v Parku 1. slovenskega tabora. Radovednim otrokom je pravljice pripovedovala Jasna Branka Staman.

četrtek, 11. avgust 2011 ob 23:581

Otroci spoznavali Glavni trg

Danes so v sklopu 55. praznika Občine Ljutomer, najmlajši imeli jutranjo delavnico, kjer je vsak izmed otrok narisal risbo z motivom, ki ga je obdajal ali pa so domišljiji pustili prosto pot ter narisali tudi kaj drugega.

torek, 9. avgust 2011 ob 18:23

Počitniške dogodivščine v vrtcu Stročja vas

V času poletnih počitnic se trudimo, da ponudimo otrokom, ki obiskujejo vrtec, čim bolj pestre, zabavne in zanimive dejavnosti.Tako smo se odločili, da naredimo indijansko vas na igrišču vrtca.

sreda, 20. julij 2011 ob 21:21

Poletni utrip v Vrtcu Ljutomer

Tudi poletni čas je zanimiv za otroke Vrtca Ljutomer. Več dejavnosti se izvaja na prostem, predvsem takoj po malici, saj je kasneje vroče. Zanimive so predvsem igre z vodo, igre v peskovniku, na trampolinu, otroci pa se preizkušajo tudi v vlečenju vrvi. Posebej teknejo tudi palačinke, ki se spečejo zunaj, v naravi. Užitek je tudi bivanje v šotoru, tudi sprehod na Jurševko ni bil le običajna hoja do določenega cilja, ampak jahanje konjev in zabava ob ruskem kegljanju.

sreda, 13. julij 2011 ob 16:47