Otroci spoznavali Glavni trg

Danes so v sklopu 55. praznika Občine Ljutomer, najmlajši imeli jutranjo delavnico, kjer je vsak izmed otrok narisal risbo z motivom, ki ga je obdajal ali pa so domišljiji pustili prosto pot ter narisali tudi kaj drugega.

torek, 9. avgust 2011 ob 18:23

Počitniške dogodivščine v vrtcu Stročja vas

V času poletnih počitnic se trudimo, da ponudimo otrokom, ki obiskujejo vrtec, čim bolj pestre, zabavne in zanimive dejavnosti.Tako smo se odločili, da naredimo indijansko vas na igrišču vrtca.

sreda, 20. julij 2011 ob 21:21

Poletni utrip v Vrtcu Ljutomer

Tudi poletni čas je zanimiv za otroke Vrtca Ljutomer. Več dejavnosti se izvaja na prostem, predvsem takoj po malici, saj je kasneje vroče. Zanimive so predvsem igre z vodo, igre v peskovniku, na trampolinu, otroci pa se preizkušajo tudi v vlečenju vrvi. Posebej teknejo tudi palačinke, ki se spečejo zunaj, v naravi. Užitek je tudi bivanje v šotoru, tudi sprehod na Jurševko ni bil le običajna hoja do določenega cilja, ampak jahanje konjev in zabava ob ruskem kegljanju.

sreda, 13. julij 2011 ob 16:47

Otroci s posebnimi potrebami obiskali knjižnico

V četrtek, 16. 6. 2011, so knjižnico v Ljutomeru obiskali učenci z OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Podružnica Cvetka Golarja. Pridružili so se jim otroci z oddelka posebnega programa vzgoje in izobraževanja. Skupno 25 otrok in 7 spremljevalcev je prisluhnilo pravljicam na mladinskem oddelku knjižnice, nato so si ogledali še oddelek za odrasle, posedeli v čitalnici, v muzeju pa so se zabavali ob zanimivem filmu.

sobota, 18. junij 2011 ob 11:141

Na Glavnem trgu plesale baletke

Že drugo leto je LTO Prlekija Ljutomer s sodelovanjem Plesnega studia Klavdija iz Ormoža pripravil baletni nastop. Omenjeni studio ima tudi v Ljutomeru 2 skupini, ki se učijo osnov baleta ter različne koreografije. Del tega znanja so nam »balerine« iz Ljutomera in Ormoža predstavile, 11. junija na Glavnem trgu v Ljutomeru. Spet so nas presenetile z dodelano in dovršeno koreografijo, gibi, držo in nenazadnje s prečudovitimi kostumi.

četrtek, 16. junij 2011 ob 14:441

Sprejem otrok vrtca Ljutomer, ki so osvojili srebrno priznanje

V sredo, 15. junija 2011, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba sprejela otroke vrtca Ljutomer, ki so za odličen nastop z naslovom Žveglice osvojili srebrno priznanje na XV. državni reviji ljudskih pesmi, plesov in običajev Pika poka pod goro v Kulturnem centru v Rogaški Slatini.

četrtek, 16. junij 2011 ob 12:10

Mali prleški ustvarjalci v Železnih Dverih

13. medobčinska likovna kolonija pod imenom Gresovščak 2011 je bila tokrat v Železnih Dverih pri izletniški kmetiji Belec. Kot je v nagovoru povdaril akademski slikar Vlado Potočnik je to kraj, kjer kar čutiš lepoto in mir, ustvarjalnost pa kipi izpod rok mladih umetnikov.

četrtek, 16. junij 2011 ob 11:021

Na 6. Otroški varnostni olimpijadi slavili učenci OŠ Ormož

Policijska uprava Maribor že šesto leto izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. V ospredju ni tekmovanje otrok, temveč z igro in zabavo pridobiti potrebno znanje o varnosti in samozaščiti. Skozi predtekmovanja so prekrižali meče tekmovalci 4. razredov iz 101 osnovne šole.

petek, 10. junij 2011 ob 09:49

Otroci prenočili v vrtcu

Danes ob 18. uri, smo se zbrali, z željo, da bi skupaj prenočili v vrtcu. Najprej smo se po kotičkih poigrali, nato pa sta Mateja in Sonja na našo željo naredile tople sendviče. Obiskala nas je tudi g. ravnateljica Marija Pušenjak in nam zaželela prijetno spanje in zabavo.

četrtek, 2. junij 2011 ob 23:142

Na 15. cicibaniadi sodelovalo 48 malčkov

Ob današnjem SVETOVNEM DNEVU ŠPORTA, je športna zveza v sodelovanju z Vrtcem Razkrižje izvedla športno zabavno prireditev za predšolske otroke vrtcev Upravne enote Ljutomer - vrtcev občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej - 15. cicibaniada 2011, mini olimpijada.

torek, 31. maj 2011 ob 20:421