Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu in OŠ Mala Nedelja

Vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga je Vlada RS razglasila za vsak tretji petek v novembru, se že vsa leta pridružujejo tudi na OŠ in v vrtcu pri Mali Nedelji. Z namenom ozaveščanja otrok o uživanju lokalno pridelane hrane, ki je najbolj varna in zdrava, v projekt vsako leto vključujejo lokalne pridelovalce, sodelujejo pa tudi s Kmetijsko pospeševalno službo.

petek, 16. november 2012 ob 21:50

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Stara Cesta

V vrtcu Stara Cesta smo ta teden namenili spoznavanju zdrave prehrane. V sredo smo obiskali Eko kmetijo Kovačič na Stari Cesti, kjer nas je Danijel Kovačič najprej popeljal po njegovi eko kmetiji, nam pokazal njegov rastlinjak, kaj vse ima posejano v njem, sprehodili smo se po njegovem sadovnjaku ter si ogledali kako izkopati ter pripraviti luknjo za saditev sadnih dreves. Poizkusili smo tudi palačinke, pripravljene iz pirine moke ter pili naraven domač sok.

petek, 16. november 2012 ob 19:161

V vrtcu Ljutomer opravili tradicionalni slovenski zajtrk

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga je Vlada RS razglasila za vsak tretji petek v novembru, so čebelarji obiskali vrtce z namenom osveščanje otrok o uživanju lokalno pridelane hrane. Z uživanjem lokalne hrane pa je povezano tudi varovanje in ohranjanje narave v kateri živimo.

petek, 16. november 2012 ob 12:181

Čarovnice v vrtcu Križevci

V starejših skupinah vrtca smo se otroci in vzgojiteljice spremenili v čarovnice in čarovnike. Že cel teden smo se pripravljali na ta dan: izdelovali smo klobuke, čarovniške palice, prebirali pravljice na to temo in izdelovali čarovniško dekoracijo.

četrtek, 8. november 2012 ob 11:02

Otroke v vrtcu Grozdek - Kapela obiskali gasilci

V petek so bili na obisku v vrtcu Grozdek - Kapela, gasilci PGD Kapela. Otrokom so pokazali kakšno opremo imajo v avtomobilu, povedali zakaj jo potrebujejo in kaj je njihovo delo. Povedali so jim kako so gasili požare nekoč in kako danes, kako pomagajo tudi pri drugih nesrečah.

petek, 19. oktober 2012 ob 18:13

Svetovni dan hoje in hrane v vrtcu Ljutomer

V vrtcu Ljutomer smo v tem tednu posebej obeležili dva pomembna dneva: v ponedeljek je bil svetovni dan hoje. Ta dan se je 5 starejših skupin sprehodilo do hipodroma, kjer so izvedli tek. Na prizorišču je vladalo pravo športno vzdušje. Najboljšim so podelili medalje. Po izvedenem teku so se otroci sprehodili še po celotni stezi na hipodromu.

torek, 16. oktober 2012 ob 19:25

Otroci praznovali z Nodijem

V soboto, 13. oktobra, so si otroci v Kulturnem domu v Ljutomeru lahko ogledali otroško lutkovno predstavo Nodi praznuje rojstni dan. Predstavo so uprizorile članice Lutkovnega gledališča KAM iz Črne na Koroškem.

nedelja, 14. oktober 2012 ob 09:21

»Negda smo jeli-gnes pa tüdi«

Otroci skupine 2-3 let in skupine 3-4 let smo se odzvali na povabilo družine Vamberger - Žnidarič in jih obiskali na domu, v bližini našega vrtca.

petek, 12. oktober 2012 ob 12:25

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka smo v vrtcu Mala Nedelja obeležili z različnimi dejavnostmi in aktivnostmi, ki so se izvajale cel teden.

torek, 9. oktober 2012 ob 12:22

Gibalni popoldan v enoti Grozdek Kapela

V tedniu otroka smo v enoti Grozdek Kapela skupaj s starši izvedli gibalni popoldan. Vzgojiteljice Sabini, Majda in Cvetka smo se odločile, da bo to začetek projekta mali sonček. Skupina otrok 2-3 let bo sodelovala v modrem sončku, skupina otrok 3-4 let pa v zelenem.

ponedeljek, 8. oktober 2012 ob 10:07