Najmlajši za dedke in babice

V dvorani kulturnega doma Križevci je 20. aprila bila tradicionalna prireditev za babice in dedke. Na odru so se predstavili otroci stari od 2-6 let, najmlajši pa so ostali v vrtcu.

četrtek, 26. april 2012 ob 21:08

Na Mavričnem vrtiljaku se je predstavilo 200 otrok

Pod okriljem Društva prijateljev mladine Ljutomer in njene predsednice Bojane Majerič smo v Domu kulture v Ljutomeru bili navdušeni nad predstavitvijo vrtcev. Po uvodnem nagovoru staršem županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba se je pričel letošnji Mavrični vrtiljak. Prireditev je vsakoletno v aprilu, organizira in vodi pa jo vedno drug vrtec. Letošnjo organizacijo so prevzele vzgojiteljice iz vrtca Stročja vas. Koordinatorici ter povezovalki programa sta bili Monika Leštan in Anita Ž ...

torek, 24. april 2012 ob 08:491

V vrtcu Cezanjevci so ob Dnevu Zemlje pripravili različne delavnice

V ponedeljek, 23.04.2012 smo v vrtcu Cezanjevci pripravili majhen naravoslovni dan z različnimi delavnicami. Ker je bilo lepo vreme, smo delavnice izvedli zunaj pred šolo s čimer smo otrokom popestrili vsakdanjik. Vsaka skupina je pripravila eno delavnico. Tako so si lahko otroci ogledali vse dejavnosti ki smo jih pripravili.

ponedeljek, 23. april 2012 ob 13:52

Otrok - sreča v očeh na vseh poteh

»Biti prisoten v najnežnejšem obdobju otroka, biti prisoten pri vzgoji v njegovem začetnem obdobju, biti tisti, ki pomaga družini pri razvijanju otrokove osebnosti, biti njegov vzgojitelj, vsakodnevni vzgled, tolažnik, prijatelj, ki vsak trenutek zna in mora razvijati otrokovo osebnost - biti vse to - je velika sreča in še večja odgovornost. Vse to je tudi vrtec«, so bile uvodne besede ravnateljice OŠ in vrtca Mala Nedelja Brede Žunič, s katerimi je nagovorila zbrane na proslavi ...

nedelja, 22. april 2012 ob 10:421

Dan Zemlje, dan za spremembe

V vrtcu Ljutomer smo v petek, 20. aprila, pripravili zanimivo prireditev v okviru DNEVA ZEMLJE IN DNEVA ZA SPREMEMBE. To je bil tudi EKO DAN našega vrtca.

petek, 20. april 2012 ob 14:112

Otroci vrtca Križevci na plavalnem tečaju

Plavanje je velikega pomena za življenje. Zgodnje učenje plavanja vpliva na telesni razvoj otrok: dihanje, srčno-žilni sistem, skelet, mišičje, termoregulacijo. Vse skupaj se začne že zelo zgodaj-doma v kadi, ko otrok dobi prve informacije o vodi. Pomembno je, da so te izkušnje pozitivne, da se otrok v vodi dobro počuti, saj  strah pred vodo ni prirojen, ampak je pridobljen z negativno izkušnjo.

torek, 3. april 2012 ob 13:11

»Mamica kaj naj ti kupim?«

Mamica kaj naj ti kupim? Mamica kaj naj ti dam? Zapojem ti pesem o sončku, narišem ti vse kar poznam...Naberem ti šopek vijolic, in rečem ti: rad -a te imam...

četrtek, 29. marec 2012 ob 12:24

Prireditev otrok vrtca Stročja vas ob materinskem dnevu

V četrtek, 22. marca 2012, so otroci vrtca Stročja vas, skupaj s svojimi vzgojiteljicami, pripravilili prav posebno prireditev za mamice, ki je bila namenjena praznovanju materinskega dne.

ponedeljek, 26. marec 2012 ob 17:00

Otroci na Stari Cesti čistili okolico vrtca

Vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo 2012 so se pridružili tudi otroci iz vrtca Stara Cesta, ki so v soboto, 23. marca, pod vodstvom vzgojiteljic očistili okolico vrtca.

nedelja, 25. marec 2012 ob 09:56

Sitko na obisku v vrtcu Cezanjevci

Na prvi pomladni dan nas je v vrtcu Cezanjevci obiskal vesel, radoveden in igriv fantič Sitko iz Nove KBM. Skupaj smo zapeli, zaplesali, otroci pa so mu povedali, kako varčujejo.

sreda, 21. marec 2012 ob 17:041