Veseli december v vrtcu Ljutomer

V vrtcu Ljutomer je bilo skozi ves december živahno dogajanje, v dejavnosti pa so se vključevali tudi starši in različni zunanji sodelavci.

sreda, 28. december 2011 ob 08:37

Veseli december v vrtcu Stara Cesta

V vrtcu Stara Cesta se je v decembru marsikaj dogajalo. Po odhodu Miklavža nas je najprej v vrtcu obiskal dimnikar za srečo. Povedal nam je kaj je njegovo delo in kaj pri svojem delu uporablja.

torek, 27. december 2011 ob 11:43

Božiček razveselil otroke v Biotermah

Božiček, v teh dneh najbolj zaposleni mož na svetu, je našel čas, da je obiskal tudi otroke v hotelu Bioterme pri Mali Nedelji. Ni prišel sam, spremljali so ga medved, snežinka in palček, kateri mu je pomagal nositi težko vrečo z darili.

petek, 23. december 2011 ob 00:05

Božiček obiskal vrtec v Mali Nedelji

Otroci iz vrtca Mala Nedelja so v četrtek dopoldne v šolski telovadnici nestrpno pričakovali Božička. Napetost pričakovanja so nekoliko zmanjšale njihove mamice, ki so za njih uprizorile igrico Babica Zima, ob koncu katere so vsi skupaj poklicali Božička.

četrtek, 22. december 2011 ob 23:50

»Eko dan« in krasitev vrtca v veselem decembru

Mesec december je mesec velikih pričakovanj, veselja, radosti, tako med otroki, kot med odraslimi. Še posebej se to odraža pri naših predšolskih otrocih v vrtcih.

ponedeljek, 19. december 2011 ob 18:53

Zimska pravljica otrok vrtca Ljutomer

V četrtek, 15. decembra, so otroci starejših skupin vrtca Ljutomer, svojim staršem ter ostalim obiskovalcem v Domu kulture Ljutomer prikazali Zimsko pravljico.

četrtek, 15. december 2011 ob 20:31

Ekodan v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

V projektu Ekovrtec, v katerega smo v našem vrtcu vključeni tudi to šolsko leto, smo se odločili, da vsak mesec pripravimo dejavnost s področja Kurikuluma, kjer bomo uporabili le naravne in eko materiale.

torek, 29. november 2011 ob 17:00

Tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Otroci in strokovne delavke vrtca Stročja vas smo ves teden izvajali različne aktivnosti, povezane s tradicionalnim zajtrkom. Iz odpadnega materiala smo izdelovali čebelnjake, čebelice, svečke iz voska ter se srečevali s proizvajalci lokalne prehrane. Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, saj želimo, da bi otroci pridobili zdrave prehranske navade. Predvsem pa je naš cilj, da otroci spoznajo, kako pomemben dnevni obrok je zajtrk. Pravijo, da se po jutro dan pozna.

sreda, 23. november 2011 ob 08:13

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Stara Cesta

Tudi v vrtcu Stara Cesta smo se pridružili akciji slovenskih čebelarjev in si pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. A v dnevih pred tradicionalnim slovenskim zajtrkom, smo še marsikaj izvedeli. Tako smo se pogovarjali o prehrambeni piramidi – pogovarjali smo se kaj je zdravo, česa lahko malo pojemo in kaj moramo vsakodnevno uživati. Nato smo iz reklam izrezali živila in jih nalepili na piramido.

torek, 22. november 2011 ob 12:02

Živahen dan v ljutomerskem vrtcu

Letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer g. Olga Karba. Zajtrk je bil v vseh skupinah prav posebno prazničen-pogrnjena miza, svečke itd.

sobota, 19. november 2011 ob 00:212