Božiček je obdaril 61 otrok

Podobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali ...

sobota, 22. december 2018 ob 20:58

Veseli december in obisk Božička v vrtcu Križevci

V vrtcu Križevci je v mesecu decembru bilo živahno. December je čaroben mesec, ki prinaša dobro voljo in pričakovanje predvsem za naše otroke.

petek, 21. december 2018 ob 12:53

Violinska glasbena urica v vrtcu Mala Nedelja

Sredi prazničnih decembrskih dni, 12.12.2018 smo imeli v vrtcu Mala Nedelja poseben glasbeni dan. Učiteljica in glasbenica, ga. Andreja Klinc, ki zasebno poučuje instrument violine in vodi glasbene urice za predšolske otroke ter njena učenka violine Hana Filipič sta pripravili zelo izvirno in bogato urico glasbenega druženja z otroki vrtca Mala Nedelja.

četrtek, 13. december 2018 ob 16:21

V vrtcu Mala Nedelja je zadišalo po domačih pogačah

Kolesje veselega decembra se v našem vrtcu praznično obrača že od začetka meseca. Vsak dan se dogaja kaj zanimivega in posebnega.Današnji dopoldan je bil še zares poseben, saj so se nam v vrtcu pridružile članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer.

torek, 11. december 2018 ob 19:37

Zaključek projekta »Zobni alarm« ter obisk Lili in Luka

Zobni alarm je projekt, s katerim otroke učimo kako redno, pridno in z veseljem pravilno skrbijo za svoje zobe. Verjamemo, da lahko z ustrezno preventivo zobje ostanejo zdravi za vse življenje. Zato je še toliko bolj pomembno, da pravilnega ščetkanja naučimo prav otroke. Starši in vzgojitelji ter zobozdravstveni delavci smo pri tem za vzgled in podporo.

sobota, 8. december 2018 ob 11:17

V Pekarni Hojs pekli parklje in ustvarjali iz kvašenega testa

V torek, 4.12.2018, je skupina otrok 4-6 let, ki »domuje« v hotelu, z vzgojiteljicama Silvijo in Anito obiskala Pekarno Hojs v Kuršincih.

sreda, 5. december 2018 ob 10:25

Obisk članic Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer v vrtcu Stročja vas

Bliža se mesec december, mesec praznovanja in obdarovanja. V vrtcu Stročja vas začnemo s pripravami na praznični mesec že konec meseca novembra. Letos so se nam ponovno pridružile članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer, tako, da lahko rečemo, da so ta srečanja postala že tradicionalna.

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:24

Medena kraljica in čebelarja na obisku v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane, 16.11.2018, so v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja popestrili prav posebni gostje.

petek, 16. november 2018 ob 20:30

Čebelice, čebelice, moje ste prijateljice

V tednu, ki je za nami smo otrokom predstavili čebele, pomen čebel, čebeljih pridelkov, pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

petek, 16. november 2018 ob 17:12

Obujanje starih običajev

V starejši skupini otrok starih 4-6 let z vzgojiteljicama Matejko in Cvetko, iz vrtca Stročja vas, smo se letos odločili obuditi vse tiste stare običaje in dogajanja, ki so bila nekoč. Z dogajanjem v gozdu, kot so skrivalnice, lovljenje, plezanje, spuščanje po naravnem »toboganu«, guganje, smo se že seznanili. Tudi pravo prleško brotvo s prešanjem smo že imeli. Naslednji izziv je bil spravilo koruze.

četrtek, 8. november 2018 ob 09:11