Pravljično dopoldne pod hrasti ob glasbenem muzikalu Rege

Splošna knjižnica Ljutomer je ta teden vsak dan pripravila pravljično dopoldne pod hrasti, v Parku I. slovenskega tabora. Zadnji dan so otroci prisluhnili glasbenemu muzikalu Rege ali Žabje frke.

petek, 26. avgust 2011 ob 19:362

Počitniško gusarstvo

V počitniški dneh, od 18. do 22. julija, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, o čemer smo poročali, izvedli prvi projektni teden. Bile so to aktivne počitnice za 15 mladih, otrok zaposlenih v tem domu, od predšolskih in osnovnošolskih otrok do srednješolcev.

sreda, 24. avgust 2011 ob 13:25

Otroci šivali pravljico na zgodbo Doktor Belko

Splošna knjižnica Ljutomer je za ta teden vsak dan pripravila bralne urice, pravljično dopoldne pod hrasti. Danes so otroci šivali pravljico na zgodbo Doktor Belko (Jane Goodall).

ponedeljek, 22. avgust 2011 ob 18:55

Otroci prisluhnili pravljicam pod hrasti

V Splošni knjižnici Ljutomer so ob 55. občinskem prazniku pripravili bralne urice za otroke v Parku 1. slovenskega tabora. Radovednim otrokom je pravljice pripovedovala Jasna Branka Staman.

četrtek, 11. avgust 2011 ob 23:581

Otroci spoznavali Glavni trg

Danes so v sklopu 55. praznika Občine Ljutomer, najmlajši imeli jutranjo delavnico, kjer je vsak izmed otrok narisal risbo z motivom, ki ga je obdajal ali pa so domišljiji pustili prosto pot ter narisali tudi kaj drugega.

torek, 9. avgust 2011 ob 18:23

Počitniške dogodivščine v vrtcu Stročja vas

V času poletnih počitnic se trudimo, da ponudimo otrokom, ki obiskujejo vrtec, čim bolj pestre, zabavne in zanimive dejavnosti.Tako smo se odločili, da naredimo indijansko vas na igrišču vrtca.

sreda, 20. julij 2011 ob 21:21

Poletni utrip v Vrtcu Ljutomer

Tudi poletni čas je zanimiv za otroke Vrtca Ljutomer. Več dejavnosti se izvaja na prostem, predvsem takoj po malici, saj je kasneje vroče. Zanimive so predvsem igre z vodo, igre v peskovniku, na trampolinu, otroci pa se preizkušajo tudi v vlečenju vrvi. Posebej teknejo tudi palačinke, ki se spečejo zunaj, v naravi. Užitek je tudi bivanje v šotoru, tudi sprehod na Jurševko ni bil le običajna hoja do določenega cilja, ampak jahanje konjev in zabava ob ruskem kegljanju.

sreda, 13. julij 2011 ob 16:47

Otroci s posebnimi potrebami obiskali knjižnico

V četrtek, 16. 6. 2011, so knjižnico v Ljutomeru obiskali učenci z OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Podružnica Cvetka Golarja. Pridružili so se jim otroci z oddelka posebnega programa vzgoje in izobraževanja. Skupno 25 otrok in 7 spremljevalcev je prisluhnilo pravljicam na mladinskem oddelku knjižnice, nato so si ogledali še oddelek za odrasle, posedeli v čitalnici, v muzeju pa so se zabavali ob zanimivem filmu.

sobota, 18. junij 2011 ob 11:141

Na Glavnem trgu plesale baletke

Že drugo leto je LTO Prlekija Ljutomer s sodelovanjem Plesnega studia Klavdija iz Ormoža pripravil baletni nastop. Omenjeni studio ima tudi v Ljutomeru 2 skupini, ki se učijo osnov baleta ter različne koreografije. Del tega znanja so nam »balerine« iz Ljutomera in Ormoža predstavile, 11. junija na Glavnem trgu v Ljutomeru. Spet so nas presenetile z dodelano in dovršeno koreografijo, gibi, držo in nenazadnje s prečudovitimi kostumi.

četrtek, 16. junij 2011 ob 14:441

Sprejem otrok vrtca Ljutomer, ki so osvojili srebrno priznanje

V sredo, 15. junija 2011, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba sprejela otroke vrtca Ljutomer, ki so za odličen nastop z naslovom Žveglice osvojili srebrno priznanje na XV. državni reviji ljudskih pesmi, plesov in običajev Pika poka pod goro v Kulturnem centru v Rogaški Slatini.

četrtek, 16. junij 2011 ob 12:10