V vrtcu pripravili kostanjev piknik

V četrtek, 5. oktobra, je ob tednu otroka v vrtcu Ljutomer potekal tradicionalni kostanjev piknik. Na lep sončen jesenski dan, verjetno zadnji tak letos, je bilo pestro v vrtcu že dopoldan.

četrtek, 6. oktober 2011 ob 19:32

Družinski orientacijski pohod

V četrtek, 22. septembra, smo v Vrtcu Ljutomer, izvedli popoldanski družinski orientacijski pohod. Pot je tekla od centralnega vrtca, skozi naseljene ulice, po poljski cesti proti čistilni napravi in nazaj proti malemu parku. Da smo prišli do cilja, so nas usmerjale puščice in zastavljene naloge. Na cilju so otroci poiskali skriti zaklad in se z njim posladkali.

četrtek, 29. september 2011 ob 12:30

Otroke obiskala tetka Jesen

V kombiniranem oddelku 1 v vrtcu Cezanjevci, je otroke obiskala tetka Jesen, ki je s seboj prinesla košaro z jesenskimi pridelki, gozdnimi plodovi in tako otroke seznanila, da je 23. september prvi jesenski dan. Ob košari z jesenskimi pridelki so otroci spoznali značilnosti jeseni, nato pa je sledila ustvarjalna igra tržnica.

torek, 27. september 2011 ob 14:121

Prostovoljci v vrtcu

V četrtek, 22. septembra je bilo pred vrtcem v Ljutomeru živahno. Obiskalo nas je več kot 40 prostovoljcev iz 8 držav Evrope in Slovenije ter njihovih mentorjev v okviru konference EYES 2011 o prostovoljstvu.

sobota, 24. september 2011 ob 16:292

Izšla nova slikanica Žabja alergija, alergija na vodo

Zavod VISTA Murska Sobota v sodelovanju z različnimi institucijami nadaljuje svojo izvirno idejo o izdajanju otroških slikanic, katere bogatijo ravno otroške ilustracije. Osrednja vsebinska nota knjig za otroke zbranih v zbirki EkoŠkrat je okoljsko osveščanje.

petek, 23. september 2011 ob 22:24

Mednarodni dan mobilnosti

Gibanje je primarna otrokova potreba, zato je gibanje eno izmed pomembnih dejavnosti v vrtcu. Izvedba gibalnih dejavnosti je povezana s starostjo otrok. V vrtcu se trudimo za izvajanje vsakodnevnih gibalnih dejavnosti tako spontanih kot tudi načrtovanih.

ponedeljek, 19. september 2011 ob 20:272

Otroci poučno preživeli zadnje dneve počitnic na Pohorju

Letošnje počitnice se počasi iztekajo, skupini otrok pa se bodo zadnji avgustovski dnevi prav gotovo vtisnili v spomin. Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je namreč v sodelovanju z družbo OMV Slovenija in jezikovno šolo Berlitz 20 mladih nadebudnežev, starih od 7 do 13 let, iz socialno šibkega okolja, posebej razveselila in jim omogočila enotedenske jezikovne počitnice na Pohorju, kjer so med 21. in 26. avgustom odkrivali skrivnosti angleškega jezika.

sreda, 31. avgust 2011 ob 20:131

Pravljično dopoldne pod hrasti ob glasbenem muzikalu Rege

Splošna knjižnica Ljutomer je ta teden vsak dan pripravila pravljično dopoldne pod hrasti, v Parku I. slovenskega tabora. Zadnji dan so otroci prisluhnili glasbenemu muzikalu Rege ali Žabje frke.

petek, 26. avgust 2011 ob 19:362

Počitniško gusarstvo

V počitniški dneh, od 18. do 22. julija, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, o čemer smo poročali, izvedli prvi projektni teden. Bile so to aktivne počitnice za 15 mladih, otrok zaposlenih v tem domu, od predšolskih in osnovnošolskih otrok do srednješolcev.

sreda, 24. avgust 2011 ob 13:25

Otroci šivali pravljico na zgodbo Doktor Belko

Splošna knjižnica Ljutomer je za ta teden vsak dan pripravila bralne urice, pravljično dopoldne pod hrasti. Danes so otroci šivali pravljico na zgodbo Doktor Belko (Jane Goodall).

ponedeljek, 22. avgust 2011 ob 18:55