Pravljično dopoldne pod hrasti

Splošna knjižnica Ljutomer vas prijazno vabi na Pravljično dopoldne pod hrasti, ki bo vsak dan od ponedeljka, 16., do petka, 20. avgusta 2010, ob 11. uri, v Parku I. slovenskega tabora (s seboj prosim, prinesite podlago za sedenje). V primeru slabega vremena vabljeni v prostore Splošne knjižnice Ljutomer.

četrtek, 12. avgust 2010 ob 18:18

Počitniška dogajanja v vrtcu Stročja vas

Vzgojiteljice v vrtcu Stročja vas z različnimi dejavnostmi skrbimo, da otrokom v počitnicah ni prevroče in se vsi skupaj imamo fajn.

četrtek, 22. julij 2010 ob 20:071

Druženje generacij v parku Rudolfa Maistra

V četrtek, 1. julija, so otroci iz Vrtca Ljutomer in varovanci iz Doma starejših občanov Ljutomer imeli skupno druženje v parku generala Rudolfa Maistra v Ljutomeru. Za prevoz varovancev doma so poskrbele prostovoljke Karitas Ljutomer. Bilo je zelo zanimivo druženje generacij, kjer so otroci vrtca s pesmijo in plesom popestrili dan, skupaj pa so zapeli tudi našo prleško himno Dere sen jas mali bija.

petek, 2. julij 2010 ob 09:59

Mesec vseživljenjskega učenja

Znanje je vrednota, ki je človeku ne more nihče vzeti. Zaradi družbenih in drugih sprememb, znanje zelo hitro zastara. Zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja se moramo tega še posebej zavedati, saj smo otrokom vzgled in vzor pri oblikovanju odnosa do znanja in nasploh vrednot življenja. Zato se izobražujemo vsi zaposleni v vrtcu in tako postajamo učeča se skupnost.

sreda, 30. junij 2010 ob 17:17

Baletna predstava na Glavnem trgu v Ljutomeru

V soboto, 12. junija smo na Glavnem trgu v Ljutomeru lahko spremljali baletno predstavo, ki so nam jo pripravili pri plesnem studiu Klavdija. Baletke so se predstavile v več različnih plesih in popestrile dogajanje na trgu, kjer je tudi danes potekala Turistična tržnica, ki jo vsako soboto organizira Lokalna turistična organizacija Prlekija Ljutomer.

sobota, 12. junij 2010 ob 10:16

Svečana otvoritev novega igrala v Vrtcu Ljutomer

V petek, 28. maja, so v Vrtcu Ljutomer svečano otvorili novo igralo. Na prireditvi so se otroci in vzgojiteljice Vrtca Ljutomer predstavili z zanimivimi in izvirnimi nastopi, potekale so ustvarjalne delavnice, ogled razstave in zabava s prleškim kantavtorjem Tadejem Vesenjakom.

petek, 28. maj 2010 ob 19:083

Nastop v vrtcu Stročja vas

Poseben dan, ko lahko vidimo koliko so se naučili naši vnuki v vrtcu. Lepo je opazovati skupine, katere prikažejo kaj vedo. Najmlajši so nas razveselili s pesmijo in plesom. Tako majhni pa toliko topline. Večje skupine so bile vedno bolj zabavne. Na koncu pa so nas predšolski otroci razveselili z igrico v kateri so nastopile živali iz Afrike. Vsi smo bili veseli in vsak je opazoval svojega saj je naš otrok najboljši. Po nastopu smo v kuhinji postreženi z malico in napitki. Vsaka babica ...

petek, 21. maj 2010 ob 16:06

Dedek Milan na obisku v vrtcu

Kako je lepo, ko nas obiščejo dedki in babice v vrtcu. Danes nas je v vrtcu Stročja vas obiskal Milan Belec in nam predstavil, kako izdeluje izdelke iz gline. Otroci in vzgojiteljice smo z veseljem gledali in tudi sami ustvarjali.

sreda, 19. maj 2010 ob 20:553

Pust v Vrtcu Stročja vas

Tudi v Vrtcu Stročja vas so se otroci in vzgojiteljice zabavali ob pustu hrustu in se našemili.

četrtek, 18. februar 2010 ob 12:43

Vrtec Ljutomer na ptujski povorki

V ponedeljek, 15. februarja so se otroci in vzgojiteljice Vrtca Ljutomer udeležili vseslovenskega otroškega pustnega karnevala, povorke pisanih maškar na Ptuju. Na povorki se je zbralo okrog 1400 otrok iz 50. vrtcev iz vse Slovenije. Otroci iz Vrtca Ljutomer so se predstavili kot žabice ter se ob tem veselili in zabavali, kot se za pusta hrusta spodobi.

sreda, 17. februar 2010 ob 11:40