Nastop za dedke in babice v najstarejšem vrtcu Gresovščak

Danes so bili povabljeni dedki in babice v vrtec Gresovščak, kjer so vnuki in vnukice pripravili lep nastop. Pokazali so, kaj so se naučili in vsem podarili šmarnice, ki so jih nabrali sami. Lepo je opazovati te male kratkohlačnike in preživeti lep dopoldan s tistimi, ki se imajo najraje.

sreda, 4. maj 2011 ob 17:451

Otroci iz vrtca Stara Cesta postavili majsko drevo

Kot se za praznik dela spodobi, smo tudi v vrtcu Stara Cesta postavili majsko drevo. Začelo se je tako, da so nam očetje pripeljali drevo, mi pa smo naredili venec in ga okrasili. Andreja smo prosili za pomoč, da nam je zvrtal luknjo. Na drevo smo dali venec in zastavo ter ga nato družno postavili na igrišču vrtca.

petek, 29. april 2011 ob 14:331

Učenci na obisku pri mojstru Milanu

Učenci 2a razreda osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera in učenci osnovne šole Cvetka Golarja iz Ljutomera so imeli naravoslovni dan ter so se peš odpravili v Železne Dveri, kjer so obiskali delavnico družine Belec. Mojster Milan jim je pokazal, kako nastajajo različni izdelki, otroci pa so najbolj zvedavo opazovali oblikovanje gline. Najbolj pogumni so z veseljem oblikovali glino in si naredili drobna darilca.

petek, 22. april 2011 ob 17:422

Na Mavričnem vrtiljaku se je predstavilo preko 200 otrok

Danes je v Domu kulture v Ljutomeru potekalo srečanje vrtcev Upravne enote Ljutomer - Mavrični vrtiljak, kjer se je v dvanajstih skupinah predstavilo preko 200 otrok vrtcev s plesi in koreografijami, ki so jih pripravili skupaj s svojimi vzgojitelji/cami. Dogodek so skupaj z donatorji pripravili pri Društvu prijateljev mladine Ljutomer.

torek, 19. april 2011 ob 19:331

Otroci spoznavali delo lovcev

V ponedeljek, 18.4.2011, je Vrtec Ljutomer obiskal lovec, g. Ferdinand Rošker, član Lovske družine Ljutomer. Pri vodenju mu je pomagal g. Kapun, prav tako iz Lovske družine Ljutomer. Skupaj smo si ogledali krmišče fazanov, skladišče hrane ter spoznali lovske pse. Slišali smo marsikaj; kakšna je lovska obleka, kako lovec skrbi za živali v gozdu in kdo mu pri tem pomaga ... Pobliže smo si ogledali tudi nekaj manjših trofej.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 21:28

Anja Štefan v Vrtcu Ljutomer

V petek, 15. aprila 2011, je bila gostja Vrtca Ljutomer pesnica, pisateljica in pravljičarka Anja Štefan. Srečanje je potekalo v dvorani Glasbene šole Ljutomer. Skozi pripovedovanje ljudske pravljice, uganke, petje pesmi… je na zelo neposreden in čuteč način animirala otroke in odrasle.Zaradi njene človeške topline in neposrednega odnosa do otrok in odraslih smo sklenili, da Anjo Štefan še kdaj povabimo k nam v vrtec. Seveda hvala Mladinski knjigi, ki nam je omogočila tako ...

ponedeljek, 18. april 2011 ob 10:13

V Vrtcu Ljutomer spoznavali prometno varnost

Program Kolesarčki je bil izveden v Vrtcu Ljutomer dne 11. aprila 2011, v dopoldanskem času za otroke od 4. leta dalje. Otroci so uživali ob vožnji s štirikolesniki, na konkreten način so se, kot udeleženci v prometu, seznanjali s semaforjem, prehodom za pešce, prometnimi znaki itd. Poleg izvajalcev programa je bil navzoč tudi policist Policijske postaje Ljutomer.

četrtek, 14. april 2011 ob 09:24

Otroci vrtca Stara Cesta obiskali policijsko postajo Ljutomer

V četrtek, 7. aprila 2011, smo se otroci iz vrtca Stara Cesta v okviru projekta Pasavček odpravili na ogled policijske postaje v Ljutomeru. Tam sta nas prijazno sprejela policista g. Kosmajer in g. Kumer, ki sta nas povabila naprej, kjer smo si najprej ogledali sprejemno pisarno. Gospa policistka nam jo je razkazala in nekatere stvari tudi praktično prikazala.

ponedeljek, 11. april 2011 ob 14:02

Pohod otrok iz Vrtca Ljutomer

Otroci iz skupine Mavric iz Vrtca Ljutomer so se 7. apriila, na Svetovni dan zdravja in Dan brez avtomobila, s svojima vzgojiteljicama odpravili na daljši pohod. Pot nas je vodila skozi gozd, po poljih, mimo Juršovke... V okviru projekta Veliki nemarni škornji so otroci izdelali tablo "Kaj ne sodi v gozd?" in jo postavili v gozd, z upanjem da veliki nemarni škornji ne bodo več onesnaževali gozda.

petek, 8. april 2011 ob 08:351

Juri Muri v Vrtcu Ljutomer

V mesecu marcu imamo v vrtcu Ljutomer običajno srečanje družin. Otroci ne razveselijo le mamic ob njihovem prazniku, ampak celotno družino. Tudi v skupini otrok 4-5 letnih otrok z imenom »lučke«, smo v mesecu marcu izvedli srečanje družin. Otroci so se zelo intenzivno pripravljali in se veselili druženja z mamicami, očki, bratci, sestricami, ... S predstavo Juri Muri v Afriki so pokazali, kaj vse že zmorejo. Naj povemo, da je srečanje potekalo v prijetnem vzdušju in da ...

ponedeljek, 4. april 2011 ob 06:17