Juri Muri v Vrtcu Ljutomer

V mesecu marcu imamo v vrtcu Ljutomer običajno srečanje družin. Otroci ne razveselijo le mamic ob njihovem prazniku, ampak celotno družino. Tudi v skupini otrok 4-5 letnih otrok z imenom »lučke«, smo v mesecu marcu izvedli srečanje družin. Otroci so se zelo intenzivno pripravljali in se veselili druženja z mamicami, očki, bratci, sestricami, ... S predstavo Juri Muri v Afriki so pokazali, kaj vse že zmorejo. Naj povemo, da je srečanje potekalo v prijetnem vzdušju in da ...

ponedeljek, 4. april 2011 ob 06:17

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

V četrtek 24.3.2011 smo v vrtcu Stročja vas pripravili popoldansko prireditev za mamice ob materinskem dnevu. Otroci so ob pomoči vzgojiteljic peli, igrali in plesali. Po kulturnem programu smo mame povabili v igralnice in jih razveselili z darili, ki so jih otroci izdelali skupaj z očeti.

nedelja, 27. marec 2011 ob 18:28

Otroci so spoznavali pomen vode

22. marca, zaznamujemo svetovni dan vode: gre za prizadevanje OZN-a, da ozavesti svet o akutnem problemu porabe in preskrbe z vodo. V ta namen so v Vrtcu Ljutomer potekale številne dejavnosti na temo "voda".

torek, 22. marec 2011 ob 21:381

Pustne šeme v vrtcu Stročja vas

Tralala, hopsasapustne smo šeme,tralala, hopsasanič nismo lene.

ponedeljek, 14. marec 2011 ob 18:42

Maša Munda na otvoritvi panojev v Ljubljani

Na našem portalu in v Prleških cejtngah smo že poročali, da je bila risba Maše Munda, učenke prvega razreda OŠ Mala Nedelja na natečaju Podarimo srcu, izbrana kot ena izmed enaindvajsetih iz vse Slovenije, ki bodo krasile nov CD Aleksandra Mežka, katerega bo izdal v počastitev 20 letnice osamosvojitve Slovenije.

sreda, 9. marec 2011 ob 17:31

Otroci iz vrtca Ljutomer na otroški povorki na Ptuju

V ponedeljek, 7.3.2011, smo se otroci iz skupine MAVRIC Vrtca Ljutomer z Matejo Vajda in Sonjo Vencelj, udeležili otroške povorke na Ptuju, kjer je sodelovalo 28 skupin slovenskih vrtcev. Povorka z naslovom "VESELE MAŠKARE", je potekala po ptujskih ulicah, vse do Karnevalske dvorane. Pred mestno hišo nas je pozdravil tudi župan Mestne Občine Ptuj, dr. Štefan Čelan.

torek, 8. marec 2011 ob 20:56

Mali maškari na ulicah Ljutomera

Danes, na pusta hrusta, so v dopoldanskih urah ulice Ljutomera zasedli mali fašenki iz vrtcev in osnovnih šol Ljutomera in okolice. Otroci so bili našemljeni v najrazličnejše like in so se tako pokazali v povorki skozi Ljutomer in se pozabavali na Glavnem trgu. Letos žal ni bilo organiziranega pustnega rajanja s programom, a otroci so se vseeno veselo zabavali, kar lahko preverite v priloženi fotogaleriji.

torek, 8. marec 2011 ob 12:201

Velika akcija na policijski akademiji detektiva Frančeka

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so tudi letos skupaj s kolektivom termalnega kopališča Banovci med zimskimi šolskimi počitnicami pripravili preventivni projekt za otroke, Policijska akademija detektiva Frančeka. Otroci tako na zanimiv način spoznavajo delo policistov, danes pa je bila na vrsti "Velika akcija", kjer so policisti zaustavili pijanega voznika, ki je dirjal skozi Banovce in ogrožal okolico.

sreda, 23. februar 2011 ob 13:1511

Modna revija v Vrtcu Ljutomer

V šolskem letu 2010/11, smo se z veseljem vključili v projekt Pozor - Veliki nemarni škornji, katerega cilj je osveščanje otrok k skrbi za naše okolje. Odločili smo se za temo gozd. Do sedaj smo izvedli že številne aktivnosti; doživljajsko vodenje, obisk deponije, eksperimente na temo, ... Smo ilustratorji v priročniku Pozor – veliki nemarni škornji in živimo z zgodbo, ki nas vsakodnevno spremlja. Otroci se zavedajo, da so veliki nemarni škornji med nami. Pomembno pri tem pa ...

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 10:38

Z igro in gibanjem spoznavamo nemščino

V februarju smo v skupini 2. starostnega obdobja pričeli z načrtnim in sistematičnim učenjem tujega jezika. Učenje/osvajanje tujega jezika je integrirano/vpleteno v življenje in delo oddelka in je tako dostopno za vse otroke. Taka pot učenja je zelo naravna in otrokom prijazna, saj otroci jezik spoznavajo nezavedajoč in spontano.

sreda, 16. februar 2011 ob 14:101