V vrtcu Stročja vas spoznavamo poklice

V vrtcu Stročja vas smo si v starejši skupini otrok zadali cilj, da spoznamo poklice, s katerimi se ukvarjajo starši naših otrok.Na obisk smo povabili mami Simono in Katico, ki sta nam predstavili poklic trgovke, spoznali pa smo tudi delo poštarja ter obiskali  trgovino Spar in Pošto v Ljutomeru.V vrtcu smo si uredili kotička, v katerem je potekala prijetna igra vlog, obeležili pa smo tudi vseslovensko akcijo Bodi viden, bodi previden.

petek, 4. februar 2011 ob 13:06

Reševalec na obisku v vrtcu Stara Cesta

Vrtec Stara Cesta je obiskal reševalec Borut Panič iz ZD Ljutomer in otrokom predstavil poklic reševalec. Z njimi se je pogovoril kaj dela reševalec, kdaj in na katero številko je potrebno reševalce poklicati. Nato je sledilo nekaj praktičnih prikazov iz dela reševalca. Tako so otroci spoznali kako reševalci ravnajo v primeru zloma roke in noge. Na najbolj pogumnih je pokazal kako izgleda imobilizacija roke oziroma noge z vakuumsko opornico.

petek, 28. januar 2011 ob 15:221

Ljubezen je nešteta, hvaležnost je ena

Telovadnica OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici je bila v četrtek, 27. januarja, prizorišče srečanja treh generacij: otrok, njihovih staršev ter dedkov in babic. Tokrat so za spremembo imeli glavno besedo otroci, starši ter dedki in babice so lahko le gledali in poslušali. In imeli so kaj videti in slišati, saj so jim otroci iz vrtca Sonček s svojimi vzgojiteljicami pripravili nepozabno popoldne.

petek, 28. januar 2011 ob 15:072

Otroci vrtca Ljutomer obiskali policijsko postajo

V vrtcu je življenje vedno pestro in zanimivo. V skupini 5-6-letnih otrok trenutno poteka veliko aktivnosti v zvezi s prometno vzgojo. »Red je vedno pas pripet« nosi naslov tematski sklop, v okviru katerega izvajajo naloge vseslovenskega projekta Pasavček. Pri izvajanju sodelujejo s policijsko postajo Ljutomer, konkretneje z rajonskim policistom g. Kumrom. Le-ta jih je obiskal v vrtcu, skupaj so se odpravili na pohod po mestu, obiskali so policijsko postajo itd.

petek, 21. januar 2011 ob 10:312

Nastop otrok za dedke in babice v Stročji vasi

V četrtek, 13. januarja je bila Osnovna šola Stročja vas polna dedkov in babic. Osnovnošolci iz prvega in drugega razreda so povabili svoje dedke in babice ter jim pripravili prav poseben dopoldan. Prikazali so, kaj so se naučili in prikazali pesem, igro ter ples. Lepo je bilo opazovati spretnost mladih kratkohlačnikov.

četrtek, 13. januar 2011 ob 21:05

Skrb za ptice pozimi

V vrtcu Cezanjevci smo si za prednostno nalogo izbrali skrb za ptice pozimi. Prijavili smo se na natečaj Modri Jan in ravno v času, ko smo prejeli Zeleni nahrbtnik, prejeli paket z vsemi pripomočki za izdelavo lesene ptičje krmilnice. Skupaj z otroki smo krmilnico izdelali, jo pobarvali in nato obesili na drevo, ki ga lahko opazujemo skozi okno igralnice. S skupnimi močmi smo krmilnico naredili, otroci so jo z različnimi barvami pobarvali, kasneje pa smo jo na bližnje drevo tudi obesili.

torek, 11. januar 2011 ob 10:09

Praznični december v vrtcu Stročja vas

Pravijo, da je mesec december eden izmed najbolj čarobnih v letu znan po obdarovanju in druženju.

ponedeljek, 27. december 2010 ob 09:261

Risba Maše Munda bo krasila CD Aleksandra Mežka

Na našem portalu smo pred časom že poročali o obisku znanega slovenskega glasbenega ustvarjalca Aleksandra Mežka v Osnovni šoli Mala Nedelja. Učenci šole so likovno ustvarjali na njegovo glasbo, povezano s projektom Podarjeno srcu.Podarjeno srcu je Mežkov avtorski projekt izpred skoraj dvajsetih let.

sobota, 25. december 2010 ob 17:291

Praznično in pravljično

V dneh veselega in prazničnega decembra so v radgonskem Vrtcu Manka Golarja ter v radgonskem Domu starejših občanov bile organizirane medgeneracijske ustvarjalne delavnice. Dva torka zapored (7. in 14. decembra), med 16. in 18. Uro, se je izdelovalo božično-novoletne okraske, v kuhinjah pa peklo praznično pecivo. Sodelovalo je pravzaprav vseh 280 otrok ter 50 njihovih vzgojiteljic.

četrtek, 23. december 2010 ob 16:33

Veseli december v vrtcu Stara Cesta

V mesecu decembru se je v vrtcu Stara Cesta marsikaj dogajalo. Najprej so nam starši prišli pomagat izdelovat okraske za krasitev naše smreke, ki stoji pred vrtcem. Letos smo se odločili, da bo naša smreka okrašena s CD-ji. Tako so starši pomagali najprej zavezati na CD-je trakove, nato pa so še okrasili smreke. Dopoldne je tako minilo v prijetnem vzdušju, ko so starši še na drugačen način spoznavali svoje otroke.

sreda, 22. december 2010 ob 15:58