Nastop otrok Vrtca Ljutomer v Galeriji

V četrtek 7.10.2010 je skupina otrok od 5-6 let pod mentorstvom Branke Kocen in Stanke Kosi nastopala v Galeriji na otvoritvi rastave akademske slikarke in otroške ilustratorke Kristne Krhin. Pravljičarka Jasna Branka je imela hkrati predstavitev knjige "Buča debeluča." Vsebina knjige in sam nastop je vse prisotne navdušl. Imeli smo se lepo, še posebno pa smo bili veseli, da je vsak otrok prejel knjigo v dar.

petek, 8. oktober 2010 ob 17:42

Živijo s Prometno kačo

V letošnjem Tednu otroka (od 4. do 8. oktobra) v treh skupinah otrok Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona (skupno 59 otrok s strokovnimi delavkami Tino Fekonja, Hermino Rozman, Natašo Benko, Danico Štrucelj, Ido Hajdinjak in Milico Hamler) vsako jutro v jutranjem krogu zabeležijo s posebnimi nalepkami način prihoda posameznega otroka v vrtec: peš, s kolesom, z javnim prevozom ali z vozilom staršev.

četrtek, 7. oktober 2010 ob 23:01

Najmlajši medijem

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona vse od prvega dne Tedna otroka, od ponedeljka 4. oktobra, potekajo aktivnosti pod motom »Mediji za bogatejše otroštvo«. Tako so v ponedeljek zjutraj, v tradicionalnem jutranjem krogu, v vsakem oddelku strokovnih delavk Tine Fekonja, Hermine Rozman, Nataše Benko, Danice Štrucelj, Ide Hajdinjak in Milice Hamler opravili razgovor o tem, koliko vsi poznajo medije in naslednji dan dopoldne si je vsak od 59 otrok iz odpadnega materiala izdelal svoj ...

sreda, 6. oktober 2010 ob 11:17

Ekološka tržnica v vrtcu Stročja vas

V sklopu Tedna otroka, smo v vrtcu Stročja vas pripravili ekološko tržnico. Kaj smo prodajali in kako si poglejte na fotografijah.

torek, 5. oktober 2010 ob 20:50

Teden otroka 2010

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije izvajajo program Teden otroka, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 gonilni sili za obeleževanje tega dne. Po priporočilu Združenih narodov se Svetovni dan otroka (nekateri ga poimenujejo Mednarodni otroški dan) praznuje prvi ponedeljek v oktobru vsako leto. Letos ...

torek, 5. oktober 2010 ob 08:42

Jesen prihaja

V Vrtcu Radenci - Radenski mehurčki so 23. septembra, od 15.30 dalje, imeli druženje malčki, vzgojiteljice, starši in stari starši pod delovnim naslovom »Jesen prihaja«.

četrtek, 23. september 2010 ob 22:09

Začenja se novo šolsko leto

Danes se začenja novo šolsko leto, ko bodo za šolske klopi prvič ali ponovno sedli šolarji. S tem bo tudi na cestah potrebna večja pazljivost voznikov in ostalih udeležencev prometa. Tako bo tudi policija prve tedne poostreno nadzirala promet v okolicišol. V občini Ljutomer v vrtce vstopa 497 otrok, v šole in glasbeno šolo  1.162 otrok, v srednjo šolo pa 735 dijakov.

torek, 31. avgust 2010 ob 17:25

Pravljično dopoldne pod hrasti

Splošna knjižnica Ljutomer vas prijazno vabi na Pravljično dopoldne pod hrasti, ki bo vsak dan od ponedeljka, 16., do petka, 20. avgusta 2010, ob 11. uri, v Parku I. slovenskega tabora (s seboj prosim, prinesite podlago za sedenje). V primeru slabega vremena vabljeni v prostore Splošne knjižnice Ljutomer.

četrtek, 12. avgust 2010 ob 18:18

Počitniška dogajanja v vrtcu Stročja vas

Vzgojiteljice v vrtcu Stročja vas z različnimi dejavnostmi skrbimo, da otrokom v počitnicah ni prevroče in se vsi skupaj imamo fajn.

četrtek, 22. julij 2010 ob 20:071

Druženje generacij v parku Rudolfa Maistra

V četrtek, 1. julija, so otroci iz Vrtca Ljutomer in varovanci iz Doma starejših občanov Ljutomer imeli skupno druženje v parku generala Rudolfa Maistra v Ljutomeru. Za prevoz varovancev doma so poskrbele prostovoljke Karitas Ljutomer. Bilo je zelo zanimivo druženje generacij, kjer so otroci vrtca s pesmijo in plesom popestrili dan, skupaj pa so zapeli tudi našo prleško himno Dere sen jas mali bija.

petek, 2. julij 2010 ob 09:59