Veter podrl nekaj dreves

V sredo je tudi v naših krajih močneje zapihal veter, obilno pa je tudi deževalo. Temperature, ki so bile že precej pomladne, so nekoliko padle, a že v naslednjih dneh bodo temperature presegle 10 stopinj Celzija ter nič ne kaže na zimo in sneg.

četrtek, 4. februar 2016 ob 18:161

Mura s poplavnim območjem kot največji ohranjeni kompleks habitatov poplavnih ravnic v Sloveniji

2. februarja 1971 je v iranskem mestu Ramsar 18 držav podpisalo Konvencijo o mokriščih. Danes se 168 njenih pogodbenic, med njimi tudi Slovenija, ki je k njej pristopila leta 1992, zavezuje, da bodo mokrišča na svojem ozemlju ohranjale in zavarovale ter jih upravljale trajnostno. Tema letošnjega svetovnega dneva je "Mokrišča za našo prihodnost - trajnostni viri preživljanja".

torek, 2. februar 2016 ob 14:57

Zahajajoče sonce nebo obarvalo rdeče

V teh dneh nas je zajelo toplejše vreme s soncem, temperature pa so se povzpele tudi do 15 stopinj C. Proti večeru pa smo lahko videli tudi lepo barvno nebo in oblake, ki jih je rdeče obarvalo zahajajoče sonce.

sreda, 27. januar 2016 ob 17:431

Ob Muri so namesto snega zacveteli prvi zvončki

Čeprav smo še komaj v sredini zimskega časa in bi narava morala biti prekrita s snežno odejo, je narava v deželi ob Muri vsa v zelenem. Ob reki Muri nedaleč stran od Babičevega mlina so že na plano pokukali prvi zvončki in že cvetijo. Tako jih sprehajalci vsak dan hodijo opazovat in z začudenjem opazujejo, kaj neki se dogaja z naravo, saj bi še moralo biti v tem zimskem času 30 cm snežne odeje.

nedelja, 17. januar 2016 ob 10:14

Veter podiral drevesa

Veter je v ponedeljek in torek po vsej Sloveniji povzročil nekaj nevšečnosti v prometu zaradi podrtih dreves in električnih drogov, na širšem Štajerskem pa je razkrival tudi strehe. Obilen dež je povzročil, da je nekaj rek prestopilo bregove, a ni bilo hujših poplav. Po razlivanjih so se reke povečini že vrnile v struge.

torek, 12. januar 2016 ob 21:25

Zimski počitek na ledu

Deželo ob Muri je v teh dneh prekrila prva snežna odeja. Narava počiva, a nekatere domače in divje živali se gibljejo po snegu, kjer iščejo hrano in toplo zavetje, med njimi so tudi divje race, ki živijo v soboškem ribniku.

sobota, 9. januar 2016 ob 09:14

Zasneženo pokrajino obsijalo sonce

V začetku leta smo le dočakali sneg tudi pri nas, v četrtek pa je tudi sonce spet pokukalo na plano ter obsijalo zasneženo pokrajino, kar je vse skupaj naredilo še lepše.

četrtek, 7. januar 2016 ob 11:08

Prlekijo pobelil sneg

V soboto v popoldanskih urah, smo tudi pri nas pričakali prve snežinke to zimo. Po rekordno suhem decembru, je v začetku leta, vso Slovenijo zajelo rahlo sneženje, ki se je čez dan in do večera postopoma okrepilo.

nedelja, 3. januar 2016 ob 11:44

Tudi pri nas smo dočakali sneg

Slovenijo je v soboto zajelo rahlo sneženje, ki se je postopoma v popoldanskih urah okrepilo. Do nedelje dopoldne bo v južni Sloveniji zapadlo okoli 15, v osrednji okoli 10 in v severni Sloveniji do 5 centimetrov suhega snega, nekaj snega pa je zapadlo tudi v naših krajih.

sobota, 2. januar 2016 ob 20:59

Po 38 letih smo na božič lahko videli polno Luno

Letošnji božič je po 38 letih spet prinesel še nekoliko drugačno darilo. Če že ni bilo snega, smo pa lahko gledali polno Luno, kar se je nazadnje zgodilo leta 1977, naslednja pa bo leta 2034.

petek, 25. december 2015 ob 20:31