Poplavljeni Babinci

Po obilnem deževju čez noč, je tudi vas Babinci spet poplavilo. V vasi skorajda ni hiše, kjer v teh dneh ne bi imeli poplavljenega dvorišča.

sobota, 13. september 2014 ob 17:051

Občina Ljutomer opozarja o stanju na cestah

Občina Ljutomer opozarja o stanju v občini, saj so zaradi obilnih padavin in naraščanja vodotokov, ceste ponekod poplavljene, na njih pa je ponekod naneslo tudi veliko proda, zato so še bolj nevarne.

sobota, 13. september 2014 ob 15:15

V Bodislavcih se je sprožil manjši zemeljski plaz

Po obilnem dežju, ki povzroča številne preglavice predvsem v vzhodnem delu države, se je v Bodislavcih sprožil tudi manjši zemeljski plaz, ki je zaprl polovico cestišča.

sobota, 13. september 2014 ob 11:45

Narasle vode ponovno povzročajo številne težave

Nove obilne padavine, ki so pretekle dni ter predvsem sinoči zajele našo državo, spet povzročajo številne težave. Predvsem v vzhodni polovici države so poplavljene številne kleti in ceste, sprožili pa so se tudi zemeljski plazovi.

sobota, 13. september 2014 ob 10:45

Cesta Razkrižje - Srednja Bistrica ponovno prevozna

V torek, 2. septembra, je reka Mura poplavila regionalno cesto med Razkrižjem in Srednjo Bistrico, zato je cesta bila zaprta. Od srede, od 12. ure naprej, je cesta ponovno odprta za ves promet.

sreda, 3. september 2014 ob 14:30

Zaradi poplav zaprta cesta Razkrižje - Srednja Bistrica

Deževje, ki nas je zajelo v začetku tedna še vedno povzroča nemalo težav v naših krajih. Zaradi poplavljenega cestišča je od torka od 6.30 ure naprej zaprt tudi mejni prehod Hotiza. Za prestop meje z Republiko Hrvaško uporabljajte druge mejne prehode.

torek, 2. september 2014 ob 18:40

V vseh občinah ob reki Muri so v stanju pripravljenosti za ukrepanje

Hladna fronta, ki je prešla naše kraje, je ponovno prinesla obilno deževje, ki spet povzroča nemalo težav. V vseh občinah ob reki Muri so v stanju pripravljenosti za ukrepanje, ponekod pa Mura že prestopa bregove in se izliva znotraj poplavnih območij.

ponedeljek, 1. september 2014 ob 18:36

Poplavilo številne kleti

Močno deževje, ki nas je iz srede na četrtek ponovno zajelo, povzroča številne nevšečnosti po celotni državi. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje potoka Trnava in Črnec v Središču ob Dravi nevarno naraščata.

četrtek, 14. avgust 2014 ob 10:47

Mačke - problem poletja

V poletnih mesecih člani Društva za zaščito živali Pomurja načeloma ozaveščamo ljudi, da je potrebno v vročini primerno poskrbeti tudi za živali; da morajo imeti vedno na razpolago svežo vodo, senco, sprehajamo jih zvečer ali zjutraj, ko ni več tako vroče, ne puščamo v avtu, itd. A tokrat moramo zaradi izrednih razmer narediti izjemo!

sreda, 13. avgust 2014 ob 17:12

V bližini Ljutomera so se stresla tla

V sredo, 13. avgusta, ob 12:36, je agencija RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporočila, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek.

sreda, 13. avgust 2014 ob 13:32