V občini Razkrižje so odpravljali posledice poplav

Septembrsko močno in pogosto deževje ter poplave reke Ščavnice, so v Razkriškem kotu pustile za seboj veliko razdejanje. Pri gibinskem »najvišjem slapu v Pomurju« je deroča voda naredila svojo strugo, sedaj mimo slapa in potočnega mlina. Čez nekaj dni je voda odtekla, za njo pa je ostalo razdejanje z naplavljenimi odpadki in vejevjem.

petek, 31. oktober 2014 ob 10:42

Veter podiral drevesa

V noči iz torka na sredo, so večji del države zajele hude nevihte z močnimi nalivi in močnim vetrom, ki so povzročile nemalo težav. Voda je zalivala hiše, veter pa je podiral drevesa.

sreda, 22. oktober 2014 ob 08:42

Gomazeči vrt

Ob teh nadpovprečno toplih jesenskih dneh sredi oktobra, so po vrtovih na plan pokukale raznorazne žuželke. Ob vsakoletnem spopadanju s harlekinskimi polonicami, ki jih je te dni ponovno v izobilju, je toplo vreme privabilo tudi številne druge žuželke in insekte.

ponedeljek, 13. oktober 2014 ob 15:30

Ob svetovnem dnevu živali

Občasno, ko si vzamem čas za sebe, ali pa opravljam opravilo, ki zahteva roke, ne pa tudi glave, se smejé spominjam srečnih zgodb živali, ki smo jim omogočili lepše in boljše življenje. Mojega prvega primera, psičke Pike, ki je bila pozabljena in zanemarjena od svojih skrbnikov, na veke in vekomaj priklenjena na verigo, na vsake toliko sita zaradi sosedov, ki so se je usmilili. In še njen mladiček, edini preživeli, ves garjast in poln bolh. Pika je zdaj v novem domu, uživa ob ...

sobota, 4. oktober 2014 ob 18:07

Prva črna štorklja iz Slovenije opremljena z GPS oddajnikom

Franček je prva slovenska črna štorklja, ki jo spremljamo s pomočjo GPS telemetrije. Po uspešni gnezditvi v bližini reke Mure se je v začetku avgusta odpravil na dolgo pot v Afriko. Po že zdaj razburljivi poti preko Madžarske se trenutno nahaja v Italiji. Kam bo poletel sedaj?

sobota, 4. oktober 2014 ob 12:01

Po deževni noči, voda spet zalivala kleti

Deževje, ki je iz nedelje na ponedeljek znova zajelo naše kraje, je spet povzročilo nekaj nevšečnosti in zalite kleti. Ker se še voda po obilnem deževju v preteklem tednu, ni povsem umaknila iz našega območja, je še toliko prej prišlo do ponovnega zalivanja nižje ležečih predelov.

ponedeljek, 22. september 2014 ob 12:521

V Središču ob Dravi potrdili prisotnost hrčka v naravi

Navzočnost hrčka (Cricetuc cricetus) na ozemlju Slovenije so prvič potrdili leta 1980, ko so našli dva osebka v bližini vasi Obrež. Po tem letu se hrčka ni več spremljalo in ni bilo podatkov o njegovi prisotnosti. Po 34 letih pa so ponovno potrdili prisotnost hrčka v Središču ob Dravi. Nahajališče je na robu njegovega areala in edino znano v Sloveniji.

sobota, 20. september 2014 ob 11:071

Zaradi plazu evakuirali petčlansko družino

V nedeljo, 14. septembra, so v Gresovščaku, iz stanovanjske hiše zraven vrtca, zaradi plazu, evakuirali petčlansko družino, ki so si svoj dom pred nekaj leti uredili na prečudovitem kraju med vinogradi. Vendar ta kraj skriva številne nevšečnosti, ki so že lansko leto družini povzročile velike težave.

torek, 16. september 2014 ob 09:251

V Bolehnečicih in Berkovcih poplavljenih preko 100 ha kmetijskih površin

Bralec Aleš nam je poslal fotografije poplavljenega suhega zadrževalnika v Bolehnečicih in Berkovcih, ki je, kot je zapisal, posledica zaprte zapornice za reko Ščavnico.

ponedeljek, 15. september 2014 ob 20:422

Poplavljena Prlekija

Težav s poplavami te dni kar ni videti konca. Poplavljene so številne njive in travniki, prav tako številne kleti stanovanjskih hiš, poslovnih prostorov, ... Stanje se počasi umirja, po umiku vode pa bodo tudi bolje vidne posledice.

ponedeljek, 15. september 2014 ob 16:372