Cesta Razkrižje - Srednja Bistrica ponovno prevozna

V torek, 2. septembra, je reka Mura poplavila regionalno cesto med Razkrižjem in Srednjo Bistrico, zato je cesta bila zaprta. Od srede, od 12. ure naprej, je cesta ponovno odprta za ves promet.

sreda, 3. september 2014 ob 14:30

Zaradi poplav zaprta cesta Razkrižje - Srednja Bistrica

Deževje, ki nas je zajelo v začetku tedna še vedno povzroča nemalo težav v naših krajih. Zaradi poplavljenega cestišča je od torka od 6.30 ure naprej zaprt tudi mejni prehod Hotiza. Za prestop meje z Republiko Hrvaško uporabljajte druge mejne prehode.

torek, 2. september 2014 ob 18:40

V vseh občinah ob reki Muri so v stanju pripravljenosti za ukrepanje

Hladna fronta, ki je prešla naše kraje, je ponovno prinesla obilno deževje, ki spet povzroča nemalo težav. V vseh občinah ob reki Muri so v stanju pripravljenosti za ukrepanje, ponekod pa Mura že prestopa bregove in se izliva znotraj poplavnih območij.

ponedeljek, 1. september 2014 ob 18:36

Poplavilo številne kleti

Močno deževje, ki nas je iz srede na četrtek ponovno zajelo, povzroča številne nevšečnosti po celotni državi. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje potoka Trnava in Črnec v Središču ob Dravi nevarno naraščata.

četrtek, 14. avgust 2014 ob 10:47

Mačke - problem poletja

V poletnih mesecih člani Društva za zaščito živali Pomurja načeloma ozaveščamo ljudi, da je potrebno v vročini primerno poskrbeti tudi za živali; da morajo imeti vedno na razpolago svežo vodo, senco, sprehajamo jih zvečer ali zjutraj, ko ni več tako vroče, ne puščamo v avtu, itd. A tokrat moramo zaradi izrednih razmer narediti izjemo!

sreda, 13. avgust 2014 ob 17:12

V bližini Ljutomera so se stresla tla

V sredo, 13. avgusta, ob 12:36, je agencija RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporočila, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek.

sreda, 13. avgust 2014 ob 13:32

Na Razkrižju na enem mestu zbirajo stara oblačila, obutev in papir

Pomurska turistična zveza je sklenila letošnji projekt z naslovom Moja dežela lepa in gostoljubna, kjer so ocenili najlepše kraje v deželi ob Muri. V izbor za izletniški kraj pa se poteguje tudi Razkrižje – Šafarsko, ki je bogato z naravnimi in drugimi zanimivostmi v obmejni občini Razkrižje.

petek, 8. avgust 2014 ob 21:53

Naše kraje zajelo močno deževje

V sredo popoldne je naše kraje zajelo močno deževje ter neurje, kjer so švigale strele, a v Prlekiji ni bilo hujših posledic. Huje je bilo v Prekmurju, kjer je zalilo številne kleti, veter je odkrival strehe, strele so udarile v hiše, podrlo pa je tudi precej dreves.

sreda, 30. julij 2014 ob 19:19

Možni močni nalivi, tudi toča

Vremenoslovci za sredo napovedujejo, da bodo ob nevihtah krajevno mogoči močni nalivi, predvsem popoldne pa je na našem koncu, v severovzhodni Sloveniji, tudi možnost toče in močnih sunkov vetra.

sreda, 30. julij 2014 ob 09:06

Poplavljenih več hiš, eno onemoglo osebo so gasilci evakuirali

Aprilsko vreme ta julij še kar vztraja, tudi zadnji teden v juliju ne bo dosti več sonca. V ponedeljek, 28. julija, pa je dež predvsem na ormoškem koncu povzročil nekaj nevšečnosti, ko je poplavil kar nekaj kleti, cest in drugih površin.

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 10:29