Mačke - problem poletja

V poletnih mesecih člani Društva za zaščito živali Pomurja načeloma ozaveščamo ljudi, da je potrebno v vročini primerno poskrbeti tudi za živali; da morajo imeti vedno na razpolago svežo vodo, senco, sprehajamo jih zvečer ali zjutraj, ko ni več tako vroče, ne puščamo v avtu, itd. A tokrat moramo zaradi izrednih razmer narediti izjemo!

sreda, 13. avgust 2014 ob 17:12

V bližini Ljutomera so se stresla tla

V sredo, 13. avgusta, ob 12:36, je agencija RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporočila, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek.

sreda, 13. avgust 2014 ob 13:32

Na Razkrižju na enem mestu zbirajo stara oblačila, obutev in papir

Pomurska turistična zveza je sklenila letošnji projekt z naslovom Moja dežela lepa in gostoljubna, kjer so ocenili najlepše kraje v deželi ob Muri. V izbor za izletniški kraj pa se poteguje tudi Razkrižje – Šafarsko, ki je bogato z naravnimi in drugimi zanimivostmi v obmejni občini Razkrižje.

petek, 8. avgust 2014 ob 21:53

Naše kraje zajelo močno deževje

V sredo popoldne je naše kraje zajelo močno deževje ter neurje, kjer so švigale strele, a v Prlekiji ni bilo hujših posledic. Huje je bilo v Prekmurju, kjer je zalilo številne kleti, veter je odkrival strehe, strele so udarile v hiše, podrlo pa je tudi precej dreves.

sreda, 30. julij 2014 ob 19:19

Možni močni nalivi, tudi toča

Vremenoslovci za sredo napovedujejo, da bodo ob nevihtah krajevno mogoči močni nalivi, predvsem popoldne pa je na našem koncu, v severovzhodni Sloveniji, tudi možnost toče in močnih sunkov vetra.

sreda, 30. julij 2014 ob 09:06

Poplavljenih več hiš, eno onemoglo osebo so gasilci evakuirali

Aprilsko vreme ta julij še kar vztraja, tudi zadnji teden v juliju ne bo dosti več sonca. V ponedeljek, 28. julija, pa je dež predvsem na ormoškem koncu povzročil nekaj nevšečnosti, ko je poplavil kar nekaj kleti, cest in drugih površin.

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 10:29

Ajda je zacvetela na polju pri Salezijancih v Veržeju

Ajda spada med kulture, ki so bile pred mnogimi leti uporabljene v prehrani v marsikateri družini v Prlekiji. Danes je ajde na poljih v pokrajini ob Muri vse manj. Domovina ajde je Madžurija, poznajo pa jo tudi na Kitajskem, kjer to kulturo gojijo na velikih površinah in slovenski predelovalci jo večinoma uvažajo iz teh držav, med njimi največ pomurski mlinarji.

petek, 25. julij 2014 ob 00:47

Ne prezrimo povožene in poškodovane živali na cesti!

Veliko lahko slišimo o zapuščenih, zavrženih in zlorabljenih domačih živalih, ki bi ob pravočasnem ukrepanju lahko dobile prijeten in varen dom, predvsem pa skrbne lastnike.

petek, 18. julij 2014 ob 10:13

Murskosoboški ribnik je poln divjih rac

Murskosoboški park sodi med enega najlepše urejenih parkov v Sloveniji. Ponaša se z lepo urejenim gradom in park je naravni biser pomurske metropole. V parku so odstranili vsa strohnjena in podrta drevesa in namesto njih so zasadili nova drevesa. V tem parku rastejo drevesa iz celega sveta, vsako drevo ima tablo na kateri je napisano od kod izvora in vrsta drevesa.

ponedeljek, 14. julij 2014 ob 23:02

Neurje prineslo ohladitev in - mavrico

V torek je naše kraje iz zahoda zajelo deževje in hladnejši zrak. A ker po dežju vedno posije sonce, smo spet lahko videli lepo mavrico, ki se je na nebu bohotila skoraj dve uri.

sreda, 9. julij 2014 ob 09:39