Udari strel zanetili požare

Iz nedelje na ponedeljek, je naše kraje prešla hladna fronta z obilnim dežjem, ki je precej ohladila ozračje. Vreme je povzročilo tudi nekaj nevšečnosti, zagorelo je več hiš zaradi udar strel.

ponedeljek, 30. junij 2014 ob 15:34

Ludvik Brunec iz Veržeja ponosen na 40 let staro drevo limone

Upokojenec Ludvik Brunec iz Veržeja se je vrsto let ukvarjal z vrtnarijo, gojil je najrazličnejše rože in sadike. Ob vsem tem, pa še ima čas, kajti veliko časa se še vedno rad zadržuje v svojem sadovnjaku, kjer goji različne veste sadja.

petek, 27. junij 2014 ob 09:04

V Grabah spet štorkljin naraščaj

V krajinskem parku Središče ob Dravi živi veliko najrazličnejših ptic, med njimi so tudi dolgonoge bele štorklje. V Grabah v občini Središče ob Dravi, ob cerkvi sv. Duha, imajo štorklje gnezdo. Vsako leto na pomlad se vedno vrnejo iz toplih krajev v to svoje staro spleteno gnezdo iz šibja. Tudi letos je bilo tako.

sreda, 25. junij 2014 ob 09:35

Na Štajerskem klestila toča, velika kot kokošja jajca

Nad Slovenijo te dni spet prihaja hladnejši zrak, ob nevihtah in ohladitvi pa je predvsem na Štajerskem začela padati tudi toča. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je toča klestila po Kungoti in v kraju Gaj nad Mariborom, od koder so tudi fotografije.

ponedeljek, 23. junij 2014 ob 19:11

Strela razklala mogočen hrast

V četrtek je naše kraje zajela hladna fronta z nevihtami, ki je nekoliko ohladila ozračje. V naši okolici sicer ni bilo močnejših neurij, prešla nas je nevihta s strelami in ena od teh je bila usodna za mogočen hrast v gozdu ob Kostanjevici med Mekotnjakom in Cezanjevci.

nedelja, 15. junij 2014 ob 00:451

Štajersko zajelo močno neurje

V četrtek, 12. junija, okrog 15. ure, so se na območju Štajerske pojavile nevihte. Maribor je zajelo neurje z močnimi nalivi in tudi točo oz. sodro.

četrtek, 12. junij 2014 ob 18:261

Pes pri Lipi prepuščen samemu sebi, živi pod milim nebom, brez strehe nad glavo

V teh vročih pasjih dneh, ko je vročinski val zajel tudi deželo ob Muri, najbolj trpijo od vročine ljudje in živali, med njimi tudi domači kosmati štirinožci. Društvo za zaščito živali Pomurja opozarja vse lastnike psov, da naj v vročih dneh poskrbijo za njih, predvsem za to, da imajo dovolj mrzle vode, da se psi od vročine odžejajo.

sreda, 11. junij 2014 ob 09:552

Bela vrba častitljive starosti v Veržeju

V občini Veržej so ponosni na Babičev mlin na reki Muri, saj je to edini plavajoči mlin z vodnim kolesom, ki vabi turiste. Obiskovalcem se ponuja tudi ogled številnih zanimivosti, med njimi je ob reki in mlinu, nekaj posebnih vrst dreves.

sreda, 11. junij 2014 ob 09:42

Na nebu se je izrisala čudovita mavrica

Naše kraje je v torek popoldan zajelo neurje z močnim dežjem. Ko so se oblaki v večini razkadili in je med dežjem posijalo sonce, se je na vzhodu prikazala čudovita mavrica, ki je "objemala" našo pokrajino.

torek, 3. junij 2014 ob 19:021

Ljutomerski čebelarji zaskrbljeni

Prva nedelja v mesecu je dan, ko se čebelarji društva iz Ljutomera usedejo za mizo in se pomenijo o svojem delu in delovanju. Žal je tokrat tudi v njihovih vrstah zaznati slabo voljo, saj se srečujejo s kar nekaj težavami.

torek, 3. junij 2014 ob 13:10