ARSO: Sledi letal so odvisne zgolj od relativne vlažnosti zraka na višini leta

Na našem portalu smo že večkrat pisali o pojavu "mreže" belih črt, ki jih za sabo puščajo letala med letenjem. Vedno več ljudi ob pogledu na te črte pomisli na t.i. Chemtrails-e, po naše kemične sledi (repe), ki bi se naj razlikovali od navadnih kondenzacijskih sledi (Contrail).

sobota, 22. marec 2014 ob 08:042

Na Jeruzalemu je vedno lepo

Jeruzalem s svojim svetim imenom, vinsko cesto, kjer uspevajo vrhunska bela vina, prekrasnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico upravičeno nosi ime nebeški kraj.

četrtek, 20. marec 2014 ob 16:33

Največja zanimivost v Tropskem raju

Tropski raj pri Kurbusovih na Meleh, je zagotovo ena izmed najlepših razstav, kar smo jih lahko videli v naših krajih. Največji čar te razstave so zagotovo številni prečudoviti cvetovi orhidej ter tropski metulji, ki letajo iz cveta na cvet.

sreda, 12. marec 2014 ob 08:51

Narava se prebuja v pisanih barvah

Ta konec tedna smo imeli že pravo pomladno vreme, obsijano s soncem, tudi narava se prebuja in vse okoli nas cveti. Po napovedih je tudi pred nami lep in sončen teden, saj naj bi sonce vztrajalo vse do konca tedna. Jutra bodo sicer še hladna, s temperaturami okoli 0, čez dan pa se bodo gibale okoli 15 stopinj Celzija.

nedelja, 9. marec 2014 ob 18:36

Akcije pomoči dvoživkam v Prlekiji so se spet razživele

Dvoživke - ne le žabe in krastače - so te dni res oživele, saj so se že začele množično seliti proti stoječim vodam, kjer bodo odložile mrest. Nekoliko hitro, a prave zime sploh ni bilo. Z njimi smo pa na cestah tudi mi, prostovoljci, ljubitelji narave in živali, ki vsak po svoje pomagamo pri varstvu teh izjemno pomembnih in zanimivih organizmov.

torek, 4. marec 2014 ob 18:46

Tropski raj pri Kurbusovih na Meleh

Na več kot 8.000 m2 se razprostira sodoben Vrtni center Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni, v katerem že več kot tri desetletja uspešno združujejo ljubezen do poklica, znanja, vztrajnosti, željo po razvoju in inovativnost. Pripravljajo otroške delavnice, razstave, zelenjavni dan, izobražujejo odrasle ter strokovno svetujejo pri nakupu.

petek, 28. februar 2014 ob 22:09

Konj Feliks in gospodar Franc sta nerazdružljiva prijatelja

Nekoč je bilo v Pomurju skoraj v vsaki vasi veliko konj, katere so kmetje uporabljali za delo na polju in za druga kmečka opravila. Tudi Franc Čeh iz Nedelice v občini Turnišče ima že več desetletij v hlevu to plemenito živali - konje.

četrtek, 13. februar 2014 ob 10:521

Narasle reke in potoki v Prlekiji

Ko se je v teh dneh otoplilo in je skopnel sneg, so reke in potoki v celotni državi začeli naraščati. Ker pa že nekaj dni dežuje in se je količina padavin povečala, se je tudi vodostaj voda dvignil in to je tudi pripomoglo, da že skoraj po celotni Sloveniji nastajajo poplave.

sreda, 12. februar 2014 ob 17:05

Ščavnica ponekod poplavlja polja, a upada

Tudi v naših krajih po dežju te dni, narasli vodotoki ponekod povzročajo nekaj nevšečnosti. Višina večine vodotokov trenutno sicer upada, ponekod se je voda razlila znotraj poplavnih območij, zalilo pa je tudi nekaj kleti.

sreda, 12. februar 2014 ob 16:27

Reka Ščavnica narašča v svoji strugi

Potem, ko so zadnje dni vremenske ujme malo ponehale in je prišla otoplitev z južnim vetrom, so v soboto, 8. februarja, gladine rek vode v celotni Sloveniji narasle in še naraščajo.

sobota, 8. februar 2014 ob 18:12