Zaprte šole, oviran promet, podrta drevesa, ...

Večji del države še je vedno v ledenem oklepu, v ponedeljek je večina šol zaprtih, oviran je promet, podrti so številni daljnovodi, tako da je brez elektrike še vedno okoli 250.000 ljudi. Ponekod so tudi brez vode in telefonskih povezav.

ponedeljek, 3. februar 2014 ob 13:54

Zaradi izrednih vremenskih razmer odpoved pouka v Ljutomeru, Ormožu, na Cvenu, ...

Slovenija je že več dni v primežu dežja in posledično žledu, najhuje je v preteklih dneh bilo na Postojnskem in Pivškem, sedaj se je izredno stanje razširilo proti notranjosti države na Celjsko, v okolico Velenja, na Koroško in Dolenjsko.

nedelja, 2. februar 2014 ob 15:30

Slovenijo objela ledeni dež in žled

V Sloveniji sta v teh dneh preglavice povzročala predvsem ledeni dež in žled. Ponekod so zavladale prave izredne vremenske razmere, pod težo ledu so se lomila številna drevesa, več tisoč ljudi je ostalo brez električne energije, obstali pa so celo nekateri vlaki.

sobota, 1. februar 2014 ob 10:021

»Ali je prevoz otrok varen?«

Ob novici, ko je avtobus na Goričkem, ki je prevažal dijake, zdrsnil s ceste, nam je naš bralec Janče poslal svoje razmišljanje, kjer se sprašuje, če je prevoz otrok varen. Mi pa smo preverili, kdaj se ceste pri nas sploh morajo plužiti.

sreda, 29. januar 2014 ob 15:392

Trop srn in srnjakov na polju med Zg. Krapjem in Banovci

Čeprav je deželo ob Muri, pa tudi Prlekijo ob koncu tedna prekrila snežna odeja, divje živali kljub snegu in mrazu ne počivajo. Na Murskem polju se v naravi giblje veliko divjih živali, med njimi je največ srn in srnjakov ter divjih zajcev. Za to divjad skrbijo lovske družine, ki so združene v zvezo lovskih družin Prlekije.

ponedeljek, 27. januar 2014 ob 22:50

Bela Prlekija obsijana s soncem

Konec tedna je tudi naše kraje zajelo prvo obilnejše sneženje v tej zimi. Snežilo je po večjem delu države, razen na Primorskem je deževalo.

sobota, 25. januar 2014 ob 13:381

Sneg povzročil tudi nekaj nevšečnosti

V petek je po nadpovprečno toplem januarju, državo zajelo sneženje. Tudi v naših krajih je zapadlo do deset centimetrov snega, ki pa je povzročil tudi nekaj neveščenosti, predvsem podrta drevesa. Sneženje je ponehalo do sobote zjutraj.

petek, 24. januar 2014 ob 19:241

Prlekijo pobelil sneg

Ob koncu januarja, smo po nadpovprečno toplih temperaturah za ta čas, le dočakali prvo obilnejše sneženje v tej zimi. Trenutno sneži po večjem delu države, sneg pa se ponekod oprijemlje cestišča, zato previdnost na cesti ni odveč.

petek, 24. januar 2014 ob 11:124

Jež se je že prebudil iz zimskega spanja

Smo že krepko v zimskem času, in kmalu bo minilo pol zime pa še v deželi ob Muri vedno nismo videli snežink. Ker bi morala narava vso zimo počivati, vendar temu ni tako. Tako bi tudi nekatere živali še morale biti vedno v zimskem spanju. Ker pa še vedno zima ni pokazala svojih zob, se že narava in živali prebujajo iz zimskega spanca.

četrtek, 23. januar 2014 ob 19:41

Zvončki že cvetijo, a prihaja ohladitev

Zaradi tople zime in temperatur nad 10 stopinj zadnje dni, v naravi že cvetijo zvončki. Tako smo v teh dneh v Kostanjevici zasledili že cvetoče pomladanske velike zvončke in navadne male zvončke.

nedelja, 19. januar 2014 ob 18:48