Na Gibini prišlo do udora zemlje

Po obilnem deževju minule dni, je v ponedeljek, 25. novembra, na Gibini prišlo do udora zemlje pri reki Muri. Delavci in župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič, so si udor ogledali in ugotovili, da gre za starejši udor, kateri se povečuje.

ponedeljek, 25. november 2013 ob 14:56

Prvi letošnji ples snežink

V ponedeljek, 25. novembra, smo v Prlekiji lahko videli prve snežinke v letošnji jesensko-zimski sezoni. Okoli 11:30 so nad Ljutomerom v vetru začele poplesavati snežinke.

ponedeljek, 25. november 2013 ob 12:26

Po obilnem dežju, vodotoki upadajo

Celotno Slovenijo je konec tedna zajelo obilno deževje, ki je povzročilo obilo nevšečnosti. V naših krajih so se vodotoki dvignili, a niso povzročali večjih težav, po ponovnem deževju v nedeljo popoldan pa je Mura ponekod prestopila bregove. Pod vodo je Otok ljubezni, poplavilo pa je tudi med Dokležovjem in Veržejem. Gladina Mure trenutno upada.

nedelja, 24. november 2013 ob 12:141

Reke so narasle, a se stanje umirja

Po obilnem dežju, ki je naše kraje ter celotno Slovenijo zajelo v soboto, so številni vodotoki po državi narasli. Pri nas je narasla reka Ščavnica, a se stanje umirja.

nedelja, 10. november 2013 ob 09:50

Po polonicah še vinske mušice

Po invaziji harlekinskih polonic, ki so v jesenskem času pri nas zadnja leta že stalnica, so v jesenskem času precej nadležna še ena mala bitja - vinske mušice. Te se pojavijo v času mošta, pretakanja vin in obiranja sadja, nadležne pa so predvsem, če nam zaidejo v stanovanje.

sreda, 30. oktober 2013 ob 12:511

Praznik slovenskih pridelovalcev koruze

Obmurska vasica Dolnja Bistrica je bila v četrtek, 24. oktobra, slovensko prizorišče pridelovalcev koruze iz celotnega Pomurja in vseh koncev Slovenije. Na njivi družine Maučec iz Dolnje Bistrice, ki je bila skupaj z blagovno znamko Pioneer gostitelj vseslovenskega srečanja pridelovalcev koruze in ostalih obiskovalcev, se je zbralo čez 1.000 kmetovalcev in ostalih udeležencev, ki so si z velikim zanimanjem ogledali dan koruze. Obenem je tudi potekala žetev teh semenskih hibridov Pioneer ...

petek, 25. oktober 2013 ob 14:48

Veter odkril del strehe stanovanjske hiše

V sredo, 23. oktobra, je močan veter v Slaptincih, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, odkril dva kvadratna metra strehe starejše stanovanjske hiše, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

sreda, 23. oktober 2013 ob 15:32

Lanske poplave tudi posledica delovanja verige avstrijskih hidroelektrarn

Končala se je hidrološka analiza lanskih katastrofalnih poplav na Dravi, glavna ugotovitev pa je, da je po obilnih padavinah v zaledju na povečan pretok Drave na mejnem profilu vplivalo delovanje verige avstrijskih hidroelektrarn.

ponedeljek, 21. oktober 2013 ob 18:022

Jesensko nabiranje kostanjev v gozdu pri Hrastje - Moti

Jesen je čas, ko plodovi kostanja dozorijo in iz drevja odpada zlato rumeno listje. V Prlekiji je veliko listnatih gozdov in med drevjem raste tudi veliko pravih kostanjev. V jeseni ta čas, so kostanji že dozoreli v svojih bodičastih hišicah ter padajo z dreves in jih ljudje že hodijo nabirat.

torek, 15. oktober 2013 ob 16:061

»Napad« takšnih in drugačnih polonic

V teh dneh ste verjetno opazili, da pročelje marsikatere hiše "krasijo" mali hroščki, natančneje takšne in drugačne polonice. Topli dnevi se počasi poslavljajo, prihajajo mrzlejši, zato si mali žužki iščejo zavetje in prezimovališče.

torek, 15. oktober 2013 ob 10:59