Tokrat sneg do nižin

Tako vsaj napovedujejo vremenoslovci. Pri Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da bo v torek popoldne v zahodni in severozahodni Sloveniji deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na jugovzhodu bo občasno rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2 °C. Ponoči bo v večjem delu države snežilo, sneg pa se lahko pojavi tudi na Obali.

torek, 22. januar 2019 ob 12:39

V ponedeljek zjutraj bo zasijala super krvava Luna

V ponedeljek zjutraj bomo priča prav posebnega luninega mrka, ki mu astronomi pravijo super krvava Luna, saj bo Luna takrat  hkrati najbližje Zemlji (super luna), ob tem pa bo tudi popoln Lunin mrk (krvava luna).

nedelja, 20. januar 2019 ob 19:34

Poskrbite za zimsko opremo in vozite previdno

Že iz četrtka na petek ponoči, pa tudi v petek pričakujemo snežne padavine. Ponekod se bo sneg mešal z dežjem, zato bo ob nizkih temperaturah možna tudi poledica. V takšnem vremenu sta temeljna pogoja za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema motornega vozila in večja previdnost. Policisti zato znova opozarjajo: na cesto le z očiščenim vozilom, z ustrezno zimsko opremo, pravočasno in strpno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cesti!

četrtek, 17. januar 2019 ob 19:33

Prihaja ohladitev s padavinami

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo v četrtek oblačno, krajša sončna obdobja bodo le na severovzhodu. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, pogosteje na zahodu. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ponekod na vzhodu do okoli 11 °C.

četrtek, 17. januar 2019 ob 08:52

Andrej ulovil največjega sulca, ki je bil kadarkoli ulovljen na slovenskem delu reke Mure

Minula sobota bo zagotovo ostala v lepem spominu ribiču Andreju Kristlu iz ribiške družine Mura Paloma, ki je v Sladkem Vrhu ujel sulca kapitalca, največjega, ki je bil kadarkoli ulovljen na reki Muri na slovenskih tleh. Večje so sicer ujeli na reki Muri v sosednji Avstriji.

nedelja, 13. januar 2019 ob 11:12

Psička Kora in pes Hači, ki sta ostala brez lastnika, iščeta dom

Nujno iščeta dom in prijazne ljudi psička Kora in pes Hači, ki sta ostala brez lastnika. Psička je mešanka, srednje rasti, stara sedem let, pripeljana iz zavetišča. Pes je star pet let, potomec zlatega prinašalca. Zelo sta navezana drug na drugega, zato iščeta skupen dom z ograjenim prostorom, kjer bosta imela dovolj prostora za igro. Sta sterilizirana/kastriran in redno cepljena.Kontakt: 051 231 939 (Anja)

četrtek, 10. januar 2019 ob 19:58

Zajel nas je snežni metež

V četrtek je severovzhod Slovenije zajel pas padavin z obilnim sneženjem, snežinke pa so ob tem poplesavale v severnem vetru. Zaradi nizkih temperatur in ugodne, mrzle in suhe podlage se sneg zelo dobro oprijema tal, zato so ceste pri nas hitro postale zasnežene. V zelo kratkem času je padlo okoli 3 cm snega.

četrtek, 3. januar 2019 ob 19:10

Arso izdal opozorilo zaradi močnega vetra

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) napoveduje, da bo v sredo večinoma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Izjemoma lahko nastane kakšna kratkotrajna snežna ploha. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, ki bo najbolj izrazit na severu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8 °C.

sreda, 2. januar 2019 ob 10:57

Kakšna je verjetnost, da bo letošnji božič bel?

Pred dnevi je po državi snežilo ter pobelilo pokrajino, a kot kaže, bomo tudi letos imeli "zelen" božič, torej brez snega. Glavni globalni meteorološki modeli nakazujejo otoplitev v času pred božičem, zato so možnosti za snežno odejo po nižinah na božični dan vse manjše. Po napovedih vremenoslovcev naj bi rahlo snežilo še v četrtek, nato pa prihaja otoplitev. Za podrobnosti še bo sicer nekaj dni treba počakati.

nedelja, 16. december 2018 ob 17:49

Previdno na cestah, ki so mokre in spolzke

Naše kraje je v petek zajelo sneženje, zato ponovno objavljamo priporočila za vožnjo v zimskih razmerah in pozimi na katera opozarjajo policisti:

petek, 14. december 2018 ob 12:50