Labodji spev v Slamnjaku

Ribiška družina Ljutomer ima na območju vasi Podgradje, Slamnjak in Gresovščak kar nekaj ribnikov, kjer gojijo ribe za ribolov. Občasno pa se v teh ribnikih ustavijo labodi. Tako smo par labodov v teh dneh na filmski trak ujeli v ribniku pri Slamnjaku, kjer sta si iskala hrano in se sončila na zelenici.

torek, 8. oktober 2013 ob 18:261

Na Gajševskem jezeru so opazovali ptice

V nedeljo, 6. oktobra, so se zbrali ljubitelji ptic na nasipu Gajševskega jezera. Prav ta dan je namreč Evropski dan opazovanja ptic. Poleg opazovanja, so ptice tudi šteli. S štetjem ptic se preverja stanje oziroma število.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 18:151

Jesensko razkošje s popusti v Vrtnarstvu Alt

V Vrtnarstvu Alt iz Pristave so letos že tretjič pripravili predstavitev njihove dejavnosti in inovativnosti. V tej mrzli soboti so imeli tri pomembnejše teme. Prva tema je bila cvetoča. Obiskovalci so si lahko po občutno znižanih cenah na ta dan nabavili sadike rož, zasaditve in aranžmaje za jesen, ali pa si nabrali le ideje.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 08:35

Sončnice na njivi v Šalincih

V Prlekiji je še vedno veliko kmetij, ki se ukvarjajo s poljedeljstvom, živinorejo in pridelujejo različne poljščine. Ker živina pri prehrani potrebuje najrazličnejše dodatke k hrani, še tudi kot dodatek sejejo sončnice. Sončnice se sejejo od aprila do maja in celo leto do jeseni bogato cvetijo in imajo velike rumene cvetove podobne soncu, ki se vedno obračajo k soncu.

sobota, 5. oktober 2013 ob 14:54

Jesenska paša v Babincih

V Prlekiji je še kar veliko število kmetij, ki se ukvarjajo z živinorejo. Čeprav časi v kmetijstvo niso rožnati, nekateri kmetje v Prlekiji še vedno vztrajajo, in upajo, da se bo na področju kmetijstva nekaj spremenilo na bolje, predvsem prodaja živine in kmetijskih pridelkov in njihovih tržnih viškov v kmetijstvo.

petek, 20. september 2013 ob 08:412

Roj letečih mravelj prekril poletno nebo

Te dni v naših krajih ponovno lahko vidimo roje malih letečih mravelj, ki prekrijejo poletno nebo s svojim "svatbenim" plesom.

sobota, 31. avgust 2013 ob 18:39

Meteorna voda zalila nekaj kleti

Dež, ki je zajel naše kraje v začetku tega tedna, je v sredo povzročil nekaj nevšečnosti. Meteorna voda je zalila nekaj kleti.

sreda, 28. avgust 2013 ob 19:48

Štorklje se že zbirajo na polju pri Veržeju

Bele dolgonoge štorklje so ptice selivke, ki se vsako leto zgodaj spomladi vrnejo iz južne Afrike v deželo ob Muri. Tudi v nekateri gnezdiščih so letos štorklje znesle jajca in mali štrki so že sedaj ob toplem vremenu zrasli, da se bodo kmalu pridružili starejšim štorkljam.

četrtek, 15. avgust 2013 ob 08:22

V neurju v Ljutomeru padlo nekaj dreves

V torek se je popoldne na severu države pooblačilo in začele so se pojavljati krajevne padavine in tudi nevihte, ki so zajele predvsem severovzhod države. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, je okoli pete ure popoldan neurje zajelo Benedikt, brez elektrike pa so ostali v Lenartu.

torek, 13. avgust 2013 ob 18:53

Švigale strele, padala tudi toča

Kot so vremenoslovci napovedali, so v petek pozno popoldne in zvečer, naše kraje zajele nevihte. Zapihal je močnejši veter, nebo so razsvetlile strele, med dežjem pa je padala tudi manjša toča, a hujših posledic ni bilo.

sobota, 10. avgust 2013 ob 23:32