V Matičnjaku v Borecih bodo skrbeli za ohranitev ogroženih drevesnih vrst Prlekije

Ob dnevu Zemlje so občina Križevci, osnovna šola Križevci, Gozdarski inštitut Slovenije in skupina Fabrika v torek, 22. aprila, na sanirani deponiji odpadkov v Borecih pripravili slovesnost na kateri so predstavili nov projekt zasaditev na prostoru - matičnjaka, kjer bodo rasle ogožene avtohtone vrste dreves v Prlekije, kot so skorž, češnja, črni topol in druga drevesa.

torek, 22. april 2014 ob 17:22

Veter podiral drevesa

V teh dneh je naše kraje zajel veter, ki piha v močnih sunkih tudi do 70 km/h. Piha severni do severovzhodni veter, ki se bo predvsem v severovzhodni Sloveniji še nekoliko okrepil. Za naše kraje je izdan tudi oranžni alarm zaradi vetra.

sreda, 16. april 2014 ob 15:36

Pomurska polja so preplavili rumeni cvetovi

Oljna ogrščica je v teh dneh ob lepem sončnem vremenu na pomurskih poljih že zelo bujno zacvetela in polja so se obarvala z rumeno barvo. Oljno ogrščico v Sloveniji, predvsem na pomurskih poljih sejejo v zadnjih sedmih letih. To je industrijska poljščina, katero poleg čebel, ki na rumenih cvetovih nabirajo medovino, tudi že uporabljajo v industriji.

četrtek, 10. april 2014 ob 16:27

V Pristavi očistili vse vpadnice in divja odlagališča

Čeprav je bila čistilna akcija v krajevni skupnosti Stročja vas v soboto, 5. aprila, odpovedana zaradi slabega vremena, so trmasti Pristavci vseeno izvedli ter očistili vse vpadnice in divja odlagališča v Pristavi.

nedelja, 6. april 2014 ob 15:033

Štorklja tudi na dimniku župnišča

Prvo štorkljo smo v Ljutomeru opazili 24. marca na gnezdu na Lendavski cesti. Konec minulega tedna se je štorklja vrnila tudi na dimnik na župnišču, v začetku tedna pa je na dimniku bil že par.

sreda, 2. april 2014 ob 18:18

V Ljutomeru smo opazili prvo štorkljo

Lepo pomladno vreme, ki smo ga v naših krajih imeli v marcu, je v naše kraje spet privabilo štorklje, ki so se vrnile iz daljnjih krajev. V Ljutomeru smo tako opazili prvo štorkljo v ponedeljek, 24. marca, na gnezdu na Lendavski cesti.

ponedeljek, 24. marec 2014 ob 14:122

ARSO: Sledi letal so odvisne zgolj od relativne vlažnosti zraka na višini leta

Na našem portalu smo že večkrat pisali o pojavu "mreže" belih črt, ki jih za sabo puščajo letala med letenjem. Vedno več ljudi ob pogledu na te črte pomisli na t.i. Chemtrails-e, po naše kemične sledi (repe), ki bi se naj razlikovali od navadnih kondenzacijskih sledi (Contrail).

sobota, 22. marec 2014 ob 08:042

Na Jeruzalemu je vedno lepo

Jeruzalem s svojim svetim imenom, vinsko cesto, kjer uspevajo vrhunska bela vina, prekrasnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico upravičeno nosi ime nebeški kraj.

četrtek, 20. marec 2014 ob 16:33

Največja zanimivost v Tropskem raju

Tropski raj pri Kurbusovih na Meleh, je zagotovo ena izmed najlepših razstav, kar smo jih lahko videli v naših krajih. Največji čar te razstave so zagotovo številni prečudoviti cvetovi orhidej ter tropski metulji, ki letajo iz cveta na cvet.

sreda, 12. marec 2014 ob 08:51

Narava se prebuja v pisanih barvah

Ta konec tedna smo imeli že pravo pomladno vreme, obsijano s soncem, tudi narava se prebuja in vse okoli nas cveti. Po napovedih je tudi pred nami lep in sončen teden, saj naj bi sonce vztrajalo vse do konca tedna. Jutra bodo sicer še hladna, s temperaturami okoli 0, čez dan pa se bodo gibale okoli 15 stopinj Celzija.

nedelja, 9. marec 2014 ob 18:36