Opazovali smo delni Lunin mrk

V noči iz četrtka na petek smo tudi pri nas opazovali delni Lunin mrk, ki pa je bil viden le delno, saj je senca Zemlje le "oplazila" rob Lune. Najlepše je bil sicer viden na območju Indijskega ocena, v večjem delu Afrike in v srednji Aziji.

petek, 26. april 2013 ob 09:09

V Borecih smo letos pomagali vsaj 8.000 žabam

Akcija prenašanja žabic čez cesto v Borecih in Gajševcih je za to pomlad končana, saj je mrest v glavnem že odložen, odrasli osebki pa so se razkropili po okolici ali pa se že vrnili v gozd.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 16:34

Čistilna akcija v Prlekiji

V soboto, 20. aprila, so se tudi v občini Ljutomer prostovoljci podali v naravo in očistili nekatera divja odlagališča. Zbirna mesta za udeležence so bila pri gasilskih domovih in pri ŠRC Kostanjevica. Vrečke, rokavice, malico in pijačo je zagotovila občina.

sobota, 20. april 2013 ob 14:44

V soboto bomo čistili ljutomersko občino

V soboto, 20. aprila, ob 9. uri, Občina Ljutomer vabi vse občane na čistilno akcijo. Zbirna mesta za udeležence so pri gasilskih domovih in pri ŠRC Kostanjevica. Vrečke, rokavice, malica in pijača zagotovljena.

torek, 16. april 2013 ob 19:202

Iščeta se upkaš in čuk

Stara domača imena ptic pogosto izražajo kakšno njihovo vedenjsko ali telesno lastnost. Rumeno pastirico, ki se na selitvi rada ustavi na pašnikih, so na primer včasih imenovali ovčarica.

petek, 12. april 2013 ob 16:491

Še pomagamo žabam čez cesto in še vedno velja poziv na pomoč

Drage ljubiteljice in ljubitelji narave, sprehodov, rekreacije in živali, akcija prenašanja žabic čez cesto v Borecih se je letos začela zgodaj in ker nam je vmes padlo precej snega, se je preseljevanje zavleklo - s tem pa tudi naša prisotnost na terenu. Prav te dni so največji navali in žal je ravno zdaj tudi največ povoženih.

četrtek, 11. april 2013 ob 19:50

Prihaja toplejše vreme, a sonca še ne bo veliko

Ta teden se bodo temperature povzpele do 15 in tudi več stopinj Celzija, a vreme bo ostalo času primerno - aprilsko. V ponedeljek bodo najnižje jutranje temperature okoli 0, najvišje dnevne pa do 14 stopinj C.

nedelja, 7. april 2013 ob 23:54

Štorklja tudi v Ljutomeru

Prve štorklje so se v naše kraje vrnile že 27. marca, ko nam je bralka poslala fotografije štorklje iz Bučečovec. Štorklja je sedaj prišla tudi v Ljutomer, tako kot prejšnja leta, 6. aprila.

sobota, 6. april 2013 ob 23:151

Naraščanje vodotokov se umirja

Po obilnih padavinah prejšnji konec tedna, se je v začetku tedna stanje nekoliko umirilo, a so zaradi ponovnih padavin, vodotoki v Pomurju in Podravju spet naraščali. V torek in sredo je naše kraje zajelo tudi sneženje, stanje pa se trenutno umirja.

sreda, 3. april 2013 ob 07:08

Višina vodotokov upada

Po celotni državi je nedelja bila deževna, padavine pa so oslabele v noči na ponedeljek, a so že za v torek spet napovedane padavine, zapade pa lahko tudi sneg, saj se bo meja sneženja spustila na okoli 500 metrov nadmorske višine. V ponedeljek zjutraj je v naših krajih tudi snežilo.

nedelja, 31. marec 2013 ob 11:382