Švigale strele, padala tudi toča

Kot so vremenoslovci napovedali, so v petek pozno popoldne in zvečer, naše kraje zajele nevihte. Zapihal je močnejši veter, nebo so razsvetlile strele, med dežjem pa je padala tudi manjša toča, a hujših posledic ni bilo.

sobota, 10. avgust 2013 ob 23:32

Vrtnarstvo Alt pripravilo dan odprtih vrat

Pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi, so v soboto, 3. avgusta pripravili dan odprtih vrat s predstavitvijo visokorodnih cepljenih paradižnikov, kumar, paprik in druge zelenjave.

torek, 6. avgust 2013 ob 23:37

Ducat štorkelj »plesalo« na nebu

V torek, 30. julija, smo v Ljutomeru lahko videli zanimiv prizor, ko je dvanajst štorkelj krožilo nad mestom. Štorklje so priletele iz smeri Podgradja ter nad Ljutomerom krožile nekaj minut in se nato ponovno podale v smer od koder so prišle. Na Podgradju so se spustile in pristale, verjetno pri ribnikih.

sreda, 31. julij 2013 ob 00:251

Naše kraje neurje v večini obšlo

V ponedeljek, 29. julija popoldan, so neurja po državi povzročala velike nevšečnosti. Močan veter je ruval drevesa in odnašal strehe, najhuje je bilo na Primorskem in Notranjskem. Naše kraje je neurje v večini obšlo, ponoči je nad državo prišlo novo neurje, ki pa naših krajev ni doseglo.

ponedeljek, 29. julij 2013 ob 22:57

Gasilci iz Veržeja so ob veliki suši preizkušali vodne hidrante

Ker v deželi ob Muri že več dni traja vročinski val in vročina ne pojenja, in je vsak dan vse bolj vroče, narava, rastline in drevje že čutijo veliko pomanjkanje vode in bo potrebno zalivati. Zato so se gasilci iz Veržeja odločili, da po vasi Veržej pregledajo in preizkusijo vodne hidrante, predvsem zaradi požarne varnosti.

sobota, 27. julij 2013 ob 20:52

V Prlekiji se je rod lastovk povečal

Med pticami selivkami je tudi ptica lastovka, ki večkrat gnezdi, predvsem v govejih in svinjskih hlevih. Lastovke se zgodaj spomladi vrnejo iz toplih krajev, največ lastovk se vrne v deželo ob Muri iz južne Afrike, večine njihove poti, se peljejo na ladjah, trajektih, na kopnem pa večji del letijo nad drevjem.

ponedeljek, 22. julij 2013 ob 17:53

Po brezplačno zdravilno vodo k Ivanovem izviru na Razkrižje

Občina Razkrižje je znana po prijaznih in gostoljubnih ljudeh. Na brežini reke Ščavnice je Ivanov izvir, iz njega teče zelo hladna in čista voda. Po ljudskem izročilo je izvor znan iz davnih časov. Prebivalci Razkrižja pravijo, da je bil ta izvir že pred 1700 leti, prej kot je že obstajala razkriška cerkev.

sobota, 20. julij 2013 ob 13:143

Sova uharica v krošnji hruške v Veržeju

Pri Zavodu Marianum v Veržeju imajo posajeni ličen sadovnjak s sadnim drevjem. Večji del sadovnjaka imajo zasajenega z jablanami, nekaj tudi hrušk in drugega sadnega drevja. Večino tega sadja porabijo v Zavodu Marianum, kjer imajo stanovalce in goste.

četrtek, 18. julij 2013 ob 18:20

Belo morje cvetoče ajde na odranskih poljih

Ajda, ki spada med žitarice, se zadnje čase v deželi ob Muri seje vse bolj poredko. Ajda je najboljši čistilec zemlje, ki najbolj očisti zapleveljene njive od trav. Veliko pa jo danes tudi sejejo zaradi kolobarjenja.

petek, 12. julij 2013 ob 20:06

Od države 47.000 evrov za letalsko obrambo pred točo

Letalski center Maribor in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, sta sklenila dogovor o izvajanju posipanja točonosnih oblakov s srebrovim jodidom v severovzhodni Sloveniji.

torek, 9. julij 2013 ob 18:121