»Tornado« v Bunčanih

V soboto, 8. junija, so vaščani v Bunčanih opazili zanimiv pojav - zračni vrtinec, ki se je na travniku sredi vasi dvignil nekaj deset metrov v zrak in s sabo ponesel suho travo, ki je bila na travniku.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 19:003

Par štorkelj na gasilski sireni v Zgornjem Krapju

Gasilsko društvo Zgornje Krapje, ki je bilo ustanovljeno leta 1897, v Prlekiji, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Ljutomer, je gasilstvo v tem obmurskem kraju postavil v zibelko »oče« gasilstva v Prlekiji, Josip Karba.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:03

Makovo polje v Ižakovcih zacvetelo v vijoličasti barvi

Skupina Panvita Rakičan, ki se med drugim ukvarja tudi s kmetijstvom, pretežno na poljih sejejo oljne ogrščice in žitarice. Največ polj imajo zasejanih s pšenico, koruzo, oljno ogrščico in tritikale. V zadnjem času pa se vse več usmerjajo tudi v pridelavo raznih poljščin, kajti tukaj vidijo svoje tržne niše.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 23:53

Polja so se obarvala rumeno

Konec aprila in v začetku maja, se prleška polja obarvajo rumeno. Polja prekriva oljna ogrščica, ki je namenjena pridelavi rastlinskega olja za človeško in živalsko prehrano, uporablja pa se tudi za pridelavo biodizla.

četrtek, 9. maj 2013 ob 08:39

Mura narasla, Maloobmejni prehod Hotiza začasno zaprt

Zaradi narasle vode, je danes od 10. ure, začasno zaprt Maloobmejni prehod za obmejni promet Hotiza - Sv. Martin na Muri.

torek, 7. maj 2013 ob 17:07

Pri Vrtnarstvu Alt pripravili Dan zelenjavnih sadik

Pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi, so v soboto, 27. aprila pripravili Dan zelenjavnih sadik, kjer so za vse goste nudili ugodne popuste na vse sadike zelenjave in zelišč, izvedeli pa so lahko tudi vse o obdelavi vrta, izbiri sadik in pravilni oskrbi, tudi na bio način.

nedelja, 28. april 2013 ob 10:162

Opazovali smo delni Lunin mrk

V noči iz četrtka na petek smo tudi pri nas opazovali delni Lunin mrk, ki pa je bil viden le delno, saj je senca Zemlje le "oplazila" rob Lune. Najlepše je bil sicer viden na območju Indijskega ocena, v večjem delu Afrike in v srednji Aziji.

petek, 26. april 2013 ob 09:09

V Borecih smo letos pomagali vsaj 8.000 žabam

Akcija prenašanja žabic čez cesto v Borecih in Gajševcih je za to pomlad končana, saj je mrest v glavnem že odložen, odrasli osebki pa so se razkropili po okolici ali pa se že vrnili v gozd.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 16:34

Čistilna akcija v Prlekiji

V soboto, 20. aprila, so se tudi v občini Ljutomer prostovoljci podali v naravo in očistili nekatera divja odlagališča. Zbirna mesta za udeležence so bila pri gasilskih domovih in pri ŠRC Kostanjevica. Vrečke, rokavice, malico in pijačo je zagotovila občina.

sobota, 20. april 2013 ob 14:44

V soboto bomo čistili ljutomersko občino

V soboto, 20. aprila, ob 9. uri, Občina Ljutomer vabi vse občane na čistilno akcijo. Zbirna mesta za udeležence so pri gasilskih domovih in pri ŠRC Kostanjevica. Vrečke, rokavice, malica in pijača zagotovljena.

torek, 16. april 2013 ob 19:202