Dejan Karba: Ljutomer potrebuje sinergijo, sodelovanje in resnični preboj iz povprečja

V Ljutomeru bomo župana oz. županjo dobili v drugem krogu, ki bo v nedeljo, 2. decembra. Po koncu prvega kroga smo oba kandidata, ki sta se uvrstila v drugi krog, povprašali za komentar in vtise po prvem krogu.

ponedeljek, 19. november 2018 ob 19:23

V Ljutomeru, Ormožu, Radencih, Gornji Radgoni in Apačah bo odločal drugi krog

Lokalne volitve so za nami, vsaj kar se tiče volitev članov občinskih/mestnih svetov in članov v svete četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti. Če se osredotočimo na UE Ljutomer, UE Ormož in UE Gornja Radgona, smo v nekaterih občinah dobili nove/stare župane, ponekod je prišlo do menjave, v občinah Ljutomer, Ormož, Radenci, Gornja Radgona in Apače pa bo potreben drugi krog županskih volitev.

ponedeljek, 19. november 2018 ob 08:12

V Ljutomeru bomo župana oz. županjo dobili v drugem krogu

V Sloveniji je 18. november, bila volilna nedelja, saj so potekale lokalne volitve, kjer so državljani v 212 občinah volili župane, člane občinskih/mestnih svetov in v nekaterih občinah tudi člane v svete četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti. Ob 19. uri se je zaprlo okoli 3.200 volišč, na katerih so volivci odločali o novih občinskih vodstvih za prihodnja štiri leta, svoj glas pa je lahko oddalo dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev.

nedelja, 18. november 2018 ob 19:124

V občini Ljutomer do 16. ure 44,94-odstotna volilna udeležba

V Sloveniji v nedeljo, 18. novembra, potekajo lokalne volitve, kjer državljani v 212 občinah volijo župane, člane občinskih/mestnih svetov in v nekaterih občinah tudi člane v svete četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti. Odprtih je okoli 3.200 volišč, na katerih bodo volivci odločali o novih občinskih vodstvih za prihodnja štiri leta, svoj glas do zaprtja volišč ob 19. uri pa lahko odda dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev.

nedelja, 18. november 2018 ob 12:36

Olga Karba in ekipa vas vabita, da podprete pravo ekipo

Drage občanke, dragi občani Občine Ljutomer, iskrena hvala, da sem v preteklih 8 letih lahko bila vaša županja in, da ste zaupali moji neodvisni listi, ki vnaša v javni prostor pozitivno vzdušje in ustvarja konkretne rezultate.Lahko nadaljujemo z razvojem in kot skupnost srčnih, spoštljivih ter srečnih ljudi. S pravo ekipo, ki je pripravljena delati rezultate. Verjamem v vas, verjamem, da boste v nedeljo šli na volitve. Odloča vaš glas.Hvaležna bom, če ga boste zaupali meni in moji ...

petek, 16. november 2018 ob 11:29

Kako bi županski kandidati ukrepali za izboljšanje energetske učinkovitosti in kaj menijo o hidroelektrarnah na Muri?

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo v nedeljo, smo kandidatom za župana oz. županjo v Občini Ljutomer zastavili pet vprašanj, ki se nanašajo na družabno življenje, mlade, gospodarstvo, turizem in okolje v občini.Zadnje, peto vprašanje se je glasilo:Kako bi ukrepali za izboljšanje učinkovite rabe energije v občini in kakšno je vaše stališče do gradnje hidroelektrarn na reki Muri?

petek, 16. november 2018 ob 06:59

Kako bi županski kandidati izboljšali turizem v občini in turistični položaj Jeruzalema?

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo 18. novembra, smo kandidatom za župana oz. županjo v Občini Ljutomer zastavili pet vprašanj, ki se nanašajo na družabno življenje, mlade, gospodarstvo, turizem in okolje v občini.Četrto vprašanje se je glasilo:Kako bi na turističnem zemljevidu še bolj izpostavili Jeruzalem in kakšne rešitve vidite za večjo vključenost dvorca Jeruzalem v ponudbo? Kje vidite še neizkoriščen potencial Jeruzalema in kaj bi se v smislu turizma lahko v občini še bolje ...

četrtek, 15. november 2018 ob 09:29

Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane na Sp. Kamenščak in v Ljutomer

Spoštovane občanke in občani KS Ljutomer, pred nami je priložnost, da nadaljujemo z urejanjem vodovodnega omrežja, naredimo prizidek k vrtcu, obnovimo igrišča pri osnovni šoli, ozelenimo Glavni trg in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v ČETRTEK 15.11. ob 15.30 v gasilskem domu na Sp. Kamenščaku in ob 18. uri v prostorih podjetniškega inkubatorja, Prešernova 2 v Ljutomeru. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih ...

četrtek, 15. november 2018 ob 08:34

Kako bi županski kandidati v občini ustvarili in vzpostavili ugodnejše gospodarske pogoje?

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo 18. novembra, smo kandidatom za župana oz. županjo v Občini Ljutomer zastavili pet vprašanj, ki se nanašajo na družabno življenje, mlade, gospodarstvo, turizem in okolje v občini.Tretje vprašanje se je glasilo:Kako bi v občini Ljutomer lahko ustvarili in vzpostavili še ugodnejše gospodarske pogoje in privabili več uspešnih podjetij, ki bi nudile zanesljive in kakovostne zaposlitve za občane in občanke?

sreda, 14. november 2018 ob 17:411

Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane v Babince in Pristavo

Spoštovane občanke in občani KS Ljutomer, pred nami je priložnost, da nadaljujemo z urejanjem vodovodnega omrežja, naredimo prizidek k vrtcu, obnovimo igrišča pri osnovni šoli, ozelenimo Glavni trg in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v SREDO 14.11. ob 15.30 v vaško gasilskem domu v Babincih. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih in izvedljivih.

sreda, 14. november 2018 ob 08:12