Mladi so ključnega pomena za razvoj in napredek občine, zato »poskrbimo, da to začutijo!«

KJE je naša občina?Občina Ljutomer je bogata, imamo rodovitno zemljo, znanje in pridne ljudi. Vsi kazalci razvoja pa niso spodbudni. Naš proračun ima zadnja leta manj prihodkov, zlasti na področju EU sredstev, na drugi strani se prodaja premoženje, povečujejo plače in drugi stroški občinske uprave.Občina razvojno zaostaja, koeficient razvitosti naše občine je 0,93 (npr. Lenart 1,11, Odranci 1,14, LJ 1,27, vir MF). Zdravstveni in socialni kazalci so zaskrbljujoči, brezposelnost, je ...

nedelja, 11. november 2018 ob 21:31

Kako bi županski kandidati poživili in popestrili mestno jedro?

Pred lokalnimi volitvami, ki se nezadržno bližajo, smo kandidatom za župana oz. županjo v Občini Ljutomer zastavili pet vprašanj, ki se nanašajo na družabno življenje, mlade, gospodarstvo, turizem in okolje v občini.Prvo vprašanje se je glasilo:Kako bi lahko bolj poživili in popestrili dogajanje v centru mesta, predvsem na Glavnem trgu v Ljutomeru? Kakšno vlogo bi pri tem lahko imel ljutomerski hotel oz. kakšne rešitve vidite glede ponovne vzpostavitve obratovanja hotela?

nedelja, 11. november 2018 ob 08:153

Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane KS Železne Dveri in KS Stročja vas na srečanje

Spoštovane občanke in občani KS Železne Dveri, pred nami je priložnost, da uredimo ceste in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v PETEK, 9. 11. ob 15.30 uri v gasilskem domu v Radomerju. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih in izvedljivih.

četrtek, 8. november 2018 ob 18:55

Županski kandidati so se soočili na temo mladih

Mladinski svet Ljutomer (MSL), ki v času pred lokalnimi volitvami v sklopu projekta Partycipiraj izvaja aktivnosti, namenjene ozaveščanju mladih o aktivnem državljanstvu in aktivni participaciji v družbenem okolju, je v sklopu tega pripravil soočenje županskih kandidatov, ki je bilo namenjeno pogovoru z mladimi o mladih in mladinski problematiki v lokalnem okolju.

četrtek, 8. november 2018 ob 18:03

Kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba vabi krajane KS Radoslavci in KS Mala Nedelja na srečanje

Spoštovane občanke in občani KS Radoslavci, pred nami je priložnost, da uredimo manjkajoče ceste in izvedemo druge naloge. Nekatere smo že načrtovali skupaj.Vabim vas, da se srečamo v ČETRTEK, 8. 11. ob 15.30 uri v gasilskem domu v Radoslavcih. In se pogovorimo o konkretnih zavezah za naslednja leta. Realnih in izvedljivih.

četrtek, 8. november 2018 ob 10:47

Med najmlajšim in najstarejšim kandidatom za svetnika, 62 let in 2 meseca razlike

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo 18. novembra, smo preverili še leta kandidatov, ki kandidirajo za člane in članice Občinskega sveta v Občini Ljutomer. Iz podatkov tako lahko ugotovimo, da je najmlajši kandidat Alen Trstenjak (NSi), ki bo na dan volitev star 20 let, 3 mesece in 10 dni, najstarejši kandidat pa je Bogomil Krajnc (Lista mladih), ki bo na dan volitev star 82 let, 5 mesecev in 10 dni. Med njima je torej razlike 62 let in 2 meseca oz. 746 mesecev ali 22.706 dni.

sreda, 7. november 2018 ob 16:173

Dobil je grad, sedaj hoče še mesto in občino

Za mnoge kontroverzni Milan Herzog je dejansko posebnež, ki bi mu lahko pripisali tisto znano: "ponudiš mu prst, hotel bi celo roko". Že po osamosvojitvi Slovenije, leta 1991 je namreč dobil, pravzaprav za več desetletij najel, takrat propadajoči radgonski grad, sedaj pa bi rad še celotno mesto in tudi radgonsko občino. A kot sam pravi, v pozitivnem smislu, sej si želi, da bi podobno kot z gradom, naredil tudi z mestom in občino. "Držal sem besedo. In tako kot sem iz ruševine (gradu) ...

ponedeljek, 5. november 2018 ob 19:261

V Ljutomeru »razbijali mite o vodi«

V soboto, 27. oktobra, je v Domu kulture v Ljutomeru potekala javna tribuna »Razbijmo mite o vodi«, ki so jo pripravili pri Občinskem odboru Socialnih demokratov Ljutomer. Na tribuni so gostje iz politike in stroke poskušali obrazložiti dejstva o Pomurskem vodovodnem sistemu C pri katerem je prišlo do zapleta v zadnjem letu in katerega posledica je tri milijonska tožba direktorja Javnega podjetja (JP) Prlekija d.o.o. in sedmih prleških občin proti Občini Ljutomer in županji ...

petek, 2. november 2018 ob 19:432

Kdo vse kandidira za člana oz. članico Občinskega sveta Občine Ljutomer?

Te dni so bili javno objavljeni seznami potrjenih kandidatur ter list kandidatov za člane občinskih svetov. Tudi v občini Ljutomer je Občinska volilna komisija Ljutomer na podlagi žrebanja sestavila seznam list kandidatov za volitve članov Občinskega sveta Občine ljutomer, v vseh treh volilnih enotah.

četrtek, 1. november 2018 ob 23:32