»Poštenost, dostojanstvo in hrabrost«

Liberalna demokracija Slovenije je v grajski dvorani v Murski Soboti pripravila predvolilno konvencijo, na kateri so se predstavili kandidati za državnozborske sedeže, ter spregovorili o programskih vsebinah, srečanja pa so se med drugim udeležili Katarina Kresal, notranji in pravosodni minister Aleš Zalar in predsednik Državnega zbora Ljubo Germič. Enakost pred zakonom, strpnost do drugače mislečih, svobodomiselnost ter spoštovanje so po besedah predsednice LDS na vrhu vrednot, za katere ...

četrtek, 17. november 2011 ob 11:4913

Stranka Zares predstavila svoje kandidate

Gregor Golobič in Rudi Cipot sta 11. novembra v Murski republiki v Murski Soboti predstavila listo kandidatk in kandidatov Zares-socialno liberalni v 8. volilni enoti, z izjemo ptujskih treh kandidatov.

sobota, 12. november 2011 ob 17:0311

Petra Mlinarič Jager - SDS-ova kandidatka v volilnem okraju Ljutomer

V četrtek, 10. novembra, je Občinski odbor SDS Ljutomer na tiskovni konferenci tudi uradno predstavil kandidatko SDS-a za volitve v Državni zbor za volilni okraj Ljutomer.

četrtek, 10. november 2011 ob 17:4519

Sara Karba - LDS-ova kandidatka v volilnem okraju Ljutomer

V ponedeljek, 7. novembra, je Občinski odbor LDS Ljutomer na tiskovni konferenci tudi uradno predstavil kandidatko LDS-a za volitve v Državni zbor za volilni okraj Ljutomer.

ponedeljek, 7. november 2011 ob 17:4211

Samo Tuš, ZARES-ov kandidat v Gornji Radgoni

Stranka ZARES – socialno liberalni OO Gornja Radgona je na včerajšnji tiskovni konferenci predstavila dosedanje delo in stališča do dela v Občinskem svetu Občine Gornja Radgona. Kot prvi v volilnem okraju so na tiskovni konferenci predstavili tudi kandidata za poslanca na prihajajočih državnozborskih volitvah. Stranko ZARES bo tako v UE Gornja Radgona zastopal Samo Tuš, radijski napovedovalec, moderator, igralec in tudi humorist, ki ga nekateri bolje poznajo pod imenom Korl.

petek, 4. november 2011 ob 19:293

Znani nekateri kandidati za poslance in poslanke

Danes se je uradno pričel predvolilni boj za predčasne volitve v Državni zbor, ki bodo 4. decembra. Znani so nekateri kandidati za poslance in poslanke v volilnem okraju Ljutomer.

petek, 4. november 2011 ob 11:4528

Pravila za predčasne volitve 2011 na Prlekija-on.net

Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, 41/2007) spletni medij Prlekija-on.net in tiskani medij Prleške cejtnge določa in objavlja obseg, pogoje in način izrabe programskega časa za predstavitev političnih strank in njihovih programov za predčasne volitve v državni zbor razpisane za dne 4. december 2011.

petek, 21. oktober 2011 ob 11:30

Pritožba v postopku imenovanja direktorja občinske uprave zavrnjena

Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja Vlade Republike Slovenije je zavrnila pritožbo zoper sklep o neizbiri v postopku imenovanja direktorja Občinske uprave Občine Ljutomer, ki jo je 17. avgusta 2011, vložil eden izmed neizbranih kandidatov.

sreda, 19. oktober 2011 ob 17:1720

»A smo v Gornji Radgoni pokopali demokracijo?«

V ponedeljek, 19. septembra, je 8 članov Občinskega sveta Občine Gornja Radgona sklicalo izredno sejo Občinskega sveta Občine Gornja Radgona.Kot je znano, so že julija vložili zahtevo za izredno sejo ter od takrat še dvakrat pozvali župana Antona Kampuša, da naj sejo skliče. A je župan možnost sklica zavrnil z obrazložitvijo, da ni izrednih razmer in zato ni potrebe po sklicu izredne seje.

četrtek, 22. september 2011 ob 16:022

Franc Jurša Olgi Karba očita številne nepravilnosti

Poslanec v DZ RS Franc Jurša je županji Občine Ljutomer mag. Olgi Karba poslal odprto pismo v zvezi s priložnostnim glasilom Občina Ljutomer praznuje 55 let, kjer ji očita številne nepravilnosti.

petek, 9. september 2011 ob 13:4356