V Zaresu razočarani nad nedavnim dogajanjem

23. junija 2011 je potekala 5. redna seja Občinskega sveta Občine Gornja Radgona. Člani svetniške skupine ZARES – nova politika, so se glede na dogajanje na omenjeni seji odločili, da podajo izjavo za javnost, saj so se po njihovem mnenju dogajale številne nepravilnosti.

sreda, 6. julij 2011 ob 17:44

Občinskega glasila ne bo?

Na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer so svetniki obravnavali tudi odlok o izdajanju občinskega glasila Prleški utrip v 2. obravnavi. Na prvi obravnavi, na 4. seji, so odlok sprejeli, v drugi obravnavi pa ga sedaj niso. Že v prvi obravnavi so se pojavili pomisleki, da glasilo ne bo za vse enakovredno in da bo preveč enostransko politično usmerjeno. Očitno je sedaj to mnenje prevladalo.

torek, 7. junij 2011 ob 13:0414

Janez Vencelj podžupan Občine Ljutomer

Na včerajšnji 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, je županja mag. Olga Karba sporočila, da se je po temeljitem premisleku odločila za enega podžupana, kateremu lahko najbolj zaupa in na katerega lahko prenese nekatera pooblastila. Podžupan je tako postal Janez Vencelj, ki prihaja iz vrst Stranke mladih - zeleni Evrope.

četrtek, 2. junij 2011 ob 17:2210

Janša ovadil ormoškega sodnika

Nekdanji predsednik vlade in predsednik opozicijske Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša je kazensko ovadil ormoškega okrajnega sodnika. Sodnik naj bi z nevestnim in malomarnim delom onemogočil sojenje policistu Zlatku Gomilšku, ki naj bi leta 2006 na spletnem forumu grozil Janši, ki je takrat vodil vlado. Gomilšek je navedbe nekdanjega premiera zanikal, toda tožilci so ga zaradi ogrožanja Janševega življenja in varnosti že avgusta 2006 obtožili, leta 2009 pa je primer zastaral ...

torek, 24. maj 2011 ob 11:332

Poslanci DeSUS-a so se zmotili?

Državni zbor je v sredo po celodnevnih razpravah sprejel dopolnilo k predlogu družinskega zakonika, po katerem je zunajzakonska skupnost življenjska skupnost moškega in ženske, ki sta to uradno registrirala ali pa se jima je v tej zvezi rodil otrok. O dopolnilih so poslanci glasovali posamezno, 41 jih je glasovalo za dopolnilo, 40 pa proti.

petek, 20. maj 2011 ob 12:323

Za direktorja zdravstvenega doma največ glasov dobil Tomislav Nemec

Nekdanji načelnik ljutomerske upravne enote in prvi mož Darsa mag. Tomislav Nemec je postal direktor ljutomerskega zdravstvenega doma. Na razpis se je prijavilo pet kandidatov, pogoje pa so izpolnjevali štirje. Čeprav so zaposleni želeli, da to mesto prevzame zdravnik, ki bi štiri ure delal kot direktor, štiri pa kot zdravnik, je največ glasov Sveta javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom Ljutomer dobil Nemec. Prejel je pet od devetih glasov.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:3929

Vodstvo LDS obiskalo Ljutomer

Vodstvo Liberalne demokracije Slovenije (LDS), ki je na delovnem sestanku obiskalo Pomurje, se je ustavilo tudi v Ljutomeru. Katarina Kresal, predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve ter Aleš Zalar, minister za pravosodje sta se v Ljutomeru sestala z županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, kjer so govorili o aktualnih temah.

sreda, 11. maj 2011 ob 21:452

Pridobljena nepovratna sredstva za rekonstrukcijo dela lokalne ceste Stročja vas - Podgradje

Občina Ljutomer je uspela pridobiti nepovratna sredstva programa razvoja podeželja sofinanciranega iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), ukrep Obnova in razvoj vasi za rekonstrukcijo dela lokalne ceste Stročja vas - Podgradje, v naselju Stročja vas, v višini do 316.513,47 evrov, kar pomeni 75 % od upravičenih stroškov investicije.

torek, 12. april 2011 ob 13:142

Zakon o malem delu padel

Po 568.794 preštetih glasovih je proti zakonu o malem delu glasovalo 80,16 odstotka volivcev, za pa 19,84 odstotka. Po zadnjih podatkih se je referenduma udeležilo 33,70 odstotka volilnih upravičencev.

nedelja, 10. april 2011 ob 21:172

Najlepše volišče, kjer je malo delo na preizkušnji

Obiskali smo volišče v Radomerju, kjer smo bili prijetno presenečeni, saj so nas sprejele nasmejane dame. Prijeten klepet je pomagal, da se je bilo lažje odločiti. Malo delo ja ali ne to je stvar posameznika. Gotovo vsak glas šteje. Zvečer pa bomo videli, kdo je prepričal volivce.

nedelja, 10. april 2011 ob 18:051