Občina Ljutomer v Združenju občin Slovenije

Na 2. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, v torek, 21. decembra, je Mateja Eržen, svetovalka Združenja občin Slovenije Občinskim svetnikom predstavila program omenjenega združenja, nakar so soglasno potrdili sklep o včlanitvi Občine Ljutomer v Združenje občin Slovenije (ZOS). Občina Ljutomer tako s 1. 1. 2011 pristopa v Združenje občin Slovenije.

sreda, 29. december 2010 ob 22:143

Imenovali stalna delovna telesa in znižali nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča

Na 2. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, v torek, 21. decembra, je Občinski svet potrdil člane stalnih delovnih teles in drugih organov občinskega sveta in predlog sklepa na podlagi katerega se je znižalo nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Ljutomer v višini 10 odstotkov.

sreda, 29. december 2010 ob 10:152

Gjerkeševo pismo Pahorju dan po incidentu

Sedaj že nekdanji minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, Henrik Gjerkeš je po incidentu z vožnjo pod vplivom alkohola, poslal pismo predsedniku vlade Republike Slovenije Borutu Pahorju. V nadaljevanju je pismo objavljeno v celoti.

sreda, 22. december 2010 ob 21:372

Odstopila tudi Marija Gjerkeš Dugonik

Zaradi osebnih razlogov je s položaja podpredsednice stranke DeSUS odstopila tudi Marija Gjerkeš Dugonik, mati nekdanjega ministra Henrika Gjerkeša, ki je odstopil včeraj. Izvršni odbor stranke DeSUS pa je za naslednico Henrika Gjerkeša predlagal Dušo Trobec Bučan.

sreda, 22. december 2010 ob 18:084

Gjerkeš vozil pod vplivom alkohola in odstopil

Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš ni imel s službenim avtomobilom Audi A6 prometne nesreče, kot je bilo sprva rečeno, imel naj bi samo počeno pnevmatiko, zato je z upočasnjeno vožnjo vzbudil pozornost policijske patrulje. Po prihodu policije se je izkazalo, da je imel v krvi 0,64 promila alkohola.

torek, 21. december 2010 ob 16:2010

Aleksander Kavčič ostaja na čelu OO LDS Ljutomer

Občinski odbor LDS Ljutomer je na rednem letnem občnem zboru članic in članov 2. decembra 2010 med drugim izbiral novo vodstvo občinskega odbora LDS za obdobje 2010-2014. Za predsednika je bil še drugi mandat izvoljen mag. Aleksander Kavčič, za sekretarja pa Boštjan Pihlar. Podpredsednika sta postala Nada Tomanič in Dušan Režonja. Izvoljen je bil tudi nov izvršni odbor.

ponedeljek, 6. december 2010 ob 20:001

SD: »Današnje dogajanje vzbuja dvom v pravno delovanje občine Ljutomer«

Po sprejetju Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIM) na izredni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, dne 22. novembra, so iz stranke SD OO Ljutomer poslali izjavo za medije glede njihovega pogleda na sprejetje omenjene komisije. V nadaljevanju je objavljena celotna izjava za medije.

ponedeljek, 22. november 2010 ob 22:115

K Lotmerškemu razvojnemu partnerstvu pristopila tudi stranka SLS

Po današnji izredni seji Občine Ljutomer, je k Lotmerškemu razvojnemu partnerstvu pristopila tudi Slovenska ljudsta stranka. V slaščičarni Rogljiček je Alojz Štih, predsednik Občinskega odbora SLS podpisal aneks k dokumentu Lotmerško razvojno partnerstvo in tako je stranka uradno pristopila k omenjenemu programu.

ponedeljek, 22. november 2010 ob 17:021

Na izredni seji potrdilli KVIM

V ponedeljek, 22. novembra, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba sklicala izredno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so imenovali sedem člansko Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIM) in obravnavali dopolnitev letnega načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem Občine Ljutomer za leto 2010 št. 5.

ponedeljek, 22. november 2010 ob 13:532

Kaj so nam prinesle letošnje volitve?

Po 1. konstitutivni seji Občinskega sveta občine Ljutomer, 8. novembra, ko je bil potrjen 21 članski Občinski svet občine Ljutomer in mandat novi županji občine Ljutomer mag. Olgi Karba se za ljutomersko občino začenja novo obdobje. Mag. Olga Karba je namreč prva županja občine, Prlekije in celotnega Pomurja v zgodovini.

torek, 9. november 2010 ob 12:146