Znani so člani Občinskega sveta občine Ljutomer

Znana so imena članov Občinskega sveta občine Ljutomer, za naslednja štiri leta. Zaradi načina izračunavanja v programu, kamor so se vnašali podatki o lokalnih volitvah, se je stanje nekoliko spremenilo. V nadaljevanju je objavljen seznam imen članov OS. Rezultati so neuradni.

torek, 12. oktober 2010 ob 09:593

Kdo so novi/stari župani?

V Prlekiji in okolici smo dobili nove/stare župane, ponekod pa bo potreben drug krog. Kdo so izvoljeni?

nedelja, 10. oktober 2010 ob 23:561

V Ljutomeru bomo župana/županjo izbirali v drugem krogu

V občini Ljutomer v prvem krogu lokalnih volitev za župana/županjo nismo dobili zmagovalca. Potreben bo drug krog, ki bo predvidoma 24. oktobra. Neodvisnega kandidata za župana Franca Jurša in neodvisno kandidatko za županjo občine Ljtomer mag. Olgo Karba je v prvem krogu ločilo vsega 22 glasov.

nedelja, 10. oktober 2010 ob 12:0117

Predvolilni shod podpornikov Franca Jurša

V sredo 6. 10. 2010 ob 15,30 uri se je ob krajšem kulturnem programu občanom Občine Ljutomer predstavil kandidat za župana za naslednji štiriletni mandat in aktualni župan Občine Ljutomer Franc JURŠA.

četrtek, 7. oktober 2010 ob 13:588

Olga Karba - Stopimo skupaj!

Glavne prioritete po Krajevnih skupnostihSkupaj z ljutomerskimi razvojnimi partnerji se zavezujem k enakomernem razvoju krajevnih skupnosti. Zato smo po pogovorih s krajani določili naslednje glavne prioritete za posamezne krajevne skupnosti:

sreda, 6. oktober 2010 ob 11:282

Zelena koalicija - Manj politike, več življenja

»OKOLJSKA DEDIŠČINA«Dvajset let delovanja beležimo v tem letu Zeleni Ljutomera, danes Zelena koalicija. Ljudje različnih pogledov, smo našli skupno točko, v spoštovanju narave in okoljske dediščine. Ni nam vseeno, kje in kako živimo. Mislimo globalno, delujemo lokalno. Ponosni smo na minulo delo tistih, ki so pričeli z aktivnostmi pred dvema desetletjema.

torek, 5. oktober 2010 ob 19:154

Olga Karba za konec obiskala Ljutomer

Neodvisna kandidatka za županjo občine Ljutomer mag. Olga Karba, je v preteklih dneh obiskala vseh devet krajevnih skupnosti občine Ljutomer. Danes je srečanja s krajani zaključila v Ljutomeru v Kulturnem domu, kjer so občani in občanke lahko prisluhnili njeni viziji vodenja občine in njenim ljutomerskim razvojnim partnerjem, ki jo pri tem podpirajo.

ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 23:239

Odgovor župana občine Ljutomer Franca Jurša glede soočenja kandidatov

Ker se v preteklih dneh pred volitvami veliko govori o (ne)soočenju županskih kandidatov v občini Ljutomer in na posamezne županske kandidate letijo očitki, da si soočenja ne želijo, smo v uredništvo prejeli odgovor aktualnega župana občine Ljutomer Franca Jurša. V nadaljevanju je objavljen celoten odgovor.

ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 12:0211

Kakšno je vaše mnenje?

Čez en teden bodo lokalne volitve, kjer bomo volivci in volivke volili župana oz. županjo ter člane v Občinski svet. Na portalu smo v preteklih tednih pred volitvami objavili anketi, kjer smo vas spraševali, koga bi volili, če bi volitve bile to nedeljo. V nadaljevanju so objavljeni rezultati anket in aplikacije Napovej rezultate volitev, kjer še vedno lahko sodelujete.

nedelja, 3. oktober 2010 ob 17:34

SMS - Stranka mladih - zeleni Evrope

Stranka mladih - zeleni Evrope že deset let aktivno (so)deluje v slovenskem političnem prostoru. Smo v človeka in naravo usmerjena stranka, kjer glasovi vse bolj utišane večine ne odmevajo v prazno. Iz Stranke mladih Slovenije (SMS) smo se preimenovali v Stranko mladih - zeleni Evrope, saj smo že več let člani Evropskih Zelenih, ki uspešno uveljavljajo zeleno politiko v Evropskem parlamentu.

petek, 1. oktober 2010 ob 21:093