Svetovni dan spomina na žrtve prometa

Vsaka tretja nedelja v novembru je od leta 2007 na predlog Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) nemenjena spominu na žrtve prometnih nesreč. V Sloveniji je od leta 1991 na cestah umrlo 6.450 ljudi, poškodovalo pa se jih je 226.470. Svečke zanje smo letos prižgali v soboto, 20. novembra, ob 17. uri.

nedelja, 21. november 2010 ob 10:14

Zimska oprema zaradi varnosti, ne zakona

S 15. novembrom, se v cestnem prometu začenja obdobje, od katerega morajo imeti vsa vozila na cestah v Republiki Sloveniji predpisano zimsko opremo. Zimska oprema za osebna vozila so zimske pnevmatike na vseh štirih kolesih ali kombinacija letnih pnevmatik in verig, pri čemer morajo imeti gume dovolj globok profil, vsaj 3 milimetre.

ponedeljek, 15. november 2010 ob 10:461

1. november - dan spomina na mrtve

Dan spomina na mrtve ali dan mrtvih, je državni in krščanski praznik, ki se praznuje 1. novembra po vsem svetu, tudi v Sloveniji. Ob tem se spominjamo umrlih, običaj pa narekuje, da na grobove sorodnikov in prijateljev odnesemo sveče in rože.

ponedeljek, 1. november 2010 ob 08:5412

Koliko lahko prihranimo za ogrevanje?

Ali ste vedeli, da v slovenskih gospodinjstvih prevladujejo zastareli in večinoma predimenzionirani kotli za ogrevanje na kurilno olje, ki so po nekaterih ocenah v povprečju starejši od 15 let?  V kar nekaj občinah, kjer so že opravili analize in preglede ob pripravi lokalnih energetskih konceptov, so ugotovili, da so ravno starejši kotli eden izmed glavnih razlogov za visoko porabo energije gospodinjstev.

četrtek, 7. oktober 2010 ob 13:41

Lovski izlet na Kozjansko in Bizeljsko

Lovska družina Ljutomer je tudi letos organizirala celodnevni družinski izlet, tokrat na Kozjansko in Bizeljsko. Na izletu so si ogledali znamenitosti Olimja, Jelenov greben, lovski muzej v Dobovi, repnico s pokušino vin ter lovsko strelišče Kunšperk, kjer so se družili z lovci iz Bistrice ob Sotli.

ponedeljek, 13. september 2010 ob 18:192

Evropski teden mobilnosti 2010

V četrtek, 16. septembra, se pričenja že deveti Evropski teden mobilnosti, ki bo tokrat potekal v rekordnih 31 slovenskih občinah in se zaključil 22. septembra z Dnevom brez avtomobila, ko bodo nekatera mestna središča zaprta za promet.

sreda, 8. september 2010 ob 14:13

Novi videospot Tanje Žagar

Videospot zaključuje trilogijo Tanjinih poletno morskih videospotov. Prvi je bil za pesem »Mini«, kjer so ob Tanji še štirje mladeniči, nadaljuje se z videospotom za pesem » S tabo«, kjer s Tanjo zaplešeta še dva plesalca. Eden od njiju je priznani plesalec in koreograf Gregor Cesar, ki je v zadnjem videospotu edini ostal ob Tanji.

torek, 7. september 2010 ob 14:30

Zaključek poletja s Polko in majolko

Leto je naokoli in tudi letos oddaja Polka in majolka ob zaključku poletja organizira velik zaključek poletja. Že četrto leto zapored bo snemanje potekalo pred mariborsko Qlandio, kjer bo pripravljeno zanimivo Polkino popoldne. Zabava bo v TC Qlandia 27. avgusta, že od 9. ure zjutraj, ob 14. uri bodo sledili nastopi harmonikarskih orkestrov, harmonikarjev ter solo pevcev. Ob 16:00 bo na vrsti harmonikarsko predtekmovanje za Polkino zvezdo, od 17. ure dalje pa bo sledilo snemanje oddaje Polka ...

torek, 24. avgust 2010 ob 09:34

Hellcats na festivalu Viva la Pola

Dekleta vseženske heavy metal rock skupine Hellcatspoletje preživljajo z igranjem po festivalih v Sloveniji in tujini. Po vrnitviz Metalcampa, kjer so kot prva ženska zasedba, ki je kadarkoli nastopila tam,osvojile pretežno tujo publiko, se odpravljajo v Hrvaško Pulo, kjerbodo zastopale Slovenijo na mednarodnem festivalu Viva la Pola. To poletjejih čakajo še nastopi predvsem  po obmorskih krajih, Portorožu, Ankaranuin Rijeki.

sreda, 11. avgust 2010 ob 17:49

Primorska.info, ki je v delni lasti Prleka, mora vrniti denar

Ministrstvo za kulturo bo od spletnega portala Primorska.info zahtevalo vrnitev sredstev z lanskega razpisa za pluralizacijo medijev, saj njihov projekt ni izpolnil zahtev. Pred kratkim je nekaj domačih medijev poročalo, da podjetju, ki je v lasti poslanca SD-ja Luke Jurija in predsednika koprskega odbora SD-ja Sebastjana Kokla, ki je po rodu Prlek, sredstev v višini 18.600 evrov ne bo treba vrniti.

sreda, 11. avgust 2010 ob 08:121