Simbioz@ zaključila z brezplačnimi delavnicami

V petek se je zaključil projekt Simbioz@, ki je z brezplačnimi delavnicami za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije že drugo leto zapored povezal Slovenijo. Delavnic se je udeležilo 5033 udeležencev in 3250 prostovoljcev, potekale pa so na 300 lokacijah. Poleg osnov računalništva in interneta, so udeleženci letos spoznali tudi Facebook in mobilno telefonijo. Pobudnik projekta je Zavod Ypsilon.

torek, 23. oktober 2012 ob 16:48

Simbioz@ delavnice obiskal tudi predsednik Danilo Türk

Projekt Simbioz@, ki je v ponedeljek 15. oktobra pričel z brezplačnimi delavnicami za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše, je v torek na popoldanskih delavnicah s svojim obiskom počastil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. Letos se je na delavnice prijavilo 5012 udeležencev in 3104 prostovoljcev, potekale pa bodo na 302 lokacijah. Pobudnik projekta je Zavod Ypsilon.

sreda, 17. oktober 2012 ob 15:151

Biološka zdravila so povsem spremenila zdravljenje vnetnih revmatičnih bolezni

Ob svetovnem dnevu revmatikov, 12. oktobru, so v Društvu revmatikov Slovenije predstavili trenutno stanje na področju zdravljenja revmatičnih bolezni. Pri tem so opozorili na pomen gibanja pri lajšanju posledic bolezni, na dolge čakalne dobe in na kadrovsko pomanjkanje specialistov s področja revmatologije. Predstavili so tudi posebno informativno brošuro o bioloških zdravilih, saj zdravljenje z njimi pri bolnikih še vedno odpira zelo veliko vprašanj.

petek, 12. oktober 2012 ob 13:16

Simbioz@ bo tudi to jesen povezala Slovenijo

V torek, 9. oktobra, se je na Gimnaziji Ledina odvila novinarska konferenca z napovedjo letošnjega projekta Simbioz@, največjega medgeneracijskega prostovoljskega projekta pri nas, katerega pobudnik je Zavod Ypsilon. Projekt Simbioz@ bo letos potekal med 15. in 19. oktobrom in tako obeležil leto 2012 kot evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti. V duhu sodelovanja med generacijami bodo na več kot 300 lokacijah po vsej Sloveniji potekale brezplačne delavnice za starej ...

sreda, 10. oktober 2012 ob 13:23

Po službo na zaposlitveni sejem

Situacija na trgu delovne sile je vse prej kot idealna, vendar prosta delovna mesta so. Obstaja več načinov, kako jih poiskati, najlažji in najhitrejši pa je zagotovo obisk zaposlitvenega sejma. Tudi letos se na največjem zaposlitvenem sejmu pri nas predstavljajo številni delodajalci, ki kljub težji ekonomski situaciji uspešno poslujejo in za svoj nadaljnji razvoj potrebujejo nove sodelavce. In kar je najboljše, obisk zaposlitvenega sejma kot tudi vseh vključujočih aktivnosti je popolnoma ...

petek, 5. oktober 2012 ob 14:20

TTParking predstavil nov način parkiranja v mestnih središčih

Skupina inovatorjev iz Maribora, ki se je zbrala in deluje pod imenom TTParking, je v sredo v ljubljanskem Tehnološkem parku predstavila javnosti nov način parkiranja, ki temelji na uporabi manjših, tudi privatnih in poslovnih parkirnih prostorov in garaž, ki sicer preko dneva neizkoriščeni samevajo, medtem ko tisoče voznikov išče prostor za svoje vozilo.

četrtek, 20. september 2012 ob 13:32

Prva vetrna elektrarna v Sloveniji

Zanimalo me je, kako poteka gradnja vetrne elektrarne. Seveda videti način gradnje, bi bilo potrebno potovati kam v tujino. Bil sem presenečen, tudi nam je uspelo da se pridružimo državam, katere pridobivajo električno energijo s pomočjo vetra. Gotovo je največ vetra na Primorskem.

torek, 11. september 2012 ob 23:354

Do sedaj je kandidaturo za predsednika RS napovedalo 13 kandidatov

Na volitvah za predsednika države RS, ki bodo 11. novembra 2012, je do sedaj svojo kandidaturo napovedalo 13 kandidatov. Med vidnejšimi so zdajšnji predsednik Danilo Türk, nekdanji predsednik vlade Borut Pahor in evropski poslanec Milan Zver.

sobota, 8. september 2012 ob 12:593

Predsedniške volitve bodo 11. novembra

Volitve za predsednika države bodo 11. novembra 2012. Akt o razpisu volitev je danes podpisal predsednik državnega zbora Gregor Virant. V skladu z zakonom morajo biti volitve predsednika republike opravljene najpozneje 15 dni pred iztekom petletne mandatne dobe aktualnega predsednika.

sreda, 25. julij 2012 ob 12:093

Bili so »IN« in »OUT«

Vsak, ki je zadnje mesece vsaj malo spremljal dogajanje okoli prvega slovenskega X Factorja, najbrž ve, o kom je govora. Govorimo o štirih mladih fantih, ki so se prijavili kot solisti, končali pa kot skupina. To so IN&OUT.

ponedeljek, 25. junij 2012 ob 12:30