Kam gre Slovenija?

Predstavniki Zveze društev General Maister (ZDGM), Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij TIGR Primorske, Zveze združenj borcev za vrednote NOB, Zveze društev vojnih invalidov Slovenije (ZDVIS), Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), Zveze slovenskih častnikov (ZSČ), Zveze policijskih veteranskih društev Sever (Združenje Sever) in Društva MORiS Kočevska reka (Društvo MORiS) – podpisnic dogovora o sodelovanju domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije, so na 20. rednem ...

ponedeljek, 28. februar 2011 ob 11:523

V Düsseldorfu nas bo zastopala Maja Keuc

Strokovna žirija je odločila, da sta se v superfinale izbora slovenske pesmi za Evrovizijo Ema 2011 uvrstili izvajalki April in Maja Keuc, glas ljudstva pa je odločil, da nas bo na pesmi Evrovizije v Nemčiji zastopala Maja Keuc s pesmijo Vanilija. Izbor je povezoval Klemen Slakonja, odločilno vlogo pri izločitvi osmih izmed desetih izvajalcev pa je imela tričlanska ženska žirija, Darja Švajger, Severina Vučković in Mojca Mavec.

nedelja, 27. februar 2011 ob 22:082

Nocoj bo znan naš predstavnik za pesem Evrovizije

Nocoj se bo deseterica uveljavljenih domačih izvajalcev, ki jih je k sodelovanju na nacionalnem izboru za pesem Evrovizije (Ema) povabilo uredništvo razvedrilnega programa Radiotelevizije Slovenija, potegovala za nastop na letošnji Evroviziji, ki bo v Nemčiji, Düsseldorfu. O tem, kdo bo nasledil lanskoletne zmagovalce - Ansambel Roka Žlindre & Kalamari, bo med povabljenimi izvajalci odločala ženska komisija in glas ljudstva.

nedelja, 27. februar 2011 ob 10:35

V zadnjih 16. letih je na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo umrlo 147 ljudi

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa bo v letošnjem letu izvedla preventivno akcijo za večjo varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo. Po izkušnjah preteklih treh preventivnih akcij, odzivu strokovne javnosti in nenazadnje želji po izboljšanju varnosti na nivojskih prehodih je odločitev povsem pričakovana.

četrtek, 17. februar 2011 ob 13:305

Letos boste z darilom za Valentinovo osrečili!

Pa še kako! In veste zakaj? Dovolite, da vam razložimo. Valentinovo se spet nezadržno bliža in prišel je čas, ko partnerja razveselimo z darilom. Razen, če ga ne. Po navadi, ne vemo kaj bi kupili vse do zadnjega dne, zato se na koncu odločimo za medvedka in čokolado. Kar je super darilo, ampak medvedkov in čokolad imamo že polno, saj ga dobimo vsako leto za Valentinovo.

sreda, 2. februar 2011 ob 22:40

Najbolje prodajan slovenski album leta 2010 je »Hvala, ker si ob meni ti«

Edina uradna slovenska prodajna lestvica, slovenski »Billboard«, ki je tedensko objavljena v Vikendu, prilogi Dela in Slovenskih novic, je v aktualni številki postregla z objavo najbolje prodajanih albumov v Sloveniji v letu 2010.

sreda, 5. januar 2011 ob 16:021

Sneg v Novi Gorici

En teden pred Božičem je v Novi Gorici zapadlo 15 cm snega, kar se ni zgodilo že vse od leta 1981. Res je, da na vsakih nekaj let tukaj zapade nekaj cm snega - ponavadi čez noč in se največkrat naslednji dan že stopi, zelo redko ostane dva dni.Tokrat je obstal od sobote pa vse do torka, ko je začelo deževati in v sredo ni bilo več sledu o njem.

torek, 4. januar 2011 ob 20:14

Letos nekoliko več dela prostih dni med tednom

Za razliko od preteklega leta, ko je večina dela prostih dnevov padla na soboto ali nedeljo, bo to leto iz tega vidika nekoliko boljše. Skladno z zakonom o praznikih in dela prostih dneh v Sloveniji imamo vsako leto 11 prazničnih in pet dela prostih dni. Lani jih je kar osem padlo na vikend.

nedelja, 2. januar 2011 ob 16:15

Ko sosedu ne boste smeli več pomagati pri gradnji hiše

Vlada v želji po omejitvi dela na črno napoveduje številne spremembe, sprejela je zakona, ki uvajata nove kazni za delodajalce in posameznike ter viša globe. Odslej bo potrebno tudi bolj paziti pri sosedski pomoči. Delodajalci, ki zaposlujejo na črno, bodo morali v treh dneh po ugotovitvi kršitve tem osebam izročiti pogodbo za nedoločen čas in poravnati vse obveznosti, ki jih prinaša delovno razmerje, za tri mesece pred ugotovljeno kršitvijo.

četrtek, 30. december 2010 ob 16:174

Bodo tehnični izdelki odslej brez garancije?

Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu potrošnikov, ki ukinja garancijo na izdelke, v Zvezi potrošnikov Slovenije nasprotujejo ter ministrstvo za gospodarstvo pozivajo, naj podaljša nerazumno kratko obdobje za javno razpravo. Če bi ta zakon bil uveljavljen, bi potrošniki tako lahko svojo pravico do brezhibnega izdelka očitno uveljavljali le s tožbo na sodišču.

četrtek, 30. december 2010 ob 08:362