Katarina Kresal ponudila svoj odstop

Računsko sodišče je danes ministrstvu za notranje zadeve podalo negativno mnenje o reviziji najema NPU-ja poroča RTV Slovenija.

torek, 9. avgust 2011 ob 13:532

Ruski center znanosti in kulture je pomemben tudi za občino Ljutomer

Pred kratkim je v Ljutomeru bil na obisku direktor ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani, g. Rifat Pateev.

ponedeljek, 8. avgust 2011 ob 23:47

Silvestrski duet - Tanja Žagar in Boris Kopitar dobil poletno video podobo

Pevka Tanja Žagar je predstavila že 14. videospot, tokrat za pesem »Lepo je v dvoje«, ki jo najdemo na njenem zadnjem albumu »Hvala, ker si ob meni ti«.

sreda, 3. avgust 2011 ob 22:52

Izšla knjiga Zgodbe izbrisanih prebivalcev

Pri založbi Sanje je v teh dneh izšla knjiga Zgodbe izbrisanih prebivalcev.  Knjigo, ki je sestavljena iz 27 zgodb izbrisanih posameznikov in posameznic, sta uredili Uršula Lipovec Čebron in Jelka Zorn. Svoje zgodbe so izbrisani napisali skupaj s študentkami in študenti Fakultete za socialno delo in Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

sreda, 6. julij 2011 ob 09:344

S 1. julijem višje kazni

S 1. julijem bodo pri nas začele veljati ostrejše kazni za večino prometnih prekrškov. Policisti že dva tedna izvajajo akcijo 0,0 šofer - trezna odločitev, v kateri preverjajo prisotnost alkohola v krvi pri udeležencih v prometu in z julijem bo voznike, ki nespoštujejo te omejitve, kazen še bolj udarila po žepu. Poslanci so namreč konec prejšnjega leta sprejeli spremenjen zakon o pravilih cestnega prometa, ki je v veljavo stopil aprila, izvajati pa ga bodo pričeli julija.

četrtek, 23. junij 2011 ob 13:413

Kdo je Vladar noči?

Skupina štirih, glasbeno prekaljenih in vizualno dovršenih glasbenic Hellcats je po dobro sprejetem singlu Heavy metal posnela novo skladbo Vladar noči, ki se bo pojavila tudi na prihajajočem albumu. Punce so snemale v Studiju Conti, z obetavnim producentom Davorjem Kontićem, mix in mastering pa je delo producenta skupine Laibach, Granta Austina. Za Vladarja noči so posnele tudi angleško različico The Master of the night, saj se za Hellcats vse bolj zanimajo tudi izven Slovenije.

četrtek, 16. junij 2011 ob 18:582

Padli vsi trije zakoni, največ nasprotnikov v volilni enoti Ptuj

Po skoraj 686 tisoč preštetih glasovih je proti Zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno je glasovalo okrog 76 odstotkov volilnih upravičencev, proti Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju okrog 72 odstotkov in proti Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih pa okrog 71 odstotkov volilnih upravičencev.

nedelja, 5. junij 2011 ob 19:093

Nudenje prevoza, delo na črno?

Na spletni strani prevoz.org so si predvsem študentje lahko pomagali in si za relativno nizko ceno priskrbeli vožnjo od doma do kraja študija ali kam drugam. Stvar deluje vzajemno. Zadovoljni so tako tisti, ki prevoze omogočijo, kot tisti, ki jih uporabljajo, je v svojem čllanku včeraj poročal ljubljanski Radio Študent. A kot se je izkazalo, naj bi bil tovrstni način organiziranja prevozov nezakonit.

petek, 3. junij 2011 ob 06:424

Tanja Žagar ima novega!

Tanja Žagar je svojo pomladansko koncertno turnejo zaključila s koncertom v Dvorani Golovec v Celju. Ta dogodek je še toliko pomembnejši v njeni karieri, saj je bil to že njen 50. dvoranski koncert. V minulih treh letih je prečesala Slovenijo podolgem in počez ter se na mnogih odrih predstavljala s svojim odličnim koncertnim programom. Zato je bila še toliko bolj vesela polne dvorane na svojem jubilejnem koncertu.

petek, 6. maj 2011 ob 12:444

Justin Bieber, pridi v Slovenijo!

To glasno zahtevajo njegove oboževalke v Sloveniji. Okoli 30 gorečih oboževalk najstniškega popzvezdnika Justina Bieberja se je preteklo soboto zbralo v Ljubljani na Prešernovem trgu in organiziralo shod v podporo svojemu idolu. Oblečene v vijoličaste majice in oborožene s transparenti so glasno pozivale pevca, da se v sklopu svoje naslednje turneje po Evropi ustavi tudi pri nas.

torek, 26. april 2011 ob 19:467