Zlati večer Tanje Žagar zažarel v platinastih barvah

V petek, 15. aprila se je v Dvorani Golovec v Celju zgodil »Zlati večer Tanje Žagar« -  poseben koncertni večer, na katerem je založba Gong Records pevki Tanji Žagar podelila Zlato ploščo za najbolj prodajan slovenski album v letu 2010 - »Hvala, ker si ob meni ti« in Platinasto ploščo za album »Tiho, tiho čas beži«.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 16:09

Maja Keuc gre po gobe

Včeraj so na TV Slovenija premierno predstavili videospot Maje Keuc, ki nas bo letos zastopala na evroviziji s pesmijo Vanilija oz. angleško verzijo No One. Odzivi na videospot so bili zelo kritični, da je videospot polomija tako iz tehničnega vidika kot sama zgodba, ki nima veze s samim besedilom pesmi. V videospotu, ki je bil posnet v enem dnevu v gozdu pri ljubljanskem živalskem vrtu, z Majo nastopa tudi plesna skupina Maestro.

nedelja, 10. april 2011 ob 22:238

Ste kupili nepremičnino? Takoj na zemljiško knjigo!

Imate stanovanje, hišo, vikend, garažo ali poslovni prostor ? Zemljiška knjiga (ZK) je vaš najboljši prijatelj. Sploh zdaj, ko je večina investitorjev v ogromnih dolgovih ali celo tik pred propadom. Vsi najbrž poznate afere kot so Zbiljski gaj, Vegrad, GPG.

torek, 5. april 2011 ob 11:473

»Državni funkcionarji naj se testirajo na droge«

Tako menijo pri poslanski skupini SDS, saj so vložili predlog zakona, po katerem bi se morali vsi državni funkcionarji enkrat letno po naključnem vzorcu obvezno testirati na prepovedane droge. V zadnjem letu je bilo namreč v slovenski javnosti in medijih objavljenih mnogo informacij, ki kažejo na uporabo prepovedanih drog med slovenskimi politiki.

sobota, 5. marec 2011 ob 22:553

Kam gre Slovenija?

Predstavniki Zveze društev General Maister (ZDGM), Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij TIGR Primorske, Zveze združenj borcev za vrednote NOB, Zveze društev vojnih invalidov Slovenije (ZDVIS), Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), Zveze slovenskih častnikov (ZSČ), Zveze policijskih veteranskih društev Sever (Združenje Sever) in Društva MORiS Kočevska reka (Društvo MORiS) – podpisnic dogovora o sodelovanju domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije, so na 20. rednem ...

ponedeljek, 28. februar 2011 ob 11:523

V Düsseldorfu nas bo zastopala Maja Keuc

Strokovna žirija je odločila, da sta se v superfinale izbora slovenske pesmi za Evrovizijo Ema 2011 uvrstili izvajalki April in Maja Keuc, glas ljudstva pa je odločil, da nas bo na pesmi Evrovizije v Nemčiji zastopala Maja Keuc s pesmijo Vanilija. Izbor je povezoval Klemen Slakonja, odločilno vlogo pri izločitvi osmih izmed desetih izvajalcev pa je imela tričlanska ženska žirija, Darja Švajger, Severina Vučković in Mojca Mavec.

nedelja, 27. februar 2011 ob 22:082

Nocoj bo znan naš predstavnik za pesem Evrovizije

Nocoj se bo deseterica uveljavljenih domačih izvajalcev, ki jih je k sodelovanju na nacionalnem izboru za pesem Evrovizije (Ema) povabilo uredništvo razvedrilnega programa Radiotelevizije Slovenija, potegovala za nastop na letošnji Evroviziji, ki bo v Nemčiji, Düsseldorfu. O tem, kdo bo nasledil lanskoletne zmagovalce - Ansambel Roka Žlindre & Kalamari, bo med povabljenimi izvajalci odločala ženska komisija in glas ljudstva.

nedelja, 27. februar 2011 ob 10:35

V zadnjih 16. letih je na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo umrlo 147 ljudi

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa bo v letošnjem letu izvedla preventivno akcijo za večjo varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo. Po izkušnjah preteklih treh preventivnih akcij, odzivu strokovne javnosti in nenazadnje želji po izboljšanju varnosti na nivojskih prehodih je odločitev povsem pričakovana.

četrtek, 17. februar 2011 ob 13:305

Letos boste z darilom za Valentinovo osrečili!

Pa še kako! In veste zakaj? Dovolite, da vam razložimo. Valentinovo se spet nezadržno bliža in prišel je čas, ko partnerja razveselimo z darilom. Razen, če ga ne. Po navadi, ne vemo kaj bi kupili vse do zadnjega dne, zato se na koncu odločimo za medvedka in čokolado. Kar je super darilo, ampak medvedkov in čokolad imamo že polno, saj ga dobimo vsako leto za Valentinovo.

sreda, 2. februar 2011 ob 22:40

Najbolje prodajan slovenski album leta 2010 je »Hvala, ker si ob meni ti«

Edina uradna slovenska prodajna lestvica, slovenski »Billboard«, ki je tedensko objavljena v Vikendu, prilogi Dela in Slovenskih novic, je v aktualni številki postregla z objavo najbolje prodajanih albumov v Sloveniji v letu 2010.

sreda, 5. januar 2011 ob 16:021